Κυριακή 5 Απριλίου 2015

"Τα μάτια μου δεν είδαν τόπον ενδοξότερον από τούτο το αλωνάκι" - Κορυφώνεται ο εορτασμός της 189ης Επετείου της Εξόδου


Κυριακή των Βαϊων σήμερα και στο Μεσολόγγι κορυφώνονται οι γιορτές για την 189η επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων παρουσία και του προέδρου της Δημοκρατίας!

Η Ηρωική έξοδος του Μεσολογγίου αποτελεί ίσως την κορυφαία και την πιο συγκινητική στιγμή του Αγώνα της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Η έξοδος ήταν η κατάληξη ενός άνισου με όρους αριθμητικής σύγκρισης, αγώνα μεταξύ αναρίθμητων Τούρκων και λιγοστών Ελλήνων και φιλελλήνων υπερασπιστών  της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου.

Είναι χρέος όλων μας να παρευρεθούμε έστω και μια φορά στην επέτειο της Εξόδου.

Το πρόγραμμα της σημερινής μέρας

Σήμερα Κυριακή 5 Απριλίου το Μεσολόγγι θα υποδεχθεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο (10.00 π.μ.) στο δημαρχείο της Κεντρικής Πλατείας και θα ακολουθείσει η επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στις 11.00 π.μ. θα ξεκινήσει πομπή με κατεύθυνση  τον Κήπο των Ηρώων. Μετα την ολοκλήρωσή της θα ψαλεί τρισάγιο στην μνήμη των αθάνατων νεκρών,θα γίνει κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το τελετουργικό της ημέρας ολοκληρώνεται με το μοιρολόι «Να ζει το Μεσολόγγι» από την χορωδία του Πνευματικού Κέντρου.

Η ιερή εικόνα της Εξόδου, θα επιστρέψει με πομπή στον χώρο του Δημαρχείου, στις 6.30 το απόγευμα.

 Εδώ η συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου για όποιον θέλει να παρακολουθήσει μέρος των εκδηλώσεων.

Κι εδώ οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Διονύσιου Σολωμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom