Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

LIVE Συνεχής ενημέρωση για τη συντριβή του Airbus στη Γαλλία - 150 τελικά οι νεκροί


Απευθείας και συνεχής ενημέρωση των εξελίξεων για τη συντριβή του Airbus A320 της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους, στη νότια Γαλλία.





Ένα Airbus Α320 συνετρίβη σήμερα στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων,όπως έγινε γνωστό από πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στην Βαρκελώνη (Ισπανία) και το Ντίσελντορφ (Γερμανία).

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε 144 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα,ήτοι σύνολο επιβαινόντων 150!

Σημειώνεται πως το τελευταίο στίγμα της επικοινωνίας του πιλότου με τον πύργο ελέγχου εντοπίζεται στις 10:47 π.μ.

Συντετριμμένος ο Ολάντ – Τι είπε για την τραγωδία
Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε την οδύνη του για την αεροπορική τραγωδία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

«Θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Είναι ένας θρήνος, μια τραγωδία», έγραψε χαρακτηριστικά.


"Καταστροφική απώλεια ύψους" αναφέρουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Στις 10:47, τοπική ώρα Γαλλίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 24 ετών Airbus Α320, της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που συνετρίβη σήμερα στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων με 150 επιβαίνοντες, εξέπεμψε το σήμα κινδύνου.

Ηλικίας 24 ετών το αεροσκάφος της Germanwings που συνετρίβη
Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 ως 150 άνθρωποι. Από τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοινώθηκε πως μετέφερε 142 επιβάτες, και εξαμελές πλήρωμα. Ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν φόβους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

"Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα", δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.
Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Γερμανοί οι περισσότεροι επιβάτες του airbus 
Γερμανοί ήταν οι περισσότεροι επιβάτες του Airbus της German Wings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η πτήση 4U9525 της γερμανικής εταιρείας μετέφερε τουρίστες που είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία για διακοπές και επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου
Συντρίμμια του αεροσκάφους της Germanwings που έπεσε στη νότια Γαλλία βρέθηκαν, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών.
Η πρώτη αντίδραση της GermanWings για το airbus

Δεν επιβεβαιώνεται επισήμως η συντριβή του αεροσκάφους της GermanWings από την εταιρεία, η οποία πληροφορήθηκε για το περιστατικό από τα μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει η GermanWings στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter , θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την πορεία του αεροσκάφους από την επίσημη ιστοσελίδα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom