Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Οργισμένο ξέσπασμα της μάνας του Παύλου Φύσσα! - Διεκόπη και πάλι η Δίκη της Χρυσής Αυγής για τις 4 Ιουνίου


- Όλοι οι συγκλονιστικοί διάλογοι στην αίθουσα του δικαστηρίου
- Μητέρα Φύσσα σε Ρουπακιά: Αλητάμπουρα, τι κοιτάς;
- Η οργισμένη αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα στο "πάτημα" των συνηγόρων των χρυσαυγιτών για νέα διακοπή
- Είχε προηγηθεί το "ντου" κατηγορούμενων για τους Πυρήνες της Φωτιάς που δικάζονταν στη... διπλανή αίθουσα!
- Διεκόπη για τις 4 Ιουνίου η δίκη της Χρυσής Αυγής





Η νέα διακοπή της δίκης της Χρυσής Αυγής, αφορμή για την οποία ήταν η εισβολή κατηγορουμένων για την υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" στην αίθουσα, προκάλεσε το οργισμένο ξέσπασμα της μητέρας, του πατέρα, της αδερφής και του θείου του δολοφονημένου από τον Γιώργο Ρουπακιά, Παύλο Φύσσα.

Τα όσα έγιναν την Παρασκευή στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικών φυλακών Κορυδαλλού δεν έχουν προηγούμενο. Όχι γιατί ξέσπασε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα, αλλά γιατί κάποιος είχε τη φαεινή ιδέα να προγραμματίσει την ίδια μέρα, σε διπλανές αίθουσες τη δίκη της Χρυσής Αυγής και εκείνη των Πυρήνων της Φωτιάς!

Κάπως έτσι φτάσαμε στην εισβολή κατηγορούμενων για τους Πυρήνες, από την πλαϊνή πόρτα, σε μέρος της αίθουσας όπου γίνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανδαιμόνιο και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή βρήκαν την ευκαιρία να ζητήσουν νέα αναβολή. 

Διακοπή μέχρι τις 4 Ιουνίου


Τα όσα έγιναν, έφεραν μοιραία μια ακόμη διακοπή της δίκης. 

"Ήταν ανεπαρκή τα μέτρα ασφαλείας. Λάθος τους" είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, μια φράση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από το ακροατήριο, που φώναζε "λάθος σας". 

"Δεν θα υπάρχει από εδώ και πέρα πρόβλημα. Καλά θα ήταν να μην παρακωλύουμε τη διαδικασία και να προχωρούμε" είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.
Παίρνοντας το λόγο, συνήγορος υπεράσπισης Άγγελος Αγγελέτος, υπονόησε ότι οι κατηγορούμενοι των "Πυρήνων" υποκινήθηκαν από "συνεντεύξεις και αρθρογραφία του μίσους" της άλλης πλευράς. 

Ο δικηγόρος της υπεράσπισης κατήγγειλε ότι τέσσερις συνάδελφοι του έχουν δεχθεί επιθέσεις στα γραφεία τους και ότι κάθε φορά που τελειώνει η δίκη, βρίσκονται στη θέση να προσπαθούν να φύγουν με ασφάλεια από τη δικαστική αίθουσα. "Βρισκόμαστε στη θέση να κοιτάζουμε πως θα αποχωρήσουμε με στοιχειώδη ασφάλεια, να σταματήσουν συνεντεύξεις και ρητορεία μίσους". 

"Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονται οι μάρτυρες", είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

Η υπεράσπιση, την οποία εκπροσώπησε ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδερφός και συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, δήλωσε στο δικαστήριο ότι μετά το σημερινό συμβάν, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων διακόπτουν για σήμερα τις υπηρεσίες τους προς τους εντολείς τους, καθώς δεν διασφαλίστηκαν οι συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας.
Κατηγόρησε μάλιστα και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής ότι επιδεικνύουν αντισυναδελφική συμπεριφορά. 

Έτσι, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η δίκη θα συνεχιστεί στις 4 Ιουνίου. Η απόφαση αυτή έφερε την έκρηξη της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. 

Το ξέσπασμα της μητέρας


"Αυτό θέλατε φασιστόμουτρα. Δολοφόνοι, με τα όπλα και τον στρατό μαζί σας δεν φοβόσαστε", άρχιζε να φωνάζει, εμφανώς φορτισμένη, προς την πλευρά των κατηγορούμενων η μητέρα του Παύλου Φύσσα.
 

Τότε, ο άνθρωπος που έχει ομολογήσει πως δολοφόνησε εν ψυχρώ εκείνο το μοιραίο βράδυ του Σεπτεμβρίου 2013 τον γιο της, ο Γιώργος Ρουπακιάς, γύρισε και κοίταξε προς το μέρος της. Σε έξαλλη κατάσταση, άρχισε τότε να του φωνάζει: "Αλητάμπουρα, τι κοιτάς; 24 ήσασταν και σκοτώσατε και κοιτάτε τώρα εμάς, προστατευμένοι; Δολοφόνοι". 

 

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της αδερφής του Παύλου Φύσσα, ενώ νωρίτερα είχε ξεσπάσει ο πατέρας του. 

 

Άλλο πρόσωπο από το ακροατήριο φώναζε: "εδώ τον έχω τον Παύλο και τον πήραν". Κάποιος από το ακροατήριο ακούστηκε να απευθύνεται προς τους συνηγόρους υπεράσπισης λέγοντας: "Ποιους υπερασπίζεσαι; Του φονιάδες;". 

 

Τότε προσπάθησε να παρέμβει πυροσβεστικά η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, που για ακόμη μια μέρα ήταν παρούσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής. "Να σπάσετε θέλουν. Άστους να γίνει η δίκη. Θα γίνει. Θα αντέξουμε και θα την κάνουμε. Αυτό θέλουν, να μη γίνει η δίκη. Λογοκρισία θέλουν. Να βουλώσετε τα στόματά σας. Μην τους αφήσετε". 


Ντου από τους Πυρήνες, μπουκάλια και καφέδες

Το σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε ενώ είχε ξεκινήσει η δίκη της Χρυσής Αυγής και ενώ έξω από την αίθουσα περνούσαν παράγοντες και κρατούμενοι των "Πυρήνων". 

Κάποιοι από αυτούς που μετάγονταν στη διπλανή αίθουσα, άνοιξαν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής και χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, άρχισαν να πετούν μπουκάλια, τα οποία βρήκαν δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο. 

Φώναζαν "φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες". Χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη για να τους σταματήσουν. Αποτέλεσμα να προκληθεί πανδαιμόνιο στην αίθουσα! 


Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι δεν μπορούν να παραστούν, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής κάλεσαν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του και παράγοντες της δίκης φώναζαν: «ντροπή δολοφόνοι, θα μας σκοτώσουν όλους».

Μετά την μεγάλη ένταση η πρόεδρος συνέχισε κανονικά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις εντός της δικαστικής αίθουσας ενισχύθηκαν σημαντικά. Οι αστυνομικοί έλαβαν θέσεις περιμετρικά των θέσεων των κατηγορουμένων. 


http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom