Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Εκατοντάδες κιλά ηρωίνης βρέθηκαν σε φορτηγό στην Πάτρα - Τρεις συλλήψεις


Συνολικά 369 κιλά ηρωίνης, τα οποία σύμφωνα με την αστυνομία θα απέφεραν κέρδη 40 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν κρυμμένα σε φορτηγό με σιδηροσωλήνες που θα ταξίδευε από Πάτρα για Ιταλία με τελικό προορισμό την Αμβέρσα του Βελγίου. Τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν.

Αρχηγικό μέλος της σπείρας φέρεται να ήταν ένας 60χρονος απόστρατος ανώτατος αξιωματικός της ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος συνελήφθη μαζί με δύο Σλοβένους 33 και 45 ετών.
Η αστυνομία αναζητά τώρα έναν Τούρκο και έναν 54χρονο Έλληνα που συνδέεται με ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Η σπείρα φέρεται να δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή ηρωίνης από την Ασία, την προσωρινή αποθήκευσή της στο Περιστέρι και τη μεταφορά της με οχήματα διεθνών μεταφορών. Τα ναρκωτικά προορίζονταν για τη Δυτική Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.

Το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε στις 9 Απριλίου, όταν η αστυνομία έλεγξε με μηχάνημα ακτίνων Χ φορτηγό που είχε φτάσει στην Ελλάδα από τη Σλοβενία και επρόκειτο να αναχωρήσει εκείνη την ημέρα για Ιταλία από το λιμάνι της Πάτρας.

Ανάμεσα στο νόμιμο φορτίο των σιδηροσωλήνων βρέθηκαν 340 πακέτα του ενός κιλού περίπου, περιείχαν ηρωίνη συνολικού μικτού βάρους 369,2 κιλών.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθήκες και χώρους εργασία βρέθηκαν μεταξύ άλλων δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, πάνω από 20.000 ευρώ και περίπου 12.000 δολάρια.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η μεγάλη ποσότητα ηρωίνης θα κόστιζε περίπου 7,3 εκατ. ευρώ στη χονδρική αγορά ευρώ και περίπου 40 εκατ. στη λιανική.

Στη διαλεύκανση της υπόθεσης η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών συνεργάστηκε σε πληροφοριακό επίπεδο με το Γραφείο DEA της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: in.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενας σπουδαγμενος ανθρωπος ενας ανθρωπος του
νομου και της ταξης ενας εμπειρος επι των ξυλοδαρμων
και των ριψεων καρκινογονων χημικων διωκτης απεργων και διαδηλωτων ηταν δυνατον να ασχολειται
με φαρμακοτριφτικα ζυγισματα Αυτος ηταν χοντρεμπο
ρας με τσουβαλιες το εμπορευμα και μαλιστα σκληρο
ναρκωτικο γιατι αυτο αποφερει και σκληρο χρημα
Λαμπρο το σωμα σου Πανουση φυλαξετο σαν τα ματια σου θα σου χρειαστει πολυ ιδιαιτερα εκει πανω στις
Σκουριες Θα μου πεις οτι αυτος ηταν αποστρατος ναι
βεβαια οι εν ενεργεια ειναι" ανθος." Στη διακινηση ο αποστρατος ποσους κατωτερους αστυνομικους ειχε που συνεργαζονταν Στρατο ολοκληρο! melito

Read more: Go to TOP and Bottom