Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Aυτά είναι τα ματς με τις "ύποπτες" διαιτησίες

Ποιοί απαλλάσσονται και ποιοί κατηγορούνται για τα "στημένα ματς"

Πέντε διαιτητές κλήθηκαν να απολογηθούν για παιχνίδια που σύμφωνα με τον ανακριτή κ. Ανδρεάδη θεωρούνται ύποπτα, ως προς την προσέγγιση που είχαν από τους άρχοντες των αγώνων.

Πρόκειται για τους Απόστολο Αμπάρκιολη, Γιάννη Κάμπαξη, Κώστα Ιωαννίδη, Ηλία Σπάθα και Αλέξανδρο Δημητρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, ο ανακριτής έχει
παρακολουθήσει μία σειρά αγώνων της σεζόν 2013-14, παρατηρώντας τις διαιτητικές αποφάσεις σε συνδυασμό με τις καταγγελίες που έχουν γίνει.

Τα παιχνίδια που διερευνά ο κ. Ανδρεάδης σε σχέση με τους διαιτητές που έχει καλέσει είναι τα εξής:

- Απόλλων Σμύρνης-Πανιώνιος 1-2. Διαιτητής ήταν ο Αμπάρκιολης. Για το παιχνίδι αυτό έχει γίνει αναφορά από τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, Σταμάτη Βελλή στις καταθέσεις που έχει δώσει σε εισαγγελέα και ανακριτή. Για την απόδοση του Αμπάρκιολη διερευνάται και το ματς Παναχαϊκή - Πλατανιάς 1-0 το 2012 έπειτα από την κατάθεση του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγιας στον εισαγγελέα Αρ. Κορέα.

- ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2 και Ξάνθη-Παναθηναϊκός 3-1.
Διαιτητής ήταν ο Σπάθας. Ο πρώτος αγώνας περιλαμβάνεται στο πόρισμα Κορέα. Ο δεύτερος περιήλθε σε γνώση του ανακριτή και διερευνήθηκε έπειτα από καταγγελίες.

- Λεβαδειακός-Παναιτωλικός 2-1.
 Διαιτητής ήταν ο Κάμπαξης. Για το ματς αυτό έχει γίνει αναφορά στις δικαστικές αρχές από τον πρώην ιδιοκτήτη του Απόλλωνα, Σταμάτη Βελλή και τον πρόεδρο του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα. Επίσης διερευνάται και ο αγώνας του 2012, Πλατανιάς - Παναχαϊκή 1-0, έπειτα από την κατάθεση του προέδρου της Παναχαϊκής, Αλ. Κούγια στον εισαγγελέα Αρ. Κορέα.

- Παναχαϊκή - Ολυμπιακός 1-1
 για το κύπελλο το 2012 και Βέροια - Κέρκυρα 2-0 για το πρωτάθλημα το 2013 - 2014. Διαιτητής ήταν ο Δημητρόπουλος.

- Το όνομα του Ιωαννίδη υπάρχει στο πόρισμα Κορέα σε συνομιλία προέδρου ομάδας με στέλεχος της ΕΠΟ με αντικείμενο τον ορισμό του σε συγκεκριμένο αγώνα. Πρόκειται για τον αγώνα Καλλιθέα - Παναχαϊκή 2-2 το 2012.

Τέλος, υπάρχουν και άλλα παιχνίδια της περιόδου 2013 – 14 όπως Πλατανιάς – Άρης 2-1, ΠΑΣ Γιάννινα – Βέροια 0-1 κ.α τα οποία έχουν εξεταστεί από τον ανακριτή.

Soccerplus.gr

Ποιοί απαλλάσσονται και ποιοί κατηγορούνται για τα "στημένα ματς"

Στους 90 ανέρχεται ο αριθμός των προσώπων για τα οποία ο Εισαγγελέας Εφετών, Π. Πούλιος, προτείνει κατηγορίες προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» του 2011.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την πρόταση του για την υπόθεση των «στημένων αγώνων» του 2011 κατηγορίες προτείνεται να απαγγελθούν στους Α. Μπ. και Γ. Τσ. – που κατά το επίμαχο διάστημα ήταν πρόεδροι ΠΑΕ Super League και Football League αντίστοιχα - για την συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άλλα αδικήματα.

Επίσης, η πρόταση φέρεται να παραπέμπει έναν ιδιοκτήτη ΠΑΕ της Super League σε βαθμό πλημμελήματος για δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά και τον πρόεδρο της ίδιας ΠΑΕ με τις ίδιες κατηγορίες, ο οποίος κατέχει και υψηλή θέση σε θεσμικό όργανο του ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, ίδιες κατηγορίες στον ίδιο βαθμό φέρεται να αντιμετωπίζούν πρόεδρος ΠΑΕ της Super League που τον συναντάμε και στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», καθώς και πρώην πρόεδρος ΠΑΕ της Super League η οποία αγωνίζεται στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ο λόγος που η κατηγορία αυτών των προσώπων είναι σε βαθμό πλημμελήματος οφείλεται στο ότι αφορά αδικήματα που διαπράχθηκαν έως το 2011 βάσει των τότε νόμων θεωρούνταν πλημμελήματα. Τα συγκεκριμένα αδικήματα μετατράπηκαν σε κακουργήματα με τον νόμο που ψηφίστηκε το 2012.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απαλλακτική φέρεται είναι η πρόταση του κ. Πούλιου για τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον πρόεδρο της Football League, Σπύρο Καλογιάννη, τον πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου και της ΕΠΟ Θανάση Κανελλόπουλο και άλλους.

http://www.soccerplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom