Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Το ΥΠΟΙΚ μιλά για προσπάθεια παραπληροφόρησης,αλλά «επιβεβαιώνει» την ανάκληση του προσωπικού του ΔΝΤ


Σε προσπάθεια παραπληροφόρησης, στην οποία επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένα ξένα ΜΜΕ, εντάσσει το υπουργείο Οικονομικών και το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel αναφορικά με τα όσα εμφανίζεται να είπε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group.

Πιο συγκεκριμένα, το Spiegel έγραψε τόσο για την αποχώρηση του
προσωπικού του ΔΝΤ από την Αθήνα όσο και για το παρασκήνιο της τηλεδιάσκεψης της περασμένης Τετάρτης, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Θεοχαράκης φέρεται να αποκάλεσε τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group «τελείως ανίκανα».

Στην ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ αναφέρεται: «Ο κ. Θεοχαράκης δεν χαρακτήρισε ποτέ τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών με τη φράση που του αποδίδεται. Αντίθετα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group, αναφέρθηκε σε αυτά, λέγοντας ότι περιλαμβάνουν "κορυφαία στελέχη και με εντυπωσιακές ικανότητες" (top-notch people with impressive skills)».

«Σχετικά με την αναφορά στην 9η Απριλίου, το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει σε σχετική ανακοίνωση για χθεσινό δημοσίευμα του Reuters» επισημαίνεται ακόμη.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, ωστόσο, το ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του Spiegel, τονίζοντας: «Όσο για τα περί ανάκλησης του προσωπικού του ΔΝΤ, θυμίζουμε ότι υπάρχει και το Πάσχα τον (sic) Καθολικών καθώς και η προγραμματισμένη διάσκεψη του ΔΝΤ σε λίγες ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom