Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ολο το ΠΑΣΟΚ ήταν στο Κακουργιοδικείο! - Να εξοικειώνονται σιγά σιγά με το χώρο;

Χουνέρι από τους δικαστές σε Σημίτη – Βενιζέλο – Παπανδρέου

Νέο χουνέρι στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ, έκαναν οι δικαστές του Εφετείου Κακουργημάτων, αφού κουβάλησαν στην αίθουσα του δικαστηρίου Σημίτη - Βενιζέλο και Βάσω Παπανδρέου για να τους ανακοινώσουν από έδρας ότι πρέπει να εμφανιστούν τελικά για να εξεταστούν ως μάρτυρες στη δίκη των μιζών στα εξοπλιστικά, στις 13 (οι δυο πρώτοι) και 20 Μαΐου (η κα Παπανδρέου με τον Γιάννο Παπαντωνίου που απουσίαζε).

«Προηγούνται οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου», είπε η
προεδρεύουσα που διέταξε για πρώτη φορά (πιθανόν και στα δικαστικά χρονικά) την κλήτευση ενός πρώην πρωθυπουργού ως μάρτυρα, όπως και πρώην κορυφαίων υπουργών μελών του ΚΥΣΕΑ.

Μετά λοιπόν τα τρία ψυχρά «παρών» και το «απών» για το Γιάννο Παπαντωνίου, που κατά πληροφορίες απουσιάζει καθώς διδάσκει σε μεταπτυχιακό τμήμα Πανεπιστημίου στο Πακιστάν(!!!), οι πρωταγωνιστές αποχώρησαν αφήνοντας και πάλι μόνο τον Άκη Τσοχατζόπουλο στα εδώλια του Εφετείου.

Η έναρξη όμως της -κατά πολλούς ιστορικής- συνεδρίασης του Εφετείου Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση για μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα σημαδεύτηκε με μια "ψυχρή" χειραψία μεταξύ του Α. Τσοχατζόπουλου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Κώστα Σημίτη και της Βάσως Παπανδρέου.

Προηγήθηκε η θερμή συνομιλία μεταξύ Βενιζέλου και Σημίτη όταν βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα όπου δεν έλειψαν και τα γέλια, ενώ κάποια στιγμή ο Κ. Σημίτης έβγαλε ένα μαύρο σημειωματάριο και άρχισε να το μελετά μέσα στο δικαστήριο.

Παρών από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού ήταν και ο γνωστός δικηγόρος Χρ. Αργυρόπουλος, ο οποίος είναι δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού. Ασπασμό με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Βενιζέλο είχε και ο δικηγόρος Μιχ. Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου. Μάλιστα και η ίδια η κόρη του κατηγορούμενου πρώην υπουργού είχε μια χαλαρή συνομιλία με τον κ.Βενιζέλο.

Ο Α. Τσοχατζόπουλος μπαίνοντας στην αίθουσα συνοδευόμενος από αστυνομικούς δεν κατέβηκε προς το εδώλιο, όπως κάνει συνήθως αλλά κατευθύνθηκε στην άκρη της αίθουσας όπου βρίσκονταν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και αφού είπε δυνατά «καλημέρα σε όλους», έτεινε το χέρι του στον Ευ. Βενιζέλο.

«Γεια σου Βαγγέλη», του είπε. «Γεια σου Άκη», απάντησε εκείνος και έστρεψε αλλού το πρόσωπό του. Ακολούθως ο Α. Τσοχατζόπουλος πλησίασε περισσότερο και έτεινε το χέρι του προς τον Κ. Σημίτη λέγοντας του: «Πρόεδρε…» και εκείνος ανέκφραστος του έτεινε το χέρι.

Ο κατηγορούμενος χαιρέτισε στη συνέχεια τον Σωκράτη Κοσμίδη, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου επί κυβέρνησης Σημίτη, ενώ χαιρέτισε επίσης και τη Β. Παπανδρέου σε ελαφρώς πιο θερμό κλίμα.» Ιστορική μέρα», του είπαν κάποιοι δημοσιογράφοι. «Ε, όχι και ιστορική», απάντησε εκείνος.

Η ιστορικότητα βέβαια σχετίζεται με το γεγονός ότι αυτά τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τη χώρα και έφτασαν στα υψηλότερα κέντρα εξουσίας συναντήθηκαν και πάλι μέσα σε μια δικαστική αίθουσα που έχουν ακουστεί τα πάντα για μίζες, λαδώματα κ.α.

«Δεν έχουν να εισφέρουν τίποτα στην διαδικασία», είπε αναφερόμενος στην κατάθεση των μελών του ΚΥΣΕΑ, ο Μ. Δημητρακόπουλος συνήγορος της Αρετής Τσοχατζοπούλου, προκαλώντας όμως αντίδραση απ΄την πλευρά του Γ. Παγορόπουλου, συνηγόρου του Άκη Τσοχατζόπουλου που εξέφρασε αντίθετη άποψη υπογραμμίζοντας: «Άπαντες είχαν πλήρη και απρόσκοπτη γνώση. Ήταν τομή να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ όχι μόνο για το δικαστήριο αλλά και για να μάθει ο Ελληνικός λαός τι έγινε τότε. Ενδεχομένως να ενοχληθούν κάποιοι είτε από τον πολιτικό ή άλλο χώρο. Σε κάθε περίπτωση η παρουσία τους είναι σημαντική. Σε δυο εβδομάδες θα ξεδιπλωθούν όλες οι πτυχές της αγοράς όπλων και κυρίως της προμήθειας των υποβρυχίων τύπου 214».

http://www.kontranews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom