Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Βόμβα Μητσοτάκη για Σαμαρά που δεν έσκασε στο «παρά 5'»


Γραπτή δήλωση-βόμβα με ευθείες βολές κατά του Προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, είχε ετοιμάσει σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Κωνταντίνος Μητσοτάκης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, παίρνοντας θέση στην 
μάχη που μαίνεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή της όποια συμφωνία με τους δανειστές, ουσιαστικά προεξοφλούσε ότι «η ΝΔ του Α.Σαμαρά» θα πει «όχι» στην συμφωνία, εφόσον αυτή επιτευχθεί.

Κατα πληροφορίες του TheTOC από το περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη, τελικά επιλέχθηκε να μην δημοσιοποιηθεί η γραπτή δήλωση γιατί θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, αν και ήδη είχε αρχίσει να φτάνει στους παραλήπτες της.

Οπως μάλιστα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η δήλωση «έφτασε σε ορισμένους αποδέκτες», αλλά αποσύρθηκε την ύστατη ώρα «σταθμίζοντας τις επιπτώσεις που θα είχε στο εσωτερικό του κόμματος».

Στη δήλωση ο επίτιμος τασσόταν υπέρ της ψήφισης από τη ΝΔ της όποιας συμφωνίας με τους εταίρους τονίζοντας μάλιστα ότι «η ΝΔ οφείλει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό να υπογράψει μια επώδυνη συμφωνία με τους πιστωτές» και ότι «την ώρα που η πατρίδα μας χαροπαλεύει, κομματικοί και πολύ περισσότερο προσωπικοί υπολογισμοί δεν έχουν θέση».

«Το άθλιο σύστημα που μας ταλαιπώρησε, τα τελευταία χρόνια, άλλα να λέμε όταν είμαστε αντιπολίτευση και άλλα να πράττουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση, καιρός είναι να πάρει ένα τέλος» κατέληγε στη επιστολή του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom