Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΣΗΜΙΤΗΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ


Με την απόφαση για την κλήση των μελών του ΚΥΣΕΑ επί των ημερών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου «τάραξε τα νερά» το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, ενώπιον του οποίου συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων

Μέλη του ΚΥΣΕΑ θα κληθούν ως μάρτυρες για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτωνΤο πάγιο αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου από την πρωτοβάθμια ακόμη δίκη να κληθούν να καταθέσουν τα τότε μέλη του ΚΥΣΕΑ βρήκε σήμερα... ανταπόκριση από το δικαστήριο που για πρώτη φορά το έκανε δεκτό. 

Είχε προηγηθεί, βέβαια, η θετική πρόταση των εισαγγελέων της έδρας για την κλήτευσή τους. Έτσι, στις 29 Απριλίου θα παρελάσουν από το βήμα του μάρτυρα για να εξεταστούν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου. Επίσης, καλούνται οι τότε αρχηγοί των ΓΕΣ, ΓΕΑ και ΓΕΝ. 

Το αίτημα είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού υποστηρίζοντας ότι η κατάθεσή τους είναι σημαντική. 

Την ίδια ώρα, το δικαστήριο είπε και πάλι «όχι» στην αποφυλάκιση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυς Σταμάτη, απορρίπτοντας τη νέα αίτησή της για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της λόγω των προβλημάτων υγείας της. Παράλληλα, απέρριψε και την αίτηση που υπέβαλε η λογίστρια Φρόσω Λαμπροπούλου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής της. 

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom