Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Αγρίνιο: Καθαρισμός του Αλσυλλίου του Αγίου Χριστοφόρου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο καθαρισμός του Αλσυλλίου του Αγίου Χριστοφόρου στο Αγρίνιο από εθελοντικές ομάδες και φορείς, ο οποίος διήρκεσε  ως το μεσημέρι. 

Στο σημείο συγκέντρωσης, στην βρύση δίπλα από την εκκλησία του Παλιού Αγίου Χριστοφόρου, εκτός από φορείς, όπως τμήματα σχολείων, εθελοντές αιμοδότες, πρόσκοποι, σύλλογοι κλπ ήταν σχεδόν ολόκληρη η δημοτική αρχή.


 Ο δήμαρχος Αγρινίου κ Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε στη «Σ» για την δράση αυτή «Οι φορείς που συμμετέχουν είναι πάρα πολλοί. Ο εθελοντισμός σε όλο τον κόσμο αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, στην Ελλάδα είναι αρκετά πίσω, ενώ στο Αγρίνιο τώρα ξεκινάμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε ομάδες εθελοντών μέσα στον δήμο. Ήταν μια από τις προεκλογικές εξαγγελίες μας, αλλά είναι και θέληση του ίδιου του κόσμου.

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά, να προσφέρουν στην πόλη τους, στην γειτονιά τους. Η δράση αυτή σχετίζεται με το περιβάλλον. Την αγάπη για αυτό πρέπει να την περάσουμε στις νέες γενιές οι οποίες πρέπει να είναι καλύτερες από όλος τις προηγούμενες και θα προσπαθήσει να κάνει η ίδια πράγματα για τον εαυτό της.

Όσο τα χρόνια περνάνε το κράτος, όπως δείχνουν τα πράγματα σήμερα, θα κάνει όλο και λιγότερα. Χρειάζεται όλοι μας να γίνουμε εθελοντές, να διαφυλάξουμε το περιβάλλον και να το παραδώσουμε στα παιδιά μας όσο καλύτερο μπορούμε».

 Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της «Σ» την Τρίτη 28/4

 Κων/νος Χονδρός
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom