Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Που το πάει ο Τσίπρας; - Σε συμφωνία,σε ρήξη,σε εκλογές; - Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού

"Θα επιβάλλουμε το δίκαιο στον τόπο - Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι ολιγάρχες"
Είπε πάρα πολλές αλήθειες και η ομιλία του έμοιαζε προεκλογική!
Για πρώτη φορά ακούστηκε από πρωθυπουργικά χείλη πως όσα έγιναν πέντε χρόνια σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού ήταν στημένα από τους δανειστές και τα ντόπια τσιράκια τους...
Οσα βαρεθήκαμε να καταγγέλλουμε τόσα χρόνια τα είπε μαζεμένα σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός σε κομματικό μεν ακροατήριο,πλην όμως σε παγκόσμιο δίκτυο μέσω ΝΕΡΙΤ και σίγουρα μόνο ευχαριστημένοι δεν θα είναι οι "εταίροι" μας απ' όσα άκουσαν.
Ζείδωρον

Δύο σοβαρότατα μηνύματα έστειλε με την ομιλία του ο Πρωθυπουργός στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ:Ένα προς το εσωτερικό του κόμματος, πως δηλαδή η συντριπτική πλειοψηφία του λαού θέλει συμφωνία,άρα... "αν τη φέρω πρέπει να την ψηφίσετε...,αλλιώς πάμε σε εκλογές"  και ένα προς το εξωτερικό με κατά μέτωπο επίθεση στους δανειστές μιλώντας για στημένα προγράμματα σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε ευθεία επίθεση προς τους δανειστές για την διακοπή της χρηματοδότησης ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει καμία υποχώρηση στις παράλογες απαιτήσεις σε ΦΠΑ, εργασιακά και ασφαλιστικό και δεν θα διστάσει να πάει σε εκλογές λέγοντας αλήθειες στον Ελληνικό λαό και καταγγέλλοντας με ονοματεπώνυμο όσους στήνουν παγίδες.

Αλλάξαμε τη συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά δήλωσε ο Α. Τσίπρας που στάθηκε ιδίως στην μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, και στις συντάξεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά ''δεν αποδεχόμαστε περικοπές συντάξεων, αλλά για να συνεννοηθούμε μεταξύ μας αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στο ασφαλιστικό'', ανοίγοντας έτσι παράθυρο για αλλαγές αφού όμως προηγηθεί αναλογιστική μελέτη.

Δεν παρέλειψε να τα χώσει και στους ντόπιους ολιγάρχες!

Ο Α. Τσίπρας περιέγραψε τους στόχους του για τη συμφωνία:

Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα

Μεταφορά βαρών στους πλούσιους

Όχι νέες περικοπές μισθών και συνάξεων

Γενναίο επενδυτικό πακέτο ιδίως στις υποδομές

Για επίθεση στα μέσα της διαπλοκής έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός, που στάθηκε ιδιαίτερα στις τηλεοπτικές άδειες και στους πλούσιους ολιγάρχες που φοροδιαφεύγουν.




Αλ. Τσίπρας: Θα επιβάλλουμε το δίκαιο στον τόπο - Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι ολιγάρχες

Ολόκληρη η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom