Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Κύκλωμα λαθρομετανάστευσης ήθελε να φάει τον Πανούση για να κάνει κουμάντο - Οι καυτοί διάλογοι


του Αλέξανδρου Καλαφάτη
Ένας ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να συμμετείχε στο κύκλωμα για το οποίο σχηματίστηκε ογκωδέστατη δικογραφία από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και εστάλη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κα. Ελένη Ράϊκου.

Πρόκειται για κύκλωμα με διασυνδέσεις σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ,
το οποίο διακινούσε παράνομους μετανάστες. Μαζί με τον αξιωματικό κομβικό ρόλο φέρεται να παίζει ύποπτος με «πολιτική ισχύ» και προσβάσεις σε «κομματικούς μηχανισμούς», ο οποίος φέρεται να είχε διασυνδέσεις ικανές να απομακρύνουν αξιωματικούς της αστυνομίας από θέσεις κλειδιά για τις παράνομες δραστηριότητές τους και να τοποθετήσουν άλλους ως «υποχείριά» τους.

Σε επικοινωνίες του ιδιώτη με αξιωματικό που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, φέρεται να επιδιώκουν τον «διωγμό» αξιωματικών των «αδιάφθορων», συμβούλων του αναπληρωτή υπουργού και τον ίδιο τον κ. Πανούση εντός 4μήνου.

Ο κ. Πανούσης αφού ενημερώθηκε για την υπόθεση και διάβασε κάποιους από τους διαλόγους ανάμεσα στους υπόπτους, δήλωσε: «Πρόκειται για παρέκκλιση, εκτροπή της δημοκρατίας. Κάποιοι εμφανίζονται να έχουν το μέσο να παρέμβουν στις δημοκρατικές διαδικασίες και να επιδιώκουν την απομάκρυνσή μου.

Αν αληθεύουν όσα λέγονται από ανθρώπους που επικαλούνται πολιτικές διασυνδέσεις προκειμένου να πετύχουν την παραίτησή μου εντός 4μήνου, υπερβαίνουν πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος και μπαίνουν σε ζητήματα συνωμοσίας κατά της κυβέρνησης και του δημοκρατικού πολιτεύματος». Ο αρμόδιος υπουργός έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Γιάννης Ρουμπάτης.

Στις 90 σελίδες περίληψης των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών ανάμεσα σε ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και τον ιδιώτη, οι εμπλεκόμενοι εμφανίζονται να έχουν την ισχύ «πολιτικής παρέμβασης» για την απομάκρυνση του Γιάννη Πανούση, την αποστρατεία «ενοχλητικών» αξιωματικών και τις τοποθετήσεις άλλων.

Ο ιδιώτης κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας υποστήριξε ότι δεν γνώριζε και δεν είχε μιλήσει καθόλου με τον αξιωματικό της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που φέρεται να αποτελεί τον «επιχειρησιακό πυρήνα» του ένστολου κυκλώματος. Ωστόσο από την άρση του απορρήτου προέκυψαν δεκάδες συνομιλίες ανάμεσά τους, στις οποίες συνεννοούνταν για την «παράκαμψη» των εμποδίων της δράσης τους.

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι που αποκάλυψε «Το Βήμα»:

- Ο υπουργός (σ.σ. Γιάννης Πανούσης) θα φύγει σε ένα τετράμηνο. Τις τοποθετήσεις των αξιωματικών θα τις τακτοποιήσει ο «ψηλός» (σ.σ. ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.). Θα τελειώσει το θέμα ο «ψηλός» και εσωκομματικά.
- Πρέπει να γίνει διευθυντής στο Αλλοδαπών ο Γρ…
- Έτσι θα γίνουν τα πράγματα…

Στις 3 Μαρτίου 2015, ο αξιωματικός του Αλλοδαπών συνομιλεί με τον ιδιώτη:

Αξιωματικός: Πρέπει οπωσδήποτε να απομακρυνθεί από το Αλλοδαπών ο Φ………(προηγούμενος διοικητής) και πρέπει να απομακρυνθεί ακόμη ένας υποδιευθυντής. Πρέπει να αναλάβει ο Γ………. και πρέπει να απομακρυνθούν και δύο σύμβουλοι του υπουργού.

Ιδιώτης: Συμφωνώ έτσι θα γίνει και να δεις και ότι και η πολιτική ηγεσία θα κατευθυνθεί προς αυτή την κατεύθυνση

Μετά τις κρίσεις των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και πριν τις τοποθετήσεις έχει καταγραφεί μία άλλη συνομιλία.

Ιδιώτης: Θα αναλάβει να το διευθετήσει ο «ψηλός», αλλιώς θα τελειώσει εσωκομματικά. Και άλλωστε σε ένα τετράμηνο θα αλλάξει ο υπουργός.

Αξιωματικός: Πρέπει να φέρεται τον Γ……….. στο Αλλοδαπών.

Ιδιώτης: Ναι έτσι θα γίνουν τα πράγματα

Το σοβαρό ζήτημα που ανακύπτει από αυτές τις συνομιλίες, είναι το γεγονός ότι πολλές από τις επιδιώξεις τους έγιναν πραγματικότητα.

Ο προηγούμενος και μη «αρεστός» διοικητής του Αλλοδαπών αποστρατεύτηκε και τη θέση του πήρε ο αξιωματικός που μνημόνευαν στις συνομιλίες τους.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματικός που απομακρύνθηκε στις πρόσφατες κρίσεις, όταν επιχείρησε να απομακρύνει τον αξιωματικό του τμήματος Απελάσεων, δέχθηκε την παρέμβαση του ανώτατου αξιωματικού, ο οποίος φέρεται να του είπε: «Γκρέμισε τα όλα στο Αλλοδαπών αλλά αυτόν δεν θα τον πειράξει κανείς».
http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom