Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε 14 εύπορους μπαταξήδες με βίλες


Στο στόχαστρο του διοικητή της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη έχουν μπεi δεκατέσσερις εύποροι μπαταξήδες οι οποίοι μέχρι πρότινος επικαλούνταν αδυναμία πληρωμής και «μπανόβγαιναν» σε διακανονισμούς χωρίς να τους εφαρμόζουν.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» πρόσφατα η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα αλλά αμέσως μετά έσπευσαν όλοι να διακανονίσουν την οφειλή.

Συγκεκριμένα, δεκατέσσερις πλούσιοι μπαταξίδες με βίλες, από τη Βούλα μέχρι την Εκάλη, χρωστούσαν έως και τρία χρόνια στη ΔΕΗ κοντά 500.000 ευρώ. Διά της πλαγίας οδού, ένας από αυτούς, με σπίτι 300 τ.μ. στον Βαρνάβα και ενώ είχε να πληρώσει τέσσερις μήνες κατάφερε να μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ)!

Επίσης, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επιχειρηματία με πέντε από τα πιο γνωστά μπαρ και καφετέριες στην παραλία Θεσσαλονίκης, που χρωστούσε στη ΔΕΗ επί τέσσερα χρόνια κάνοντας τον έναν διακανονισμό μετά τον άλλον, τους οποίους ποτέ δεν τήρησε.

Όλοι τους έχοντες, «μπαινόβγαιναν» τα τελευταία χρόνια σε διακανονισμούς χωρίς να τους εφαρμόζουν μέχρι που έπεφτε κάποιο τηλεφώνημα από πολιτικό «φίλο», το ρεύμα επανερχόταν και οι οφειλές συνέχιζαν να συσσωρεύονται.

Μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο, η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα σε 14 βίλες στην Αττική και σε πάνω από 200 καφετέριες, ξενοδοχεία και μεγάλες επιχειρήσεις πανελλαδικά. Η συνολική οφειλή του, κοντά στο εκατ. ευρώ, σταγόνα στα εκατοντάδες εκατομμύρια που υπολογίζει η επιχείρηση να εισπράξει από όσους «μπορούν να πληρώσουν, αλλά δεν το κάνουν».

Ηλεκτρονικό δίχτυ σε όσους δεν πληρώνουν

Από το καλοκαίρι και μετά η ΔΕΗ ξεκινά να κατανέμει τους κακοπληρωτές σε δύο κατηγορίες: με βάση το διάστημα της οφειλής (έως 60 ημέρες, 61-12, 121-180, 181-360 ημέρες και άνω του έτους) και με βάση το ύψος τους.

Τα δύο αυτά κριτήρια θα λειτουργούν συνδυαστικά. Ειδικά για τους επαγγελματίες καθιερώνονται κλιμακωτά πέντε κατηγορίες οφειλής, έως 3.000 ευρώ η πρώτη και από 100.000 ευρώ και πάνω η τελευταία.

Ενδιαφέρον έχει ότι αλλάζει και το καθεστώς των διακανονισμών. Μέχρι σήμερα πλήρωνε κάποιος την προκαταβολή, εντασσόταν στο διακανονισμό έπειτα από μία-δύο δόσεις έπαυε να πληρώνει οπότε έχανε την ρύθμιση αλλά υπέβαλλε εκ νέου αίτημα, έμπαινε σε νέα ρύθμιση κ.ο.κ.

Αυτό που από εδώ και πέρα αλλάζει είναι ότι για να ενταχθεί κάποιος σε ρύθμιση θα πρέπει πρώτα να ξεχρεώνει τις οφειλές που έχει από την προηγούμενη. Αλλιώς δεν μπορεί να κάνει νέα.
http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom