Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Με 82 λεωφορεία φτάνουν στην Αθήνα οι μεταλλωρύχοι

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική για την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων

Με 82 λεωφορεία, αλλά και ΙΧ, πάνω από 4000 μεταλλωρύχοι, από τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής,κατεβαίνουν στην Αθήνα, όπου έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πορεία προς τη Βουλή, ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων.

"Η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμούν να κλείσει
μια επένδυση που προσφέρει δουλειές και ανάπτυξη εν μέσω κρίσης", λένε οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής που μεταφέρουν την έδρα του αγώνα τους στην Αττική πλέον.

Περίπου 4.000 εργαζόμενοι και οι συγγενείς τους φτάνουν αυτή την ώρα τμηματικά με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν θέλουμε να συναντήσουμε κανέναν υπουργό, λένε, κατηγορούν την κυβέρνηση για ψεύτικες υποσχέσεις, αλλά και απειλές εναντίον τους, ενώ απαιτούν όπως λένε να δοθεί λύση και μάλιστα άμεσα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια το μεσημέρι στις δύο θα ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, όπου θα παραμείνουν ως το βράδυ.

Θα κατασκηνώσουμε στο Σύνταγμα και δεν πρόκειται να αποχωρήσουμε αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, λένε χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι τόσο ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και υπουργοί της Κυβέρνησης έχουν ταχθεί ενάντια στην επένδυση που έχει γίνει στην περιοχή.

Λίγο μετά τις έξι το πρωί σταδιακά τα 82 λεωφορεία που μεταφέρουν τους μεταλλωρύχους συγκεντρώθηκαν στις Αφίδνες,απ' όπου τμηματικά θα κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας όπου οι εργαζόμενοι των μεταλλείων της Χαλκιδικής θέλουν να δώσουν ένα δυναμικό παρόν.

Στο μεταξύ όμως η αστυνομία είναι επί ποδός καθώς ενώ οι μεταλλωρύχοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση και στην πλατεία Συντάγματος σε κοντινή απόσταση, στα Προπύλαια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική που ζητά την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων για τις 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom