Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Μετά από 3 χρόνια συνελήφθη στην Ελβετία δράστης δολοφονίας στην Καισαριανή


Συνελήφθη υπήκοος Αλβανίας στην Ελβετία, διωκόμενος από τις ελληνικές αρχές, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατηγορείται ότι στις 2/6/2012 στην Καισαριανή
Αττικής από κοινού με άλλους συγκατηγορούμενούς του επιχείρησαν να αφαιρέσουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από πιλοτή πολυκατοικίας.

Έγιναν ωστόσο αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του, καθώς και τον αδερφό του. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν οι δράστες πυροβόλησαν επανειλημμένα τα δύο αδέρφια με τυφέκιο τύπου Kalashnikov, τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν και τον άλλον σοβαρά.

Από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιούνται ενέργειες, σε συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, για την έκδοση του διωκόμενου στη χώρα μας.

Η Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για την ανταλλαγή πληροφοριών μέσω των διεθνών διαύλων αστυνομικής συνεργασίας (Interpol – Europol – Sirene), με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που διώκονται με διεθνείς διωκτικούς τίτλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom