Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Δεξίωση Γιοτάδων στο Παλαμήδι - Πασαρέλα για κότερα το Ναύπλιο (φωτο)

2η έκθεση Mediterranean Yacht Show 
Είναι δυνατόν μέσα στο Παλαμήδι να γίνονται δεξιώσεις;

Κι όμως,όπως θα δείτε παρακάτω,το ιστορικό αυτό μνημείο της πόλης του Ναυπλίου,παραχωρήθηκε για να κάνουν τη "Δεξίωση υποδοχής" οι σκαφάτοι που κατέκλυσαν το λιμάνι!


Το Παλαμήδι είναι φρούριο στο Ναύπλιο το οποίο άρχισε να κατασκευάζεται το 1687 από τους Βενετούς, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς κατά τον Βενετοτουρκικό πόλεμο και ολοκληρώθηκε το 1714, με το ύψος του να φτάνει τα 220 μέτρα.

Η ανάβαση στο Παλαμήδι γίνεται οδικώς,αλλά και μέσω μιας σκάλας που αριθμεί  999 σκαλοπάτια,που κατασκευάστηκαν την εποχή του Όθωνα από καταδίκους των φυλακών.

Σ’ αυτό φυλακίστηκε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης το 1833 για 11 μήνες με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και αποφυλακίστηκε χαριστικώς όταν ενηλικιώθηκε ο Όθωνας.

Το Παλαμήδι σήμερα ανήκει στην υπηρεσία Αρχαιοτήτων και είναι στην αρμοδιότητα της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων,η οποία είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οχι δεν είμαστε ιστορικοί,ούτε αρχαιολόγοι... απλά βλέποντας χτες το απόγευμα ιδίοις όμασι να στρώνονται τραπέζια για φαγοπότι και να ζεσταίνεται η ορχήστρα παίζοντας τζαζ μέσα στο Παλαμήδι,ούτε 50 μέτρα από το κελί του ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μας ήρθε ταμπλάς...


Φταίμε και μεις που δεν ενημερωθήκαμε για την 2η έκθεση Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο παρότι 60 και πλέον πολυτελή γιοτ είχαν κάνει κατάληψη στο λιμάνι του Ναυπλίου για την  έκθεση πολυτελών σκαφών που διεξάγεται 2-6 Μαΐου 2015.

Αντιγράφουμε λοιπόν από τον Αναγνώστη της Πελοποννήσου,όπου μπορείτε να δείτε ένα ένα τα σκάφη που συμμετέχουν,αλλά και το αναλυτικό πρόγραμμα της έκθεσης:
Αν θέλετε να ψωνίσετε κάποιο κότερο για το καλοκαίρι δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε αυτές τις μέρες το Ναύπλιο. Αν πάλι θέλετε απλά να θαυμάσετε κάποιο πολυτελές κότερο τότε πάλι το Ναύπλιο είναι η ιδανική επιλογή για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Αν θέλετε να πάτε βόλτα με κάποιο από αυτά, τότε θα σας στεναχωρήσουμε αλλά αυτό δεν προβλέπεται... Η φαντασία από μόνη της πάντως μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!

Ήδη από την Πέμπτη το πρωί έχουν αρχίσει και δένουν ένα ένα στο λιμάνι του Ναυπλίου τα 60 περίπου πολυτελή γιοτ που λαμβάνουν μέρος στην φετινή έκθεση, που όλα δείχνουν πως θα είναι καλύτερη από την περσινή. Αρκεί να την αγκαλιάσει ο κόσμος και να συμβάλει ώστε οι φιλοξενούμενοι να νιώσουν άνετα με την παραμονή τους στην πόλη. Βέβαια και οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει με την σειρά τους να σεβαστούν την πόλη και να διατηρήσουν καθαρό το λιμάνι.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλασσίου Τουρισμού (GYA), με την συνδρομή του Δήμου Ναυπλιέων, χωρίς ωστόσο ο δήμος να αποκομίζει κάποιο ανταποδοτικό οικονομικό όφελος από αυτή του την παραχώρηση πέραν του σημαντικού τουριστικού οφέλους για την πόλη, όπως είχαν παραδεχτεί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο Πρόεδρος του GYA Μιχάλης Σκουλικίδης σε σχετική ερώτηση του "Α" σε συνέντευξη τύπου που προηγήθηκε.

Να σημειώσουμε πως στη φετινή έκθεση συμμετέχουν περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη σε σχέση με πέρσι, όπως για παράδειγμα το σκάφος "O'NEIRO" που ξεπερνά τα 50 μέτρα σε μήκος. Έτσι οι brokers που θα βρεθούν στην πόλη του Ναυπλίου ώστε να αναζητήσουν το κατάλληλο σκάφος για λογαριασμό των πελατών τους, θα έχουν ακόμα περισσότερες επιλογές, αν και αρκετά από τα σκάφη είναι τα ίδια με πέρσι.


Για το Σάββατο 2 Μαΐου λοιπόν το πρόγραμμα έγραφε
8:30 - 18:30, εγγραφή στη ρεσεψιόν
10:00 - 13:30, Επισκόπηση των σκαφών αναψυχής
13:30 - 15:30, Γεύμα
15:30 - 18:30, Επισκόπηση των σκαφών αναψυχής
10:00 - 18:30, Εκθεσιακός Χώρος ανοικτός
19:00, Τελετή Έναρξης στο λιμάνι του Ναυπλίου
20:00, Δεξίωση Υποδοχής στο Παλαμήδι

Ξέραμε ότι το Παλαμήδι παραχωρείται κατόπιν αιτήσεως για μουσικές εκδηλώσεις κι ότι παλαιότερα είχε επιτραπεί κατ' εξαίρεση(!!!) να γίνει ο γάμος της κόρης της βουλευτή της Ν.Δ. κυρίας Ελσας Παπαδημητρίου (δείτε εδώ σελίδα 48),δεν ξέραμε όμως ότι δίνεται και για... συνεστιάσεις μετά μουσικής!

Το μάθαμε κι αυτό βλέποντας τα τραπεζοκαθίσματα,τους μουσικούς και τα φορτηγά της εταιρείας Catering....

Ρωτώντας τους υπαλλήλους αν επιτρέπονται τέτοιες εκδηλώσεις σ' ένα αρχαιολογικό μουσείο με τέτοια ιστορία,πήραμε την απάντηση ότι δόθηκε άδεια κατόπιν αιτήσεως των ενδιαφερομένων!


To Μαγιάτικο φεγγάρι βγήκε,ο λαουτζίκος (που 'χε πληρώσει 4 ευρώ εισιτήριο) αποχώρησε από το φρούριο ως όφειλε στις 19:30,ενώ η πρεμούρα των υπευθύνων να αδειάσουν το χώρο από.... ακάλεστους ήταν εμφανέστατη....

....οι υψηλοί μουσικόφιλοι συνδαιτυμόνες άρχισαν να καταφθάνουν,αφού εν τω μεταξύ είχαν τελειώσει τα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν στο λιμάνι του Ναυπλίου... Παρουσίες και πλούσιο φωτορεπορτάζ από τα εγκαίνια μπορείτε να δείτε ΕΔΩ αν ενδιαφέρεστε...

Εμείς αποχωρώντας απ' το Παλαμήδι ακούσαμε ένα τρίξιμο,ίσως να 'ταν από τα κόκαλα του Θοδωρή Κολοκοτρώνη...

Και παραβλέποντας τη βεβήλωση του μνημείου,μια ερώτηση προς τους πολιτικάντηδες (υπουργούς,βουλευτές κι άρχοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης) που με χαρά και ενθουσιασμό παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης:
Σε ποιους ακριβώς απευθύνεται η συγκεκριμένη εκδήλωση,τι έχει να προσφέρει στην πόλη,στον άνεργο,αλλά και στον εργαζόμενο σε συνθήκες γαλέρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom