Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: 52χρονος χάρισε ζωή και ελπίδα σε τρεις συνανθρώπους μας


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η τρίτη δωρεά οργάνων μέσα στο 2015 στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων,όπως μας ενημέρωσε ο Συντονιστής της Μ.Ε.Θ. του Νοσοκομείου Κωσταντίνος Μήλιος.

Ενας 52χρονος χάρισε ζωή σε τρεις (3) ακόμη συνανθρώπους μας.
Δύο νεφροί του 52χρονου δότη, μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο των Αθηνών και το ήπαρ στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

"Είναι εκ μέρους των συγγενών των δοτών μια πράξη ανθρωπιάς και αλτρουϊσμού".

Επίσης μας δήλωσε ότι, "παρότι κατέχουμε το αρνητικό ρεκόρ ως Έλληνες στον τομέα αυτόν στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει θετικά βήματα αν και υπήρξε υποχρηματοδότηση και
υποστελέχωση του ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων).

Χρειάζεται όμως να γίνουν πολλά περισσότερα. Κυρίως εκείνο που προέχει είναι η σωστή ενημέρωση του κόσμου. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος προ πολλού έχει καταργηθεί ο όρος εγκεφαλικός θάνατος με την έννοια ότι ο πολίτης συγχέει τον όρο αυτό με το κώμα.Εγκεφαλικός θάνατος ισοδυναμεί με θάνατο.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τους συναδέλφους ιατρούς της Μ.Ε.Θ.,κυρίως όμως την συντονίστρια σε θέματα μεταμοσχεύσεων κ. Ουρανία Μουσαφίρη για τον άψογο συντονισμό μεταξύ Νοσοκομείου – Ε.Ο.Μ. – και των ομάδων μεταμοσχεύσεων όπως επίσης και το Νοσηλευτικό προσωπικό της Μ.Ε.Θ",σημείωσε ο κ. Μήλιος.

http://epirusgate.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom