Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Ο κύκλος του αίματος ανοίγει στα Βαλκάνια - Να τεθεί η χώρα σε συναγερμό

Ο κύκλος του αίματος δεν έκλεισε στα Βαλκάνια. Και ίσως δε θα ήταν υπερβολή να πούμε, πως οι δρομολογούμενες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, όταν ξεσπάσουν, θα κάνουν το μακελειό της Σερβίας να μοιάζει με παιδικό παραμύθι μπροστά σε όλα όσα πρόκειται να συμβούν…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Και μπορεί η προσοχή όλων να στρέφεται – και σωστά – στα γειτονικά Σκόπια, όπου όλα δείχνουν πως ο κύβος πλέον ερρίφθη και ο διαμελισμός τους έχει ήδη δρομολογηθεί, όμως, στη περιδίνηση  επικίνδυνων γεωπολιτικών ανακατατάξεων  θα βρεθεί κυρίως η χώρα μας, και δυστυχώς μόνο η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τους πραγματικούς κινδύνους που την απειλούν.

Σκόπια…
Οι εξελίξεις στο κατασκευασμένο κρατίδιο - έκτρωμα, υπήρξαν εν πολλοίς προδιαγεγραμμένες, και η δρομολόγησή τους μοιραία θα έχει βαρύτατο τίμημα, πριν απ όλα για τον ίδιο του τον πληθυσμό. 
  • Στα Σκόπια κατέρρευσε με πάταγο η αυταπάτη για το βιώσιμο της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, και αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, πως ούτε το πλιάτσικο στην ιστορία, ούτε τα μεγαλεπίβολα προγράμματα αγαλματοθεραπείας που επιβλήθηκαν στον πληθυσμό, μπορούν να αποτελέσουν συνεκτικό ιστό σε μια κοινωνία που αδυνατεί να εμπνευστεί από μια ιστορία που σε τελευταία ανάλυση δε της ανήκει.
  • Αποδεικνύεται επίσης πως οι μειονότητες είναι πάντα ευάλωτες ακόμη και στα πλέον επικίνδυνα...
    καλέσματα της «μαμάς πατρίδας», πρόθυμες ν αποτελέσουν την μπαρουταποθήκη, που ανά πάσα στιγμή απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.
  • Η προκτερατοποίηση των Σκοπίων στο άρμα της Αμερικής, δεν κατέστη δυνατόν να ανακόψει αυτά τα φαινόμενα. Οι τουρκογενείς όπως και οι αλβανογενείς πληθυσμοί τους, παραμένουν εγκλωβισμένοι στις «μητέρες» στρατηγικές, και οι ΗΠΑ πριν απ όλους αντιλαμβάνονται πως αφού δεν κατέστη δυνατόν να τις ακυρώσουν, το να τις αξιοποιήσουν προσβλέποντας σε ίδιον όφελος παραμένει μονόδρομος.
  • Έτσι, τα Σκόπια αυτή τη στιγμή, συνιστούν ένα επικίνδυνο γεωπολιτικό σταυροδρόμι, στο οποίο συνυπάρχουν η τουρκική γεωστρατηγική, ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός και η αμερικανική ενεργειακή στρατηγική, σε ένα επικίνδυνο μείγμα που ετοιμάζεται να δυναμιτίσει τα Βαλκάνια.

Και αυτό που βεβαίως καταρρέει, είναι το χάρτινο οικοδόμημα του φασίστα Γκρούεφσι που αφέθηκε να πιστέψει πως η κυβερνητική γραφικότητα μπορεί να εξασφαλίσει κρατική υπόσταση στη φρενίτιδα και τον παραλογισμό.

Αλβανία…
Είναι ο επικίνδυνος και πραγματικά αδίστακτος πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή. Ο αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια της θρασύτητας, αφού η πολιτική ηγεσία και οι σκοτεινοί κύκλοι που τον τροφοδοτούν, αισθάνονται ισχυροί, στηριζόμενοι σε δυο επικίνδυνα δεκανίκια.
  • Τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό που χρησιμοποιεί τον αλβανικό τυχοδιωκτισμό για την ευόδωση των ενεργειακών του σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή. Και…
  • Τον τουρκικό επεκτατισμό που στα πλαίσια του νεοοθωμανικού ιμπέριουμ, επιχειρεί έναν άκρως δυναμικό εμβολισμό στα Βαλκάνια και μέσω αυτών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αλλά τι να αντιληφθούν απ αυτό οι χαρτογιακάδες της λογιστικής καρτέλας τύπου Ντάισενμπλουμ, Ρέντσι, Σόιμπλε κ Σία…
Βοσνία και Κόσσοβο…
Δύο επικίνδυνοι ισλαμικοί θύλακες, που σκόπιμα στήθηκαν, διατηρήθηκαν, ενδυναμώθηκαν και παραμένουν παρκαρισμένοι στη διακεκαυμένη ζώνη των Βαλκανίων, έτοιμοι να χρησιμοποιηθούν ωε δολοφονικοί μακελάρηδες στα πλαίσια αυτών των επικίνδυνων σχεδιασμών.

Ισλαμικό κράτος...
Με το βλέμμα στραμμένο προς Δυσμάς, αποτελεί σήμερα την πλέον επικίνδυνη εφεδρεία που έχει θέσει σκοπό της ύπαρξής του, τη μετατροπή των Βαλκανίων και της Ευρώπης σε κόλαση.
Στα πλαίσια αυτή του της επιδίωξης, τροφοδοτεί ήδη κυρίως τη χώρα μας με στρατιές μαχητών, που εισβάλουν ανεξέλεγκτα, χάρη στην ηλιθιότητα του «προοδευτικού» ουμανισμού ο οποίος αποτελεί πέμπτη φάλαγγα για τον τόπο.

Η συνισταμένη αυτών των παραγόντων…
Και φυσικά το αυξημένο ειδικό βάρος που θα καταστήσει τον ισλαμικό φονταμενταλισμό σε εργαλείο πρωταγωνιστικό για τις γεωπολιτικές ανατροπές στην ευρύτερη περιοχή, τροποποιεί δραματικά την ταυτότητα και κυρίως την ποιότητα του μείγματος των πρωταγωνιστών, και αυτό είναι ένας από τους παράγοντες που – επαναλαμβάνουμε – θα κάνει το μακελειό της Σερβίας να μοιάζει με παιδικό παραμύθι μπροστά σ αυτά που περιμένουν τα Βαλκάνια την επόμενη περίοδο.

Η ελληνική κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στο παζάρι της λαϊκής εξαπάτησης, δείχνει να μη συνειδητοποιεί το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, και ούτε καν που σκέφτεται να προετοιμάσει τη χώρα και το λαό για τα χειρότερα που έρχονται.
  • Δε συνειδητοποιεί το αυτονόητο. Και το αυτονόητο είναι πως η γεωστρατηγική των εξελίξεων συνεπικουρούμενη από τον αφιονισμό των πρωταγωνιστών, δε θα εκτονωθεί στα σύνορα των Σκοπίων, αλλά αλληθωρίζει αντικειμενικά προς τη Βουλγαρία και κυρίως προς την Ελλάδα, και οι προθέσεις των συντελεστών είναι ήδη δεδηλωμένες.
  • Δεν αποφασίζει μονομερώς να οχυρώσει τα σύνορα. Παίζει με την εθνική ασφάλεια προσβλέποντας μόνο στα ψίχουλα των κοινοτικών επιδοτήσεων για την υποδοχή των λαθρομεταναστών.
  • Δεν αποφασίζει να αυστηροποιήσει προκειμένου να αποτρέψει τον Ισλαμικό εισοδισμό, αντίθετα συζητά για όρους απονομής ιθαγένειας, και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα υπερψηφίζει τζαμιά – δηλαδή μελλοντικά κολαστήρια – σε βάρος της Ελληνικής κοινωνίας.

Ο υπουργός εθνικής άμυνας, επιχειρεί να αναδείξει πλανώμενος, τον κίνδυνο των τζιχαντιστών, ξεχνώντας πως αυτό που ο ίδιος επιχειρεί να αναδείξει ως απειλή, είναι μέρος της στρατηγικής που έχουν επιλέξει οι υποτιθέμενα απειλούμενοι από τον κ. Καμμένο.

Και την ίδια στιγμή ο ανεκδιήγητος υπουργός εξωτερικών, τραγουδά αγκαλιασμένος με τον Τσαβούσογλου, ενώ θα έρεπε με τη στάση του να στείλει σαφέστατο μήνυμα στους ομολόγους του - της Ευρώπης αν μη τι άλλο – πως η Τουρκία αποτελεί σήμερα τον υπ αριθμόν ένα ύπουλο κίνδυνο της Ελλάδας και της Ευρώπης με τις γεωστρατηγικές της επιλογές.

Η Θράκη δε θωρακίζεται…
Η γιάφκα των τουρκοπρακτόρων συνεχίζει να μη λειτουργεί ως προξενική αρχή αλλά ως κράτος εν κράτει στο μαλακό υπογάστριο της χώρας…

Η αλητεία του «Ουράνιου τόξου», δε τίθεται υπό διωγμό, και οι πράκτορες του Γκρούεφσκι αλωνίζουν ασύδοτοι στη Βόρεια Ελλάδα…

Και ο μοναδικός κίνδυνος που διαβλέπουν οι Μπαλάφηδες της κυβέρνησης από τις εξελίξεις στα Σκόπια, δεν είναι η εισβολή οπλισμένων ουτσεκάδων και τζιχαντιστών που θα βάλει τη χώρα σε περιπέτειες, αλλά το πιθανό ρεύμα …προσφύγων αν η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου.

Είναι απλά στον κόσμο τους???  Ίσως. Το βέβαιο πάντως είναι ότι καθίστανται αντικειμενικά και επικίνδυνοι συνεργοί σ ένα επικίνδυνοι σχέδιο σε βάρος της χώρας.


Σχετικά μας άρθρα...

Γκρεμίζεται ο Γκρούεφσκι - Μεγάλες ανατροπές δρομολογούνται στα Βαλκάνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom