Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

«Eπαναστάτες» βεβήλωσαν το μνημείο των Αγωνιστών της Αντίστασης στου Ζωγράφου (φωτο & βίντεο)


Παραμονή της 25ης Μαρτίου έβαψαν με σπρέι το μνημείο των Ηρώων στου Ζωγράφου.Ανάμεσα σ' αυτά που αμαύρωσαν, ήταν και το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, όπου βρίσκονται γραμμένα τα ονόματα των νεκρών συμπολιτών μας, των πραγματικών αγωνιστών, που έπεσαν για την ελευθερία πολεμώντας τους ναζί.

Οι δράστες δεν ήταν ούτε Χρυσαυγίτες ούτε τζιχαντιστές -που έχουν και μια αδυναμία στο να καταστρέφουν μνημεία. Ήταν "επαναστάτες", από αυτούς που αναθάρρησαν προσφάτως, μιας και αισθάνονται ασφαλείς. Να τους χαιρόμαστε.

http://zografou-live.gr/

Αφιερώμενο,από το zografou.net απ' όπου και οι σχετικές φωτογραφίες,το απόσπασμα που ακολουθεί σε αυτούς που βεβήλωσαν την ημέρα της εθνικής επετείου την Πλατεία Ηρώων.

Είναι σκέψεις του αναρχικού Μιχαήλ Μπακούνιν για την πατρίδα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗΣ» το καλοκαίρι του 2011.

" Η εθνικότητα, όπως και η ατομικότητα, είναι ένα από τα γεγονότα αυτά. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε. Η καταπίεσή της είναι έγκλημα, και για να μιλήσουμε με τη γλώσσα του Μαντσίνι, αυτή γίνεται ιερή αρχή κάθε φορά που απειλείται ή καταπιέζεται.

Γι' αυτό λοιπόν συναισθάνομαι ειλικρινά και πάντα τον πατριώτη κάθε καταπιεσμένης πατρίδας.

Η Πατρίδα αντιπροσωπεύει το ιερό και αδιαφιλονίκητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε ομάδας ανθρώπων, ενώσεων, κοινοτήτων, περιοχών, εθνών να αισθάνονται, να σκέπτονται, να θέλουν και να δρουν με τον δικό τους τρόπο, και ο τρόπος αυτός είναι πάντα το αναμφισβήτητο αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ιστορικής εξέλιξης.

Υποκλινόμαστε, λοιπόν, στην παράδοση, στην ιστορία. Ή, καλύτερα, τις αναγνωρίζουμε όχι γιατί μας παρουσιάζονται σαν αφηρημένα εμπόδια που σχηματίστηκαν μεταφυσικά, νομικά και πολιτικά από τους σοφούς δασκάλους και ερμηνευτές του παρελθόντος , αλλά μόνο γιατί έχουν περάσει πραγματικά στο αίμα και στη σάρκα, στις αληθινές σκέψεις και τη θέληση των σημερινών λαών".



Στο athens.indymedia.org/ διαβάζουμε και βλέπουμε:
Ζωγράφου: Πορεία αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων

Την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε τοπική πορεία αλληλεγγύης στις γειτονιές του Ζωγράφου, από αναρχικές συλλογικότητες στις ανατολικές συνοικίες, στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom