Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αντιδράσεις για τους "τσαμπουκάδες" της κυρίας Προέδρου και απάντηση με νόημα από την ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)


Την οργή της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ένιωσε χτες στο πετσί του ένας αξιωματικός της Ελληνικής αστυνομίας ο οποίος εκτελώντας εντολές απέκλεισε με κλούβες την Βασιλίσσης Σοφίας για να μην περάσει η πορεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Λογικό ήταν η συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου προς έναν
ανώτερο αξιωματικό,την οποία μάλιστα κατέγραψαν οι κάμερες, να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Ανεπίσημες αντιδράσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., αναδεικνύουν την έντονη ενόχλησή τους για τουλάχιστον δύο φράσεις της Προέδρου της Βουλής με αποδέκτη τον Αστυνομικό Διευθυντή.

Η μία ήταν εκείνη που η κ. Κωνσταντοπούλου ζητούσε «να μου δώσει αναφορά και εξηγήσεις ο προϊστάμενός σας για το λόγο που εφαρμόστηκε αυτό το σχέδιο» και η δεύτερη που αποκαλούσε υποτιμητικά «κύριε αστυνομικέ», έναν ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας.

Οι ίδιοι αξιωματικοί σημείωναν με νόημα πως «οι αστυνομικοί σέβονται τους θεσμούς και τους πολίτες και δίνουν εξηγήσεις στους ιεραρχικώς προϊσταμένους τους αφού πρώτα έχουν εκτελέσει τη διαταγή».

Πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. καλύπτουν πλήρως τον Αστυνομικό Διευθυντή με τον οποίο είχε «διάλογο» η Πρόεδρος της Βουλής και αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Ο Αστυνομικός Διευθυντής που ήταν επικεφαλής των μέτρων αντέδρασε ψύχραιμα και με τον πρέποντα σεβασμό απέναντι στο θεσμό του προέδρου της Βουλής. Εφάρμοσε διαταγές του επιχειρησιακού σχεδίου καθώς έπρεπε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και για τα γραφεία της Ε.Ε που βρίσκονται στο σημείο. Ποτέ δεν απαγόρευσε σε αντιπροσωπεία εργαζομένων να δώσουν ψήφισμα στη Βουλή αλλά και ούτε και ποτέ αντιπροσωπεία εργαζομένων τον ενημέρωσαν ότι θα ήθελαν να δώσουν ψήφισμα».

Αργά χτες το βράδυ το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση:
"Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής Αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια".

Μεγάλη ένταση επικράτησε και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ανάμεσα στους καλεσμένους για το επεισόδιο με τον αξιωματικό


Αφορμή στάθηκε η χθεσινή "παρατήρηση" της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στον αστυνομικό που είχε αποκλείσει την πρόσβαση προς τη Βουλή, εξαιτίας πορέιας συνταξιούχων. Οι διαφορετικές απόψεις πάνω σε αυτό το ζήτημα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των καλεσμένων.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom