Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Απίστευτα επεισόδια στον Βόλο στον αγώνα μπάσκετ Νίκη Βόλου - Α.Ο. Αγρινίου

Απίστευτα επεισόδια διαδραματίστηκαν στο τέλος του αγώνα μπάσκετ της Γ' Εθνικής Νίκη Βόλου – Α.Ο. Αγρινίου. Προφανώς η ομάδα του ΑΟΑ έκανε το έγκλημα να κερδίσει σε αντίθεση με σενάρια που έλεγαν το αντίθετο.

Με το που τελείωσε ο αγώνας με νικητή την ομάδα του Α.Ο. Αγρινίου 52-61, παίκτες της Νίκης επιτέθηκαν σε αυτούς του Α.Ο. χωρίς κανένα λόγο και δόθηκε η αφορμή για να μπούνε μέσα ένα μεγάλο μέρος του κόσμου.

Ακολούθησαν στιγμές άγριας δύσης με τους παίκτες του ΑΟΑ να παίζουν μπουνιές με τον κόσμο(περίπου 1500 άτομα στο γήπεδο)και τους παίκτες της Νίκης και για 30 λεπτά το ξύλο πήγαινε σύννεφο από το παρκέ μέχρι τα αποδυτήρια.

Μπουνιές, κλωτσιές και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας είχε το μενού. Μικρά παιδιά βάλανε τα κλάματα στην θέα των επεισοδίων. Η ένταση συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια μεταξύ κάποιων ανθρώπων της Νίκης και των παικτών του ΑΟΑ.

Οι παίκτες του ΑΟΑ αποχώρησαν μετά από μια ώρα από τα αποδυτήρια αλλά παρά την αστυνομία που υπήρχε έξω από το γήπεδο παίκτες της Νίκης και κόσμος απέξω επιτέθηκαν ξανά με προσπάθεια να σπάσουν το λεωφορείο.

Με την βοήθεια ορισμένων ανθρώπων της Νίκης η αποστολή του Αγρινίου αναχώρησε μέσα σε μεγάλη ένταση. Σημειωτέον ότι ο ΑΟ είχε ζητήσει με έγγραφο να υπάρχει αστυνομική δύναμη στο γήπεδο 10 μέρες πριν τον αγώνα αλλά στο γήπεδο ήταν … ένας αστυνομικός.

Από το απίστευτο ξύλο που έπεσε μεταξύ των παικτών του ΑΟ με τον κόσμο και τους αντιπάλους τραυματίστηκε ελαφρά ο βοηθός προπονητής Τάσος Σταμάτης που τώρα όμως είναι καλά στην υγεία του ενώ κάποιοι παίκτες έχουν μικρούς μώλωπες. Η αποστολή κατευθύνθηκε προς το ξενοδοχείο έξω από τον Βόλο με σχέδιο της Αστυνομίας και διπλάσιο δρόμο και τα πράγματα ηρέμησαν.

Ο Πρόεδρος της ομάδας Περικλής Γερμανός που ήταν στο γήπεδο έκανε την ακόλουθη δήλωση: Συγχαρητήρια στους παίκτες και τους προπονητές για την νίκη σε αυτή την ζούγκλα. Η δικιά μας ομάδα είναι καθαρή ούτε ζητάει, ούτε πρόκειται να δώσει ποτέ αγώνα και αυτό να τον γνωρίζουν όλοι. Ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ και το μόνο που δεν είδαμε ήταν αυτό.

http://basket247.gr/

Για την ιστορία...
Τα δεκάλεπτα: 8-11, 29-25, 41-48, 52-61

Διαιτητές: Μοσχότογλου, Αγραφιώτης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Στρατίκης): Τζίνης 5 (1), Οικονόμου, Μαστοράκης, Βασδέκης, Κατσαλής 19 (6), Τσώλης 11, Βλήτσιος, Τάσσος 7, Κέτουλας, Τοκατλίδης 10.

ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Διαμαντάκος): Παναγιώτου 2, Τσατάλας 18 (2), Σταμούλης, Σταμουλάκης 2, Μήτσου 5 (1), Γεωργούλας 16 (1), Μακρής, Γκόβας 18 (4).


Ανακοίνωση εξέδωσε η Ερασιτεχνική Νίκη για τον κόσμο της και την παρουσία του στο κλειστό της Νέας Ιωνίας

Συγκεκριμένα: Ευχαριστούμε τον υπέροχο κόσμο της Νίκης, που για μία ακόμα φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και στήριξε την προσπάθεια των παικτών, παρά το ατυχές αποτέλεσμα. Να είστε σίγουροι, πως με την παρουσία και τη βοήθειά σας, η Νίκη Βόλου θα φτάσει και πάλι στη θέση που της αξίζει και της αρμόζει.

Οι αντιαθλητικές συμπεριφορές, που ξεφεύγουν από τα όρια του ευ αγωνίζεσθαι, δε θα πρέπει να έχουν θέση στο γήπεδό μας και σαφώς τις καταδικάζουμε. Παρ' όλα αυτά, παίκτες ομάδων που πρόσφατα εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, θα έπρεπε μόνο σεβασμό να αποδίδουν σε ένα σωματείο, όπως η Νίκη, που επί χρόνια πρωταγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες. Αντ' αυτού, οι παίκτες του Αγρινίου προσπαθούσαν με κάθε δυνατό τρόπο να φέρουν τον κόσμο και τους παίκτες μας, στα όρια τους.

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και σας θέλουμε όλους κοντά! Μην το σκέφτεσαι, η Νίκη σε χρειάζεται!

Αμεση ήταν η απάντηση της ομάδας του Αγρινίου στην ανακοίνωση της Νίκης Βόλου, με αυτήν των Αιτωλοακαρνάνων να μη διαφέρει ιδιαίτερα, ως προς το ύφος της. Οι παράγοντες του συλλόγου, κάνουν λόγο για αναίτιο προπηλακισμό σε παίκτες και τεχνικό τιμ, ενώ ταυτόχρονα κάνουν λόγο για έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης. Βέβαια δεν αναφέρουν πουθενά το πόσο προκλητικοί ήταν οι παίκτες της, που σε καμία περίπτωση οι ενέργειες τους δεν αρμόζουν σε αθλητές.

Αναλυτικά, η εν λόγω ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ εκφράζει τη βαθιά της απογοήτευση και καταδικάζει τα πρωτοφανή επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό γήπεδο της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ.

Ένας αγώνας που αμαυρώθηκε από τα θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί και παίκτες της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ μετά τη λήξη του αγώνα, καθώς εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αναίτια προπηλακίζοντας παίκτες και τεχνικό επιτελείο της ομάδας μας λόγω απουσίας της αστυνομίας (ανεπίτρεπτη για την ομαλή διεξαγωγή αγώνα επαγγελματικής κατηγορίας).

Θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι η ηθική της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη Γ΄Εθνική κατηγορία ούτε αλλοιώθηκε ούτε εξαγοράστηκε από τέτοιου είδους συμπεριφορές που σπιλώνουν το άθλημα μιας αμιγώς μπασκετικής πόλης όπως είναι ο Βόλος.

Επίσης η διοίκηση του ΑΟ έχει καθαρή στάση απέναντι στα φαινόμενα αθλητικής βίας και είναι έτοιμη να γίνει αρωγός και να συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει για την ολική καταπολέμηση της βίας στους αθλητικούς χώρους».

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Νίκη Βόλου, ανταπαντώντας στην απάντηση του ΑΟ Αγρινίου.

Οι κυανόλευκοι που ήταν φανερό ότι αρχικά δεν ήθελαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά, μιλούν πλέον ξεκάθαρα και ονοματίζουν τις προκλητικές συμπεριφορές των παικτών του ΑΟ Αγρινίου, για τις οποίες είναι μάρτυρες όλοι όσοι βρέθηκαν στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Η ανακοίνωση:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της τάξης των πραγμάτων ο Γ.Σ. Νίκη Βόλου αναφέρει τα κάτωθι:

Α) Αρνούμαστε μετά βδελυγμίας την εμετική παραφιλολογία γύρω από την καθαρότητα του αποψινού (5/4) αγώνα, τα χυδαία αυτά λεγόμενα τα επιστρέφουμε στους επινοητές τους.

Β) Είναι θλιβερή ίσως και ύποπτη η μη αναφορά στις συνεχείς προκλήσεις καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια της αναμέτρησης ορισμένων παικτών του Α.Ο. Αγρινίου, ιδίως των αγωνιζομένων με αριθμό φανέλας 7, 14, 15 και ειδικά ο τελευταίος (το 15) δεν δικαιούται να θεωρείται «μεγάλος» παίκτης, διότι το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του μετριάζεται από τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά του. Οι ύβρεις και οι χειρονομίες προς την εξέδρα χαρακτηρίζουν μόνο τους μικρούς παίκτες.

Γ) Λυπούμαστε για την αδυναμία αυτοσυγκράτησης από μερίδα των φιλάθλων μας, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια, αγωνιζόμενοι σε όλες τις εθνικές κατηγορίες πλην της Α1 δεν συναντήσαμε τόσο προκλητικές συμπεριφορές από αντιπάλους και μάλιστα στην έδρα μας. Όταν ανταλλάσσονται χειραψίες στη λήξη του αγώνα σε «νεκρό» χρόνο κανείς δε δικαιούται να επιδιώκει να σκοράρει.

Δ) Στον χώρο των αποδυτηρίων μετά τη λήξη του αγώνα όλα κύλησαν ομαλά και μάλιστα οι άνθρωποι της Νίκης Βόλου σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές περιφρούρησαν την μετάβαση της αποστολής του Α.Ο. Αγρινίου στο πούλμαν της ομάδας.

Ε) Ο προπονητής του Α.Ο. Αγρινίου μάλλον δεν παρακολουθεί άλλους αγώνες μπάσκετ πέραν αυτών της ομάδας του, έτσι όταν ένας παίκτης της ομάδας του προκαλεί τους αντιπάλους του και ευρίσκεται σε συνεχή εκνευρισμό, τότε, συνήθως, οι σοβαροί προπονητές τον αποσύρουν για όσο χρειαστεί στον πάγκο προκειμένου να ηρεμίσει ο ίδιος και γενικά η διεξαγωγή του αγώνα.

ΣΤ) Συγχαρητήρια στους διαιτητές της αναμέτρησης, η απόδοσή τους δεν αφήνει καμία από τις ομάδες με αίσθημα αδικίας.

Ζ) Όποια και αν είναι η κατάληξη, ξέρουμε ότι η Νίκη Βόλου θα επανακάμψει άμεσα και σύντομα θα κοσμεί ανώτερες εθνικές κατηγορίες ανάλογες με την ιστορία και την δυναμική της.

Καλή Ανάσταση σε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού.

http://magnesiasports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom