Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Κίνημα εξεγέρσεων ή πεμπτοφαλαγγίτικη εφεδρεία που στοχοποιεί το κίνημα και τον Ελληνισμό???

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία γι αυτό το ιδιότυπο «κίνημα» των «εξεγερμένων» που διαμαρτύρονται γενικώς. Ζητούν οι τυρόπιτες να γίνουν τετράγωνες, αλλά ζητούν και την απελευθέρωση των «πολιτικών κρατουμένων» (sic)…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα, έχουν την τάση να προσομοιάσουν αυτό το φαινόμενο, με πρόδρομα φαινόμενα που παραπέμπουν στην αναβίωση του Μάη του ’68 (sic)!!!

Δεν είναι της στιγμής να καταφύγουμε σε εκτενέστερη ανάλυση, αλλά αν χρειαστεί δε θα διστάσουμε να ενδώσουμε σε αυτό τον πειρασμό. Προς το παρόν θα αρκεστούμε μόνο σε ορισμένες κομβικές όσο και κρίσιμες επισημάνσεις, γιατί νομίζουμε ότι το μόνο που δεν έχει ανάγκη η κοινωνία μας αυτή τη στιγμή, είναι ένα επιπρόσθετο παραμύθιασμα.
  • Πρώτον: Η στοχευμένη προσήλωση και ο προσανατολισμός, αυτών των κινητοποιήσεων, ουδόλως συμπυκνώνεται και δεν προσδιορίζεται με πλαίσιο αιτημάτων πολιτικής ανατροπής, που να ενσωματώνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της σύγχρονης πολιτικής πραγματικότητας. Αφελείς χαφταλεύρηδες που αξιοποιούν τις ΣΥΡΙΖΑΙϊκες ιδεοληψίες περί δημόσιας τάξης και ασφάλειας... αντιδρούν γενικώς, έτσι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς στόχο, και φυσικά χωρίς αποσαφηνισμένη πολιτική προοπτική.
  • Δεύτερον: Το ΚΚΕ, η μοναδική δύναμη που θα μπορούσε σε αυτή τη φάση να προσδώσει συγκεκριμένη ταυτότητα και χαρακτηριστικά σε στοχευμένο πολιτικό ακτιβισμό, επιμένει πεισματικά να αρκείται σε νουθεσίες, σε αποσπασματικές κινηματικές αντιστάσεις, που δεν αλληλοσυνδυάζονται και δεν αλληλοτροφοδοτούνται, και φυσικά ουδόλως εντάσσονται σε έναν γενικότερο επιτελικό σχεδιασμό με στόχο τη διευκόλυνση της ριζοσπαστικοποίησης της κοινωνίας και την πολιτική ανατροπή. Αρνείται να επιβάλει πολιτική ατζέντα εξέγερσης και ανατροπής. Αρκείται να θεωρεί πως η κουβέντα για τη σοσιαλιστική προοπτική συνιστά από μόνη της επίκαιρη πολιτική ατζέντα.
  • Τρίτον: Το ίδιο το σύστημα εξουσίας, σε σχέση με το Μάη του ’68, έχει σήμερα πολλαπλές δυνατότητες διεμβολισμού, ελέγχου και εν τέλει εκφυλισμού αυτών των μίνι «εξεγέρσεων», που ούτε λόγος δε μπορεί να γίνεται για τη δυνατότητά τους να εμπεδώσουν εξεγερσιακό χαρακτήρα ικανό να αφομοιωθεί από την κοινωνία που καταδυναστεύεται.
  • Τέταρτον: Τα ίδια τα αιτήματα γύρω από τα οποία επιχειρείται να στηθεί το γαϊτανάκι των εφήμερων μπαχαλάκηδων, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλούν σε κάθε στοιχειωδώς σκεπτόμενο πολίτη. Άλλωστε το να χαρακτηρίζεις πολιτικούς κρατούμενους, τα απόνερα και τα ναυάγια του συστήματος που χρησιμοποιήθηκαν για λογαριασμό του, και που δεν τόλμησαν ποτέ να στοχοποιήσουν την καρδιά της εξουσίας του, είναι τουλάχιστον φαιδρό, και ανάξιο λόγου για κάθε περεταίρω σχολιασμό.
  • Πέμπτον: Η ίδια η ταυτότητα που οι ίδιοι προσδίδουν στη δυναμική των συμβολισμών τους, δεν είναι μονάχα απωθητική, αλλά και πολλαπλά επικίνδυνη όσο και ύποπτη  για τις πραγματικές προθέσεις των χορογράφων τους. Το να καταστρέφεις μνημεία, το να επιχειρείς να ταπεινώσεις σύμβολα συνυφασμένα με την ιστορία και τη διαδρομή αυτού του λαού, αυτό δε συνιστά εξέγερση, αλλά αυτοεξευτελισμό πρώτου μεγέθους. Κάθε γνήσια, αυθόρμητη, και βγαλμένη από τα σπλάχνα αυτού του λαού ομάδα εξεγερμένων, όχι μονάχα δε θα επέλεγε να συμπεριφερθεί απαξιωτικά απέναντι σε ιστορικά και εθνικά σύμβολα, αλλά θα είχε ως πρώτο μέλημά της τη διαφύλαξή τους. Πολύ δε περισσότερο που κάτι τέτοιο θα ενδυνάμωνε το φορτίο συμβολισμού και στον αντικατοχικό αγώνα τους.
  • Έκτον: Ο μαύρος Δεκέμβρης του ΄08 δεν είναι μακριά. Και μόνον αφελείς δε θυμούνται την αμεσότατη εμπλοκή λαθροεισβολέων, μυστικών υπηρεσιών, πρακτόρων και ξένων κέντρων, στην τότε «νεολαιίστικη εξέγερση που κατέστρεψε την Αθήνα με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.
Εν κατακλείδι…
Αυτό το ιδιότυπο «κίνημα» των μπαχαλάκηδων της νέας εποχής,  όχι μόνο δεν αμφισβητεί την καρδιά του συστήματος και την ουσία της πολιτικής του εξουσίας, αλλά αντικειμενικά λειτουργεί ως Πέμπτη φάλαγγα που στοχοποιεί και το ασθενές μαζικό κίνημα και τον ίδιο τον Ελληνισμό, και βεβαίως χρησιμοποιείται ως παρκαρισμένη χρήσιμη εφεδρεία των χορογράφων του συστήματος, προκειμένου να αξιοποιηθεί την κατάλληλη χρονική συγκυρία, ώστε να δρομολογηθεί επικίνδυνη πολιτική εκτροπή με οδυνηρές συνέπειες για την πορεία του τόπου.

«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom