Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Συνελήφθησαν 4 σωφρονιστικοί για την απόδραση της Βίκυς - Έκκληση από τον Άκη: Σε παρακαλώ γύρνα πίσω!

Είχε συνεργό στην απόδραση;
Πήραν το παιδί κι έφυγαν άρον άρον από το Ζέλι οι γονείς της

Στη ΓΑΔΑ βρίσκονται και καταθέτουν οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι που ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκραΐτειο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη από τον Δεκέμβριο του ’13.

Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι συνελήφθησαν από την
Ασφάλεια δυτικής Αττικής, που διενεργεί την προανάκριση για την απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απελευθέρωση κρατουμένου.

Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, πιθανότατα σήμερα. Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης.

Η έκκληση από τον Ακη
Μετά τη μητέρα, τον αδερφό της και τους δικηγόρους της και ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθύνει έκκληση στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Ο πρώην υπουργός, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, μέσω των δικηγόρων του έστειλε δραματικό μήνυμα στη σύζυγο του να επιστρέψει γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να ξαναδεί το παιδί τους! Μάλιστα, η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου ξεκινά με το όνομα της Βίκυς Σταμάτη γραμμένο στα κεφαλαία, σαν να τη φωνάζει...

Η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου
«B I K Υ…!
Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν.

ΥΨΩΝΩ φωνή στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη, στην προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, για την σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της, της Βασιλικής Τσοχατζοπούλου- Σταμάτη».

Μίλησαν στο τηλέφωνο την Τετάρτη

«Ο Άκης απευθύνει έκκληση - προτροπή στην γυναίκα του να γυρίσει πίσω στο νοσοκομείο όπου εκεί υπάρχει μια ανοιχτή αγκαλιά ανθρώπων που θα την βοηθήσουν», είπε στο NewsIt ο Γιάννης Παγορόπουλος, συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός και η Βίκυ Σταμάτη μίλησαν την Τετάρτη στο τηλέφωνο, λίγη ώρα αφού το δικαστήριο είχε απορρίψει ακόμη μια αίτηση αποφυλάκισής της.

Σύμφωνα όμως με τον δικηγόρο του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν κατάλαβε τίποτα για τις προθέσεις της Βίκυς Σταμάτη. «Στη συνομιλία που είχαν χθες μετά την απόφαση του δικαστηρίου και σας το λέω ρητά αυτό, ο Άκης δεν κατάλαβε, δεν μπόρεσε να φανταστεί ότι η συνέχεια της ημέρας επιφύλασσε τέτοια κατάληξη».

Είχε συνεργό στην απόδραση;

Σαν... κυρία φαίνεται πως έφυγε από το Δρομοκαΐτειο, όπου κρατούνταν φρουρούμενη από τον Δεκέμβριο του 2013, η Βίκυ Σταμάτη. Η είδηση της απόδρασής της "έσκασε" νωρίς το πρωί της Πέμπτης και όσο περνά η ώρα, ξετυλίγεται το κουβάρι των όσων έγιναν. 

Ούτε 24 ώρες μετά τη νέα απόρριψη της αίτησής της για αποφυλάκιση, η Βίκυ Σταμάτη εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της στο Δρομοκαΐτειο. Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν, πως το λουκέτο με το οποίο ήταν κλειδωμένη η μπαλκονόπορτα του δωματίου της, βρέθηκε σπασμένο. 
Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι το λουκέτο δεν ήταν κλειδωμένο και ήταν εξωτερικά της μπαλκονόπορτας! Μοιραία, οι αρχές οδηγούνται στο συμπέρασμα πως ίσως η Βίκυ Σταμάτη να είχε συνεργό στην απόδραση και εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο αυτός να είναι ένας από τους τρόφιμους του ψυχιατρείου.

Εξετάζεται επίσης και ένας πρώην τρόφιμος του ψυχιατρείου, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο πριν από μερικές μέρες και με την οποίο η Σταμάτη έκανε παρέα. Η αστυνομία τον αναζήτησε στο σπίτι του για να μάθει αν ξέρει κάτι για την εξαφάνισή της.

Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η Βίκυ Σταμάτη όχι μόνο δεν έφυγε μόνο με τα ρούχα που φορούσε από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο αλλά πήρε μαζί της και ρούχα και κινητό, το οποίο κανείς δεν ξέρει πως βρέθηκε στα χέρια της. 

Ο τελευταίος έλεγχος από τους φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού (ήταν πάντα δυο έξω από το δωμάτιό της) έγινε στη 01:30 το βράδυ. Ο φρουρός είπε πως η κρατούμενη ήταν ξαπλωμένη στο κρεββάτι της. Όμως φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη είχε βάλει μαξιλάρια στο κρεββάτι της και τους ξεγέλασε, κάνοντας τους να πιστεύουν πως κοιμόταν. 

Όταν περίπου στις 05:45 τα ξημερώματα ένας από τους δυο φρουρούς, μια γυναίκα κι ένας άνδρας είχαν βάρδια χθες, μπήκε στο δωμάτιό της, διαπίστωσε πως είχε δραπετεύσει. Βρήκε όμως μια ιδιόχειρη επιστολή δυο σελίδω, στην οποία αναφέρει πως η κράτησή της είναι άδικη, οι συνθήκες κράτησης κακές και πως στερείται το παιδί της. 

Με το λουκέτο της μπαλκονόπορτα ξεκλείδωτο, βγήκε ανενόχλητη στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου και εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Το θέμα είναι που πήγε. Ήδη έγινε έρευνα στο σπίτι της μητέρας της, εκεί όπου μένει ο γιος της. 

Οι έρευνες πάντως επικεντρώνεται στον αχανή χώρο που περιβάλλει το νοσοκομείο. 
Η μάντρα που περιβάλει το νοσοκομείο είναι πολύ ψηλή και ακόμη κι αν έφτασε ως εκεί και βρήκε σκάλα για να σκαρφαλώσει, δεν θα μπορούσε να περάσει στην έξω πλευρά.

Το σίγουρο είναι πως δεν πέρασε από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, η οποία φυλάσσεται 24 ώρες το 24ωρο. Έτσι, οι έρευνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων, με τη βοήθεια και της αστυνομίας, επικεντρώνονται στο χώρο γύρω από το νοσοκομείο.

Μπαλάκι οι ευθύνες


Ακόμη ένα μεγάλο θέμα είναι το ποιος ευθύνεται για το γεγονός πως η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε, αν και φρουρούμενη, να δραπετεύσει. Ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, δήλωσε στο NewsIt ότι τα κλειδιά ήταν στα χέρια των σωφρονιστικών. 

Την ευθύνη για τη φύλαξή της, αφού ήταν κρατούμενη, την είχαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Γι’ αυτό και η αστυνομία βοηθά στις έρευνες. 

Ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών του Κορυδαλλού, Θανάσης Τοτολίδης που βρέθηκε στο Δρομοκαΐτειο αρνήθηκε ότι η ευθύνη βαραίνει τους σωφρονιστικούς. «Την εποπτεία των κλειδιών και των λουκέτων την έχει η κλινική. Η περιμετρική ασφάλεια του νοσοκομείου έχει κενά». 




Όσα προηγήθηκαν και οι φόβοι των δικών της


Η απόρριψη και του νέου αιτήματος για την αποφυλάκισή της φαίνεται πως επηρέασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της Βίκυς Σταμάτη. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στις 10:00-10:30 το βράδυ της Τετάρτης μίλησε με τη μητέρα της και το παιδί της. 

Με τον γιο της μίλησε λίγο. Του είπε πως είναι άρρωστη και έκλεισαν το τηλέφωνο. Και στη μητέρα της είχε πει πως ήταν στενοχωρημένη γιατί είχε απορριφθεί η αίτηση αποφυλάκισης. Η μητέρα της, Γεωργία Σταμάτη, δεν έκρυψε τους φόβους της μήπως η κόρη της, κάνει κακό στον εαυτό της. 

Μια ώρα νωρίτερα είχε μιλήσει με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση. Εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο τρελή κι εγκαταλελειμμένη. Εγώ θα πάω στο παιδί μου. Σας γράφω ένα γράμμα, θα το βρείτε", είπε στον κ. Ραγκούση όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην πρωινή εκπομπή του Mega, εκφράζοντας φόβους πως δεν αποκλείεται να κάνει κακό στη ζωή της.

Τόσο η μητέρα της όσο και ο κ. Ραγκούσης αλλά και ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της στις αιτήσεις αποφυλάκισης, έκαναν έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο και να μην βλάψει τον εαυτό της. 

Άλλωστε και η ίδια η Βίκυ Σταμάτη, σε πρόσφατη συνέντευξή της σε τηλεοπτική εκπομπή μέσα από το Δρομοκαΐτειο είχε δηλώσει πως η ζωή της κινδυνεύει από τα ίδια της τα χέρια.

Πήραν το παιδί κι έφυγαν άρον άρον από το Ζέλι οι γονείς της

Την ώρα που ο σάλος για την απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν έχει κοπάσει, "κυκλοφόρησαν" οι φήμες πως εκτός από την ίδια τη Βίκυ Σταμάτη έχει εξαφανιστεί και ο 7,5 ετών γιος της από το σπίτι των γονιών της, στο χωριό Ζέλι Φθιώτιδας.

Click4more: Τι αποκαλύπτει ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη - Η σπαραχτική έκκληση που της απευθύνει μέσω του Newsit Το πατρικό της Βίκυς Σταμάτη ήταν το πρώτο μέρος που έψαξε η αστυνομία μόλις έγινε αντιληπτό πως εκείνη είχε εξαφανιστεί. Η μητέρα της, σε δηλώσεις της δεν έκρυψε την αγωνία της για την κόρη της, λέγοντας ότι όταν το βράδυ της Τετάρτης μίλησαν για τελευταία φορά στο τηλέφωνο, ήταν πολύ αναστατωμένη εξαιτίας της νέας απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης.

Η πραγματικότητα είναι πως ο γιος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη όντως δεν βρίσκεται στο Ζέλι. Βρίσκεται σε σπίτι συγγενών, όπου το «φυγάδευσαν» ο παππούς και η γιαγιά του για να το προστατεύσουν.

Το παιδί είχε πάει στο χωριό το θείος του και αδερφός της Βίκυς Σταμάτης πριν από μερικές μέρες, ώστε να περάσει εκεί τις μέρες του Πάσχα. Όπως η οικογένεια της Βίκυς Σταμάτη έμαθε για την απόδρασή της και αφού έφτασαν στο Ζέλι οι πρώτοι δημοσιογράφοι, ο Παναγιώτης Σταμάτης, όπως είπε στο NewsIt συμβούλευσε τους γονείς του να αναζητήσουν... καταφύγιο σε συγγενικό σπίτι κυρίως για να προστατεύσουν το παιδί από το να πληροφορηθεί το οτιδήποτε.

Έτσι αποφάσισαν να φύγουν από το χωριό και να πάνε σε συγγενικό σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom