Τρίτη 19 Μαΐου 2015

63 αστυνομικοί για Σαμαρά και Στουρνάρα (έγγραφο-ντοκουμέντο)

ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους έχει ενισχυθεί, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής που έχει χαράξει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Παρατηρούνται, ωστόσο, κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις, που αφορούν ανώτατα πολιτικά στελέχη, τα οποία φαίνεται να έχουν καταχραστεί το προνόμιο της διάθεσης αστυνομικών υπαλλήλων για την ασφάλειά τους.


Η αστυνομία, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, φυλάσσει 2.329 στόχους, αριθμός μεγάλος για τα δεδομένα της χώρας μας, καθώς σχεδόν 5.000 αστυνομικοί απασχολούνται σε φυλάξεις πολιτικών και επωνύμων προσώπων.

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, έχουν διατεθεί 35 άνδρες από την Κρατική Ασφάλεια και αναμένεται να ενισχυθούν με ακόμα 12.

Ο αριθμός είναι μεγάλος, αλλά μειωμένος εν συγκρίσει με το αστυνομικό προσωπικό που απασχολεί ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο «στρατός» του Αντώνη

Ειδικότερα, την ώρα που νευραλγικά τμήματα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αναζητούν
 αξιωματικούς με το κιάλι, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φυλάσσεται όχι από 10, όχι από 20, ούτε καν από 30, αλλά από 55 αστυνομικούς!

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από επίσημο έγγραφο που παρουσιάζει σήμερα το zougla.gr, το οποίο φέρει ημερομηνία 30 Απριλίου 2015 και αριθμεί τους άνδρες που απαρτίζουν την ασφάλειά του.

Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, η εργατικότητα των αστυνομικών του προέδρου της ΝΔ, καθώς, σύμφωνα με το έγγραφο, όλοι (και οι 55) φέρονται, μόνο για τον Απρίλιο του 2015, να έχουν εργαστεί υπερωριακά 52 ώρες!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «Βεβαιούται ότι οι κατωτέρω αστυνομικοί που υπηρετούν μόνιμα στην Υπηρεσία Ασφαλείας του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και διατίθενται στην προσωπική του Ασφάλεια, εργάσθηκαν κατά τον μήνα Απριλίου, του έτους 2015, υπερωριακά και δικαιούνται έξοδα κίνησης».

Το έγγραφο



Οι «σωματοφύλακες» του Γιάννη 

Ακόμη μια περίπτωση, όμως, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι και αυτή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, όχι τόσο για τον αριθμό των ανδρών που απασχολεί, όσο για το γεγονός ότι η τράπεζα διαθέτει τμήμα ασφαλείας.
Πιο συγκεκριμένα, ενώ η ΤτΕ διαθέτει ειδικό τμήμα ασφαλείας το οποίο αποτελείται από άνδρες που οπλοφορούν και είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια τόσο του ιδρύματος όσο και του διοικητή, ο κ. Στουρνάρας, άγνωστο για ποιο λόγο, δεν χρησιμοποιεί ούτε έναν από τους άνδρες του εν λόγω τμήματος, αλλά φυλάσσεται μόνο από αστυνομικούς.

Όπως εξηγούν μάλιστα καλά ενημερωμένες πηγές που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ο διοικητής της ΤτΕ φρουρείται από περισσότερους από εφτά αστυνομικούς, την ώρα που ο προηγούμενος διοικητής, Γιώργος Προβόπουλος, αρχικά διέθετε δύο και στη συνέχεια (μετά την αποστολή στο γραφείο του φακέλου με σφαίρες) τρεις άνδρες ασφαλείας.

«Ενώ η τράπεζα διαθέτει τόσο άνδρες για την ασφάλεια του διοικητή, όσο και αυτοκίνητο και οδηγό, ο κ. Στουρνάρας προτιμά να χρησιμοποιεί αστυνομικούς -και ο οδηγός του αστυνομικός είναι- χωρίς μάλιστα να χρησιμοποιεί καν το αυτοκίνητο που διαθέτει η τράπεζα για τις μετακινήσεις του, αλλά αυτοκίνητο της αστυνομίας» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Το zougla.gr επικοινώνησε -ως όφειλε- με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία όμως δεν θέλησαν να σχολιάσουν το θέμα.

Παράλληλα, πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, ανέφεραν ότι ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια πολιτικών προσώπων και δη πολιτικών αρχηγών δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενο διαρροών και δημόσιων σχολίων από πλευράς του υπουργείου.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom