Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΣΠΑΡΤΗ: 4 συλλήψεις Ρομά για αρπαγή δύο 4χρονων παιδιών (βίντεο)

Με test DNA έγινε η έρευνα της Αστυνομίας

Δύο υποθέσεις σαν της μικρής Μαρίας στη Βέροια συγκλονίζουν την τοπική κοινωνία της Σπάρτης και συγκεκριμένα το χωριό Τραπεζοντή καθώς η Αστυνομία εντόπισε δύο οικογένειες Ρομά, ύποπτες για αρπαγή ανηλίκων παιδιών.

Στον Εισαγγελέα Σπάρτης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι ώρα 16:00 οι Ρομά, 2 άνδρες και 2 γυναίκες,προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση παράνομης υιοθεσίας ή αρπαγής παιδιών.


Πρόκειται για δύο ζευγάρια νέων Ρομά που ελέγχονται για δύο παιδιά στις οικογένειές τους που το test DNA ήταν αρνητικό, δηλαδή δεν είναι φυσικά παιδιά τους.

Ολα άρχισαν όταν η Αστυνομία αξιοποίησε καταγγελία – πληροφορία σύμφωνα με την οποία μία οικογένεια Ρομά από την Τραπεζοντή και ένα ζευγάρι Ρομά από τα Καλύβια Σοχάς εμφανίζουν ως παιδιά τους ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι, περίπου 4 ετών χωρίς να μπορούν να αποδείξουν υιοθεσία.

Το αγοράκι της οικογένειας

Ο Γ. Κ., Ρομά που έχει ημιτελές σπίτι στην Τραπεζοντή, φέρεται να έχει κοντά στα τρία κοριτσάκια του προσθέσει κι ένα αγοράκι. Μάλιστα απ’ ότι φαίνεται και στο ρεπορτάζ του notospress.gr ήταν το αγαπημένο παιδί της οικογένειας. Ωστόσο μετα από test DNA αποδείχθηκε ότι καμία βιολογική σχέση δεν είχε το αγοράκι με τους γονείς του.

Το ξαθνό κορίτσι

Οι πληροφορίες, τις οποίες με μεγάλη δυσκολία συγκεντρώνουν οι δημοσιογράφοι της Σπάρτης, θέλουν τον κοριτσάκι να είναι το μοναδικό παιδί της άτεκνης οικογένειας. Μάλιστα αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν είναι ένα γλυκό κορίτσι με γαλανά μάτια ηλικίας περίπου 4-5 ετών.

Οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρόκειται να διερευνήσουν την υπόθεση σε βάθος για να αποδειχθεί αν τα δύο παιδιά έχουν υιοθετηθεί παράνομα, αν έχουν υιοθετηθεί άτυπα ή αν είναι προϊόν αρπαγής.

Το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης και το Τμήμα Περιφέρειας Σπάρτης της ΕΛ.ΑΣ. μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και καταγγελίας και στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης σε καταυλισμούς Ρομά εντόπισαν τα δύο ανήλικα παιδιά,που όπως αποδείχθηκε δεν είναι βιολογικά συμβατά με τους φερόμενους ως γονείς τους και δεν είναι ούτε υιοθετημένα.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται για περίπτωση αρπαγής και σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει νόμιμη διαδικασία υιοθεσίας.

Τα ανήλικα είναι ηλικίας περίπου 4 ετών, έχουν χαρακτηριστικά εμφανώς διαφοροποιημένα από τους φερόμενους ως γονείς. Αρχικά οι γονείς προσήχθησαν για να διερευνηθεί η υπόθεση και ισχυρίστηκαν ότι είναι φυσικά παιδιά τους.

Μετα από την εξέταση DNA προέκυψε ότι δεν είναι συμβατά.

Εις βάρος των 4 Ρομά (το ζεύγος δύο 29χρονων και το ζεύγος ενός 35χρονου και μιας 27χρονης) που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα σχηματίζεται δικογραφία για το κακούργημα της αρπαγής ανηλίκου και την Δευτέρα παραπέμπονται στον Ανακριτή.

Τα 2 παιδιά θα μεταφερθούν και θα φιλοξενηθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Το γεγονός αυτό φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τα προβλήματα που γεννά η συγκεχυμένη και εν πολλοίς παράνομη διαβίωση Ρομά στα χωριά του Δήμου Σπάρτης.

Δείτε τα video



http://www.notospress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom