Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ντράγκι: Δεν προβλέπεται Grexit από τις Συνθήκες! - Πολιτικάντηδες και ΜΜΕ τρομοκρατούν το λαουτζίκο

Ντόπιοι και ξένοι πολιτικάντηδες,μπροστινοί των τοκογλύφων,σαφώς και το γνωρίζουν,όπως και τα παπαγαλάκια τους! κι όμως επιμένουν στην καραμέλα του Grexit,ώστε τα όποια νέα μέτρα να 'ναι πιο ευκολοχώνευτα....
Ζείδωρον

Η αποχώρηση ενός κράτους μέλους από την Ευρωζώνη δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες επανέλαβε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου.

Ερωτηθείς από τον κ. Χρυσόγονο αν η συμμετοχή ενός κράτους – μέλους στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη, καθώς και αν η ΕΚΤ θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για την αποφυγή ενός αντίθετου σεναρίου, ο κ. Ντράγκι επεσήμανε ότι αμετάκλητος χαρακτήρας του ευρώ είναι μέρος της αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την εποχή της Συνθήκης του Μάαστριχτ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ επανέλαβε ότι οι Συνθήκες δεν προβλέπουν αποχώρηση κανενός κράτους – μέλους, ενώ πρόσθεσε ότι η επιτυχία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ) εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών - μελών της Ευρωζώνης με όλες τις απαραίτητες απαιτήσεις σε ότι αφορά τις επιδιωκόμενες οικονομικές πολιτικές.

«Η ΕΚΤ έχει λάβει εντολή από τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διατηρεί σταθερές τις τιμές, και λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι η εντολή αυτή εκπληρώνεται», πρόσθεσε ο κ. Ντράγκι.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι το διευρυμένο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων είναι ένα από τα μέτρα αυτά, τα οποία θα παρέχουν την απαραίτητη υποστήριξη για την ανάκαμψη της ζώνης του ευρώ και θα επαναφέρουν το ποσοστό του πληθωρισμού μεσοπρόθεσμα σε επίπεδα που είναι κάτω, αλλά πλησίον του 2%.

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom