Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Οδοιπορικό στα στέκια της Αθήνας όπου "λιάζονται" οι μετανάστες,κατά δήλωση της κυρίας Τασίας (φωτο & βίντεο)


- "Δεν ήρθαμε στην Ελλάδα για ηλιοθεραπεία" απαντούν οι μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα κατά κύματα
- Σάλος από τη δήλωση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου για "μετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια"
- Οδοιπορικό του Newsit στις κεντρικές πλατείες της Αθήνας
- Σύσκεψη αυτή την ώρα στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό




Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα της αθρόας ελευσης μεταναστών στην Ελλάδα. Το μόνο σίγουρο ειναι οτι η κυβέρνηση έχει στα χέρια της μια καυτή πατάτα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει καθώς δεν ειναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται κατά αυτό τον τρόπο, ούτε όμως είναι εικόνα ευρωπαϊκής πρωτεούσας να βλέπουμε μετανάστες να...."΄λιάζονται" στην Ομόνοια και στις άλλες κεντρικές πλατείες της Αθήνας.
"Δεν ήρθαμε στην Ελλάδα για ηλιοθεραπεία" απαντούν οι μετανάστες



Με την κάμερα του Newsit συναντήσαμε δεκάδες μετανάστες στην πλατεία Βικτωρίας το πρωί της Τρίτης. Ανθρωποι φοβισμένοι οι περισσότεροι, ταλαιπωρημένοι που ήρθαν στη χώρα μας είτε για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη, είτε γιατί θέλουν να ταξιδέψουν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

"Δεν ήρθα για ηλιοθεραπεία στην Ελλάδα" λέει στο Newsit ο Σαϊντ Αμέρ από το Αφγανιστάν. 

Ενας ακόμη μετανάστης από το Αφγανιστάν, ο Αχμέντ ήρθε στην Ελλάδα μαζί με την γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους. Διέσχισαν το Ιράν με τα πόδια, πέρασαν στη Τουρκία και από εκεί έφτασαν με δουλεμπορικό πλοίο στην Μυτιλήνη. Από εκεί κατέληξαν στην Αθήνα. Στην πλατεία πήγαν σήμερα για να βρουν συμπατριώτες τους. Ένας από αυτούς έφερε στον Αχμέντ ένα ζευγάρια μεταχειρισμένα παπουτσια προκειμένου να πάψει να φοράει σαγιονάρες και να κρυώνουν τα πόδια του. 

Ο Αχμέντ από το Αφγανιστάν...Ο Αχμέντ από το Αφγανιστάν...
...και η οικογένεια του Αχμέντ - Σας φαίνεται να κάνουν ηλιοθεραπεία;...και η οικογένεια του Αχμέντ - Σας φαίνεται να κάνουν ηλιοθεραπεία;
 

Και οι μετανάστες που συναντήσαμε στην Ομόνοια μας είπαν οτι δεν...λιάζονται. Τουναντίον αναζητούν τις σκιές κάτω από τα δέντρα προκειμένου να προστατευτούν από τον ήλιο. 

"Βουλιάζουν" τα ξενοδοχεία γύρω από την Ομόνοια

Στα ξενοδοχεία γύρω από την πλατεία Ομονοίας επικρατεί το αδιαχώρητο. Μόνο σε ένα από αυτά, έφτασαν σήμερα 70 μετανάστες οι οποίοι ζητούν τρίκλινα ή τετράκλινα δωμάτια για να μείνουν προκειμένου να μοιραστούν τα έξοδα καθώς το κόστος ξεκινά από 15 ευρώ και φτάνει τα 30 ευρώ (ανάλογα το δωμάτιο). 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ - ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom