Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Βόμβα από τον Γερμανό αντικαγκελάριο: Είπα στον Τσίπρα να παγώσει τραπεζικούς λογαριασμούς πλουσίων Ελλήνων που δεν πληρώνουν φόρους


- Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στέλνει μήνυμα στο Μαξίμου ότι η πρότασή του εξακολουθεί να ισχυεί και μπορεί να βοηθήσει η Ε.Ε.
- Κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει τα παιχνίδια που παίζει εδώ και εβδομάδες
- Ο Γερμανός αντικαγκελάριος δήλωσε πως δεν φταίει η τρόικα για τα δεινά στην Ελλάδα
- Μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα λέει πως η Ελλάδα έπεσε θύμα της δικής της οικονομικής και πολιτικής ελίτ
- Σχολίασε και τις επαφές της Ελλάδας με τη Ρωσία και την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα


Μία βόμβα έριξε ο γερμανός αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών, ο οποίος σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post, κάλεσε την ελληνική πλευρά να βοηθήσει έμπρακτα στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.

Όπως φέρεται να είπε ο γερμανός αντικαγκελάριος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να παγώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πλούσιων Ελλήνων, που ενώ έχουν χρήματα, αποφασίζουν να μην αποπληρώνουν τα χρέη τους και τους φόρους τους.

Μάλιστα, ο κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ αποκάλυψε πως κατά την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία και στη συνάντηση που είχε μαζί του, του πρότεινε να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πλούσιων Ελλήνων, οι οποίοι χρωστούν φόρους στην πατρίδα τους.

Επεσήμανε μάλιστα, πως αυτή η πρόταση που είχε κάνει τότε στον Αλέξη Τσίπρα εξακολουθεί να ισχύει, αλλά υπογράμμισε πως για να γίνει κάτι τέτοιο πρώτα οι ελληνικές χρηματοπιστωτικές αρχές θα πρέπει να ξεκινήσουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πανέτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του ελληνικού κράτους και με επενδυτικά μέσα από το σχέδιο Γιούνκερ, αλλά ο γερμανός αντικαγκελάριος εμφανίστηκε στη συνέχεια αυστηρός με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σημείωσε χαρακτηριστικά πως για να βοηθήσει η Ευρώπη θα πρέπει να υπάρξει ένα τέλος με τα παιχνίδια που κάνει η νέα κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες.

Αναφερόμενος στην τρόικα, ο γερμανός αντικαγκελάριος σημείωσε πως δεν φταίει η τρόικα για την έλλειψη πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα, αλλά σημείωνει πως η χώρα έπεσε θύμα της δικής της οικονομικής και πολιτικής ελιτ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, ο αντικαγκελάριος αναφέρθηκε και στις επαφές ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως είπε, ο κ. Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δεν μπορεί να φανταστεί ότι οποιοσδήποτε στην Αθήνα κάνει παιχνίδια με το να γυρίσει η Ελλάδα την πλάτη στην Ευρώπη και να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας.

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom