Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Συνάντηση Επιταφίων και Χαλκούνια στο Αγρίνιο - Απολαύστε το φαντασμαγορικό θέαμα (φωτο & βίντεο)


Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο του Αγρινίου κατά τη συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών της πόλεως, Ζωοδόχου Πηγής, Αγίου Δημητρίου, Αγίας Τριάδος, Αγίου Χριστοφόρου και Αγίου Γεωργίου,όπως συνηθίζεται χρόνια τώρα.

Χιλιάδες πιστοί, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, αρχών και φορέων, ακολούθησαν τους Επιταφίους κατά την περιφορά στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και βιώσαν τη θρησκευτική συνάντηση στην πλατεία Δημοκρατίας με κατάνυξη και συγκίνηση για το Θείο δράμα.


Πριν την άφιξη των Επιταφιών ύμνους έψαλλε η χορωδία του Ι.Ν.Αγίου Χριστοφόρου ενώ η άφιξη και η αποχώρηση των Επιταφίων έγινε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου.

Στη δέηση προεξήρχε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς που απηύθυνε και το σχετικό μήνυμα στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Μεγάλη  Παρασκευή,10 4 2015 και στο Αγρίνιο συνεχίστηκε με επιτυχία το πανελληνίως πια γνωστό  έθιμο των χαλκουνιών.

Φέτος αναβίωσε  στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας,όπου επέστρεψε από την πλατεία Δημάδη που φιλοξενούνταν τα τελευταία χρόνια.Πλήθος κόσμου μετά την αποχώρηση των επιταφίων από την κεντρική πλατεία του Αγρινίου παρέμεινε (παρά την προτροπή του Δεσπότη να ακολουθήσουν τους επιταφίους στις εκκλησίες) και απήλαυσε ζητωκραυγάζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα που προσέφεραν με την την τέχνη τους και τους σχηματισμούς τους παλιοί και νέοι χαλκουνάδες...

Δείτε ΕΔΩ φωτο από τη συνάντηση των Επιταφίων
Δείτε ΕΔΩ τους Επιταφίους 9 ενοριών του Αγρινίου

Απολαύστε βίντεο και φωτο από το υπερθέαμα των χαλκουνιών
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom