Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Φιλική τριάρα του Ολυμπιακού στον Παναιτωλικό (βίντεο)

Το παιχνίδι ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό
Περίπου πέντε χιλιάδες φίλαθλοι έδωσαν το "παρών"στο γήπεδο

Θετικό πρόσημο για τον Ολυμπιακό που επικράτησε 3-0 έχοντας έναν εξαιρετικό Φουστέρ που έβαλε δύο γκολ. Οι ερυθρόλευκοι με 14-5 τελικές και 62%-38% κατοχή μπάλας είδαν τον Παναιτωλικό να ξεκινάει πιο καλά με δοκάρι του Βιγιαφάνιες,όμως στην συνέχεια με επιθετικό κρεσέντο και πιο ουσιαστική εικόνα στην επανάληψη έβαλαν τρία τέρματα και έδειξαν πως είναι σε καλό δρόμο ενόψει του τελικού του Κυπέλλου με την Ξάνθη.

Πως ξεκίνησε ο Ολυμπιακός



Η διάταξη του Ολυμπιακού για το ματς είχε ως εξής: Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Σαλίνο δεξιά, Αυλωνίτης και Σιόβας στην άμυνα και Μαζουάκου αριστερά. Ο Ντινγκά καθαρόαιμος αμυντικός χαφ και μπροστά του στον άξονα οι Κασάμι και Φουστέρ (σ.σ. δεκάρι) και μπροστά η τριάδα με Φορτούνη, Μπενίτες και τον φορ Μήτρογλου σε 4-1-3-2 από τον Βίτορ Περέιρα.

Οι 11 του Παναιτωλικού

Η διάταξη των Αγρινιωτών για τον αγώνα: Ράφαελ κάτω από τα δοκάρια, Κούσας και Μαλεζάς τα δύο στόπερ, στα δύο άκρα της άμυνας οι Κέβιν Μαρτίνες και Ρουσκουγιέδα, στον άξονα οι Λαζάρ, Φωτάκης και Γοδόι και τριάδα στην επίθεση με Μύγα, Βιγιαφάνιες και Μορένο. 4-3-3 για τον Μάκη Χάβο.

Δοκάρι οι Αγρινιώτες, φάσεις ο Ολυμπιακός

Ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο φιλικό του Καραϊσκάκη. Στο 4' έπειτα από σέντρα του Κέβιν Μαρτίνες ο Βιγιαφάνιες έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Στο 7ο λεπτό ο Φουστέρ έστειλε την μπάλα άουτ μετά από κεφαλιά του από μπαλιά του Φορτούνη. Στο 9' ένα πλασέ από τον Ισπανό έφυγε λίγο έξω ενώ λίγο μετά ο Περέιρα οδηγήθηκε σε αλλαγή πλάνων καθώς ο Ντινγκά τραυματίστηκε και αποχώρησε για να δώσει την θέση του στον Μιλιβόγιεβιτς στο 16'. Στο 15' ο Μπενίτες είχε ένα σουτ με τον Ράφαελ να διώχνει δύσκολα την μπάλα.

Στο 16' ο Μήτρογλου είχε φάση για γκολ με τον κίπερ του Παναιτωλικού να λέει "όχι". Στο 25ο λεπτό έπειτα από νέα προσπάθεια του Μπενίτες η μπάλα από παρέμβαση αμυντικού πέρασε κόρνερ. Στο 32' ένα σουτ του Ισπανού έφυγε έξω. Στο 39' ο Ρουσκουγιέδα έχασε τετ α τετ. Λίγο πριν το τέλος του Α' μέρους ο Μπενίτες είχε ένα σουτ άουτ. Οι δύο ομάδες πάντως σε ένα ματς δίχως σκοπιμότητες και βαθμολογικό ενδιαφέρον έδειξαν επιθετική διάθεση από την αρχή.

Επιθετικό σόου από τους ερυθρόλευκους και 3-0


Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι αλλά και ο Παναιτωλικός προχώρησαν σε αλλαγές. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την κάτωθι διάταξη: Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια, Σιόβας και Μποτία τα δύο στόπερ, Μαζουάκου και Σαλίνο στα άκρα της άμυνας, Μιλιβόγιεβιτς αμυντικό χαφ, Μπουχαλάκης και Φουστέρ μπροστά στον άξονα και στην επίθεση οι Χάρα, Διαμαντάκος και Φορτούνης.

Στο 47' έπειτα από ωραία μπαλιά του Μπουχαλάκη, ο Φορτούνης με την μία την έδωσε στον Φουστέρ που με... εκτέλεση από πολύ κοντά έκανε το 1-0. Στο 52' ο Φουστέρ με πολύ καλό σουτ έγραψε το 2-0. Στο 61' ο Χάρα βρήκε δίχτυα για το 3-0 σε ένα επιθετικό σόου από τον Ολυμπιακό. Η φάση άρχισε από σέντρα του Σαλίνο, λάθος διώξιμο του Κούσα, αναμπουμπούλα στην άμυνα και γρήγορη κίνηση του Χάρα που βγήκε μπροστά από τον Διαμαντάκο που με σουτ σκόραρε.

Ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να πιέζει για γκολ. Στο 69' ο Φορτούνης έχασε τετ α τετ ενώ στο 73' ο Χάρα είχε ένα σουτ που ο Στεφανάκος έβγαλε γρήγορα. Οι ερυθρόλευκοι πάντως είχαν τρία γκολ στις τρεις πρώτες τελικές τους στο Β' μέρος! Στην συνέχεια οι Πειραιώτες έχασαν και άλλες φάσεις για να κάνουν πιο πολλά τα τέρματά τους, βγάζοντας και άλλη διάθεση και κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου τους.

MAN OF THE MATCH: Ο Φουστέρ. Από την αρχή άκρως θετικός με τρεξίματα, μαχητικότητα και μεγάλη προσπάθεια. Χρίστηκε σκόρερ στο παιχνίδι δύο φορές (σ.σ. βάζοντας γκολάρα στο 2-0) και έδειξε για άλλη μία φορά το πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του. Εξαιρετικό παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Μπενίτες (σ.σ. κυρίως) με τον Κασάμι παρουσίασαν ιδιαίτερα καλά δείγματα. Προσπάθησε για τα καλά ο Φορτούνης που είχε συμμετοχή στην φάση του γκολ του Φουστέρ. Εδώ μπορεί να μπει και ο Χάρα που επίσης σκόραρε. Για τον Παναιτωλικό ξεχώρισαν οι Ράφαελ, Κέβιν Μαρτίνες, Ρουσκουγιέδα και ο Βιγιαφάνιες που είχε και δοκάρι (σ.σ. κυρίως στο Α' μέρος γιατί στο Β' έπεσε κατά πολύ η απόδοση των Αγρινιωτών).

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το δίχως άλλο η άμυνα του Παναιτωλικού ως προς την εικόνα της στο Β' μέρος αλλά και ο Στεφανάκος. Από μεριάς Ολυμπιακού ο Μιλιβόγιεβιτς δεν πήγε τόσο καλά...

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Παναιτωλικού και ο Στεφανάκος έχουν ευθύνη στο τέρμα του Φουστέρ στο 47'. Είχαν συνολικά κακή λειτουργία για να γίνει το 1-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο ρέφερι Τριτσώνης δεν είχε έτσι και αλλιώς ένα τόσο δύσκολο απόγευμα. Ούτε οι βοηθοί του. Από ένα σημείο και μετά πάντως άρχισε να βγάζει κίτρινες για να μην γίνει πιο σκληρό απ' όσο χρειάζεται το ματς. Ο Χάρα ζήτησε πέναλτι στο 83' για ένα μαρκάρισμα από τον Μαλεζά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Θετικά δείγματα από τον Ολυμπιακό στην πρόβα τζενεράλε του για το Κύπελλο. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Περέιρα "κέρδισε" ξανά παίκτες σαν τον Φουστέρ και τον Κασάμι. Ποδοσφαιριστές που έδειξαν ικανοί να προσφέρουν αρκετά στον επερχόμενο τελικό με την Ξάνθη (23 Μαϊου, ΟΑΚΑ). Οι Πειραιώτες έκαναν πολλές δοκιμές σε πρόσωπα και πράγματα με τον Περέιρα να χρησιμοποιεί τρεις κίπερ και τους Γιαννιώτη και Χουτεσιώτη να παίρνουν το φετινό βάπτισμα του πυρός έστω και σε φιλικό ματς. Ο Βίτορ Περέιρα έμεινε ευχαριστημένος από την πίεση και την διάθεση των παικτών του κόντρα σε μία καλή ομάδα όπως ήταν ο Παναιτωλικός. Οι πρωταθλητές πάντως ανέβασαν στροφές και ήταν πιο βελτιωμένοι στο Β' μέρος, σε αντίθεση με το Α' όπου ήταν πιο ισορροπημένο και με τους Αγρινιώτες να απειλούν με δοκάρι και άλλες φάσεις. Ο Πορτογάλος στο πιο μεγάλο μέρος του φιλικού αυτού προτίμησε το 4-1-3-2 απέναντι στο 4-3-3 του Παναιτωλικού. Τα πιο σοβαρά προβλήματα του Ολυμπιακού πάντως εντοπίστηκαν στην άμυνά του και τις επιστροφές των παικτών του γενικότερα (σ.σ. κυρίως στο Α' μέρος). Σημειώνεται πως τα έσοσα του ματς αυτού θα πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46' Γιαννιώτης, 75' Χουτεσιώτης), Σαλίνο, Μαζουάκου, Αυλωνίτης (46' Μποτία), Σιόβας, Ντινγκά (16' Μιλιβόγεβιτς), Κασάμι (46' Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Φουστέρ, Μπενίτες (46' Χάρα) και Μήτρογλου (46' Διαμαντάκος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ (46' Στεφανάκος, 88' Κολοβούρης), Μύγας (88' Χαντάκιας), Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν Μαρτίνες, Γοδόι, Λαζάρ (83' Κωνσταντινόπουλος), Φωτάκης (71' Μήλιος), Ρουσκουγιέδα (80' Βασιλάρης), Βιγιαφάνες (88' Ζαρκάδας) και Μορένο (56' Θεοδωρίδης).

http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom