Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Εμφραγμα στο λιμάνι της Μυτιλήνης από εκατοντάδες μετανάστες - Η κυρία Τασία πήγε,είδε και απήλθε... (βίντεο)


Σε κατάσταση ασφυξίας είναι από σήμερα το πρωί ο περίφραχτος χώρος του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης εκεί όπου καταφθάνουν καθημερινά από τα παράλια της Τουρκίας τα καραβάνια των μεταναστών.

Μέχρι το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί εκεί περισσότεροι από 550
μετανάστες ενώ σε εξέλιξη ήταν και η συγκέντρωση περίπου άλλων 150 μεταναστών οι οποίοι βρίσκονται σε διάφορα χωριά της Λέσβου και περιμένουν τις αρχές ασφαλείας για να τους μεταφέρουν στο Λιμάνι.

Ανάμεσα στα 700 περίπου αυτά άτομα βρίσκονται πολλά γυναικόπαιδα, υπερήλικα άτομα, ακόμα και ανάπηροι άνθρωποι επάνω σε καροτσάκια.

Καταπονημένοι, διψασμένοι, πεινασμένοι, δέχονται τις φροντίδες των ανθρώπων του Λιμενικού Σώματος αλλά και όλων των φορέων και των εθελοντών της Λέσβου.

Δυστυχώς απουσιάζει όπως πάντα η πολιτεία…
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα κοιμηθούν σήμερα καταγής – ευτυχώς που δεν είναι χειμώνας – αφού το Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια που μπορεί να φιλοξενεί 800 άτομα είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Στον αντίποδα όλης αυτής της κατάστασης έφτασε εκτάκτως χτες το βράδυ στη Μυτιλήνη η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία διανυκτέρευσε απέναντι ακριβώς από το Λιμάνι της Μυτιλήνης σε γνωστό ξενοδοχείο και είχε απευθείας εικόνα των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων που... λιάζονταν κάτω από το πανσέληνο φεγγάρι και τον καυτό ήλιο του Αιγαίου!!!

Η κ. Χριστοδουλοπούλου πήρε μέρος σε σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής της Μόριας καθώς και το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου σήμερα επικρατεί το αδιαχώρητο με εκατοντάδες μετανάστες να παραμένουν εκεί.



http://www.lesvosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom