Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Συνελήφθη τραπεζίτης "κλειδί" στα σκάνδαλα εξοπλισμών και Siemens


Ο Ζακ Κλοντ Όσβαλντ, πρόσωπο "κλειδί" στις υποθέσεις των εξοπλισμών και της Siemens, συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εκδόθηκε στην Ελλάδα. Το πρωί της Μ. Δευτέρα, το τμήμα μεταγωγών τον μετέφερε στο Εφετείο.

Ο τραπεζίτης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Βήμα. Η σύλληψή του έγινε βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγγελής.
Την έκδοσή του είχε ζητήσει επίσης ο ανακριτής Νίκος Τσιρώνης.

Ο Όσβλαντ, σύμφωνα με το Βήμα, είχε παραπεμφθεί και για το σκάνδαλο της Siemens με βάσει το τελευταίο βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών.

Ο συλληφθείς έχει γαλλική υπηκοότητα και οι Ελβετοί αρνούνταν να τον εκδώσουν στις ελληνικές αρχές. Μετά από συνεργασία του Γ. Αγγελή με άλλους δικαστές, ο Όσβαλντ συνελήφθη στο transit στο Αμπού Ντάμπι.

Όπως αναφέρει το Βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όσβαλντ σε συνεργασία με τον Φάνη Λιγυνό, επίσης καταζητούμενο, ξέπλενε τις μίζες των εξοπλιστικών στις τράπεζες της Ελβετίας αλλά και μέσω off shore εταιριών σε φορολογικούς παραδείσους.

Ο Όσβαλντ φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα, ονόματα και διευθύνσεις, ακόμη και κρατικών αξιωματούχων που έπαιρναν μίζες. Όπως γράφει το Βήμα, μάλιστα, αποκαλυπτική είναι η κατάθεσή του για το σκάνδαλο της Siemens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom