Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Χαμός για σύνορα και παράνομους μετανάστες! - Σαμαράς και Συνοριοφύλακες εξόργισαν το Μαξίμου - Τι απαντά ο Πανούσης - Eγγραφα - ντοκουμέντα


- Ο κ. Πανούσης απαντά και στους συνοριοφύλακες που εξέδωσαν ανακοίνωση κατηγορώντας την κυβέρνηση
- Σύμφωνα με πληροφορίες οι παράνομοι μετανάστες στα σύνορα δεν θα συλλαμβάνονται αλλά θα τους δίνεται διορία 30 ημερών
- Από τα κέντρα κράτησης οι μετανάστες θα αφήνονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις
- Για να αφεθεί ελεύθερος ένας κρατούμενος δεν θα πρέπει να έχει απασχολήσει με ποινικές υποθέσεις την αστυνομία
- Ο Α. Σαμαράς έσπευσε να κάνει δήλωση πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανοίγει τα σύνορα

Μείζον πολιτικό θέμα έχει δημιουργηθεί με κόντρες και αψιμαχίες από το γεγονός πως η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να προωθήσει αλλαγές στον τρόπο κράτησης των παράνομων μεταναστών.

Οι πληροφορίες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη  Σαμαρά,ο οποίος αργά το βράδυ έκανε δήλωση, όπου χαρακτήρισε απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι, να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων. Επισημαίνει δε χαρακτηριστικά πως "σύμφωνα με την εντολή της κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας, δεν θα κρατείται και θα του δίνεται 6μηνη άδεια παραμονής"!

"Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα. Οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό, θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη. Δυστυχώς, οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση".

Εκτός από τη δήλωση του κ. Σαμαρά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων εξόργισε την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κόλαφος η ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων κατά της κυβέρνησης για τους μετανάστες
Μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί από τα σχέδια της κυβέρνησης για τους παράνομες μετανάστες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση με σφοδρότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων:

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. παρακολουθώντας το τελευταίο διάστημα τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για την πολιτική που έχει προαναγγείλει για το μεταναστευτικό στη χώρα, έθεσε σε προτεραιότητα και ζήτησε συνάντηση με τον Υπουργό και άμεσο πολιτικό προϊστάμενο των ενστόλων που εντάσσονται σε αυτή την αστυνομική δράση κ. Γιάννη Πανούση.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Ομοσπονδία εξέθεσε τους προβληματισμούς της σχετικά με την ενδεχόμενη κατάργηση των κέντρων κράτησης, την απελευθέρωση των παράνομων μεταναστών και παράλληλα ζήτησε από την πολιτική ηγεσία την βελτίωση των συνθηκών κράτησης αλλά και διαμονής αυτών των ανθρώπων.

Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται «ουσιαστικά» η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα 6μηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως η Μ Η κράτηση Κ Α Ν Ε Ν Ο Σ που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα. Αντιθέτως η 7μηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους - αφού ταυτοποιηθούν - θα τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας.

Θεωρούμε πως κάθε ενέργεια που καθιστά ισότιμη την μεταχείριση από την Πολιτεία των νομίμων μεταναστών και πολιτών μιας χώρας, με αυτούς που εισέρχονται παράνομα, δίνοντας ίδιες ελευθερίες και ίσα δικαιώματα, οδηγεί σε καταστροφικές συνέπειες. Προκαλεί φυσικό κάλεσμα «ορδών» μεταναστών και μεταναστευτικών κυμάτων στη χώρα, αυξάνοντας τη ροπή προς την εγκληματικότητα ( έλλειψη σίτισης, διαμονής, ανθρώπινες συνθήκες, κ.α. ) και διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών μιας χώρας (βλ. κέντρο Αθήνας προηγ. έτη).

Γνωρίζοντας από την πρόσφατη εμπειρία μας το τι συνέβαινε στα αστυνομικά κρατητήρια, προ της λειτουργίας των κέντρων κράτησης, με την πολύμηνη κράτησή των αλλοδαπών χωρίς προαυλισμό, χωρίς βασικές συνθήκες υγιεινής, με ξηρά τροφή και μόνο, χωρίς φώς ηλίου, θεωρούμε πως η κράτηση των παράνομων μεταναστών στα κέντρα σαφώς και εξάλειψε αυτές τις συνθήκες.

Διευκόλυνε της εργασία μας και έκανε ασφαλέστερη και πιο ανθρώπινη την κράτησή τους. Προβήκαμε σε καταγγελίες όταν και όπου διαπιστώσαμε άσχημες συνθήκες κράτησης και ζητήσαμε την άμεση βελτίωσή τους. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να οδηγηθούμε και πάλι στο συνωστισμό των κρατητηρίων των αστυνομικών τμημάτων της χώρας.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, καθόσον η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Οφείλει η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την ασφάλεια της κοινωνίας.

Τέλος καλούμε, τη Φυσική Ηγεσία – αφού γνωρίζει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής – να επανεξετάσει το ζήτημα και να ενημερώσει τα συναρμόδια Υπουργεία για τις αναμενόμενες συνέπειες που επέρχονται.

Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα οφείλουν να τοποθετηθούν και να αναμορφώσουν μια νέα ενιαία πολιτική, διακομματική και σταθερή, προς το συμφέρον πρωτίστως της χώρας.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. από την πλευρά της, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων τολμώντας με αλήθειες να υπενθυμίζει πως αρχές και αξίες δεν αλλοιώνονται από πολιτικές αλλά προάγονται διαχρονικά από το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολίτη και την κοινωνία».

Άμεση ήταν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην σκληρή ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναρωτιέται εάν όλα όσα υποστηρίζουν οι συνοριοφύλακες είναι αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών;

Και συνεχίζει η ανακοίνωση πως τα όσα λέγονται για τα κέντρα κράτησης στερούνται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αληθείας. Ωστόσο, σε αυτή την ανακοίνωση δεν δίνεται καμία απάντηση ούτε για το ποιό θα είναι το καθεστώς για τους μετανάστες στα κέντρα κράτησης και πώς θα αφήνονται ελεύθεροι ούτε για το πως θα χειριστεί η κυβέρνηση το θέμα των συνόρων.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ήρθε και η απάντηση του Μαξίμου που κάνει λόγο για κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση από τον κ. Σαμαρά, ενώ αφήνει αιχμές και για μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας "σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα που διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει".

Το Μαξίμου κατηγορεί για ανευθυνότητα τον κ. Σαμαρά υπογραμμίζοντας πως "θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ’ όλους" και καλεί να σταματήσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια που "ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία".

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον νόμο 3907 του 2011 με κυβέρνηση τον Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο νόμο έχει ενσωματωθεί και η κοινοτική οδηγία 105. Αυτός ο νόμος στην ουσία προβλέπει τη διαδικασία περί υποδοχής των παράνομων μεταναστών, τον οποίο νόμο εφάρμοζε η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά όχι στην ήπια μορφή του.

Η κυβέρνηση πλέον όπως όλα δείχνουν ακόμα κι αν αυτό δεν λέγεται ξεκάθαρα, έχει αποφασίσει να εφαρμόσει τον ίδιο νόμο, αλλά στην ήπια μορφή του που προβλέπει τη μη σύλληψη και κράτηση των παράνομων μεταναστών, τουλάχιστον με τη μορφή που την ξέραμε μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην συλλαμβάνονται οι παράνομοι μετανάστες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, όταν εντοπίζονται, θα ακολουθείται κανονικά η διαδικασία αποτυπωμάτων, φωτογραφιών και στοιχείων και θα τους δίνεται ένα χαρτί με το οποίο θα μπορούν να μετακινηθούν μέσα στα στενά πλαίσια του νομού όπου έχουν συλληφθεί.

Θα έχουν εν συνεχεία 30 ημέρες περιθώριο να βγουν από τη χώρα κι αν συλληφθούν εκ νέου, τότε θα τους δίνεται εξάμηνη παράταση και μετά από αυτό το διάστημα θα ακολουθείται η διαδικασία της απέλασης.

Αναφορικά με τα κέντρα κράτησης, οι παράνομοι μετανάστες θα αφεθούν ελεύθεροι και πούλμαν θα τους μεταφέρουν στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, δεν θα αφήνονται ελεύθεροι χωρίς αυστηρές προϋποθέσεις, εκτός εάν πρόκειται για ευπαθείς ομάδες, γυναίκες, παιδιά και άρρωστους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, για να αφεθεί ένας μετανάστης ελεύθερος ακόμα κι αν είναι παράνομος, θα πρέπει να έχει κάνει αίτηση για παροχή ασύλου. Επιπλέον θα πρέπει να βρίσκεται στο συγκεκριμένο κέντρο κράτησης μέχρι έξι μήνες και φυσικά να μην έχει απασχολήσει ποινικά την αστυνομία. Αφού πληροί αυτές τις προϋποθέσεις τότε ο μετανάστης θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσει τόπο κατοικίας και αφού αυτό το μέρος ελεγχθεί από την αστυνομία, τότε και μόνο θα αφήνεται ελεύθερος.

Μάλιστα, όσοι αφήνονται ελεύθεροι θα πρέπει είτε μία φορά την εβδομάδα είτε δύο φορές το μήνα να δίνουν το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Μετά τα μεσάνυχτα το planet-greece δημοσίευσε τα παρακάτω Εγγραφα-ντοκουμέντα


2 σχόλια:

Λυγερή Βασιλείου είπε...

Kαλή μέρα Δημήτρη μου.
Χρόνο δεν έχω να διαβάζω ,να παρακολουθώ, να διασταυρώνω πληροφορίες ακόμη και τόσο μεγάλης σημασίας για την κοινωνία μας που κακά τα ψέματα αγγίζουν τον καθένα μας.
Είπα λοιπόν. ΤΩΡΑ θα πάω στον Δημήτρη ....

Μα φίλε μου, το θέμα είναι οι διαμαρτυρίες των συνοριοφυλάκων; ( που φυσικά υπερασπίζονται την δουλειά τους;)
Δεν είναι ο τεράστιος κίνδυνος που διατρέχει ο κάθε Έλληνας πολίτης από τους χιλιάδες άστεγους, άρρωστους, επικίνδυνους κι αποφασισμένους για όλα αλλοδαπούς???
Τι θα κάνουν ; Δεν θα μπουκάρουν στα σπίτια μας;
Να δεις που τον καταργημένο θεσμό του θυρωρού ,εξ ’ανάγκης, θα τον διαδεχθεί ο σεκιουριτάς....

Μένω κατάπληκτη. Όσο "νεαρά" και άπειρη κι αν είναι η νέα κυβέρνηση είναι δυνατόν να παίρνει αποφάσεις στο γόνατο
για ένα τέτοιο τεράστιο ανθρωπιστικό αλλά και επικίνδυνο για την ζωή ,την ασφάλεια και την Υγεία των πολιτών θέμα ;;;;

Ειλικρινά προσπαθώ να το δω ψύχραιμα, απ' όλες τις πλευρές και δεν μπορώ.

Τι καλό Μάρτη να σου ευχηθώ;;; τα καλάμια του λείπουνε.
Φιλιά στον Αντρικό σου.
Καλά είναι ;;;;;;;;;;;;;;;

zeidoron dtsoukas είπε...

Καλημέρα Λυγερή μου!
Δυστυχώς δεν είναι το μόνο θέμα για οποίο παίρνονται αποφάσεις στο πόδι...,ούτε φυσικά η πρώτη φορά.
Ερμηνεύουν το φιλόξενο πνεύμα,όπως τους βολεύει επικοινωνιακά κι ας πάει να κουρεύεται ο λαουτζίκος...
Δεν έχει αλλάξει τίποτα σ' αυτή τη χώρα,παρά τις ψευδαισθήσεις που τρέφουν κάποιοι,ούτε πρόκειται ν' αλλάξει...
Θυμήσου το δόγμα "ανήκομεν εις την Δύση!" και κει θα μας αρμέγουν αιωνίως...

Δόξα τω Θεώ ο Αντρίκος είναι μια χαρά,η γιαγιά μας έχει κάποια προβλήματα και τρέχει από γιατρό σε γιατρό κι άκρη δεν βρίσκει.Διάβασε ΕΔΩ.

Να είσαι καλά και ψυχραιμία!

Read more: Go to TOP and Bottom