Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Σπείρα διαρρηκτών χτυπάει ΑΤΜ τα Σαββατοκύριακα - 110.000 ευρώ άρπαξαν από την Alpha Bank στη Λούτσα


"Πονοκέφαλο" για τα στελέχη της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας αποτελεί η τετραμελής σπείρα διαρρηκτών τραπεζών, με τα απανωτά της χτυπήματα.

Περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι δράστες με
καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους προσέγγισαν υποκατάστημα της Alpha Bank στη λεωφόρο Αρτέμιδος, στη Λούτσα, παραβίασαν την έξοδο κινδύνου, μπήκαν στο εσωτερικό και με τροχό άνοιξαν το αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων.

Άρπαξαν 110.000€ και εξαφανίστηκαν, χωρίς να αφήσουν πίσω τους στοιχεία, μαρτυρίες, ενώ κανένας δεν ξέρει προς το παρόν το όχημα, που χρησιμοποιούν.

Στην Ασφάλεια Αττικής θεωρούν δεδομένο ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα, που με πανομοιότυπο τρόπο, είχαν αρπάξει 170.000€ από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο Πικέρμι, πριν από δύο εβδομάδες.

Οι δράστες επιλέγουν να "χτυπούν" μέσα στο Σαββατοκύριακο, γνωρίζοντας ότι τα ΑΤΜ των τραπεζών είναι γεμάτα με χαρτονομίσματα, λόγω των αργιών. Παραβιάζουν την έξοδο κινδύνου του υποκαταστήματος και με έναν τροχό κόβουν το μηχάνημα.

Επιλέγουν τράπεζες στα προάστια της Αθήνας και αδιαφορούν που αυτά είναι σε κεντρικού δρόμους (λεωφόρος Αρτέμιδος σήμερα, λεωφόρος Μαραθώνος στις 2 Μαΐου).

Αυτό που απασχολεί περισσότερο τους αστυνομικούς, όμως, είναι ότι ένας από τους δράστες είναι οπλισμένος με καλάσνικοφ, κάτι που υποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένοι να μην παραδοθούν αμαχητί και να ανοίξουν πυρ σε μία... τυχαία συνάντηση με αστυνομικούς.

Μανώλης Ασαριώτης
http://www.bloko.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom