Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Πώς εστάλη η διαταγή για το άνοιγμα των συνόρων - Ολο το παρασκήνιο - Έγγραφο αποκαλύπτει τη σύμβουλο της υπουργού Μετανάστευσης

Τι δηλώνουν κύκλοι του υποστράτηγου για τους παράνομους μετανάστες

- Στο έγγραφο αυτό φαίνεται η παρέμβαση της κας Σπαθανά που είναι σύμβουλος της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, κας Χριστοδουλοπούλου
- Το έγγραφο αυτό για τους παράνομους μετανάστες ίσως είναι η λύση για το ποιός έδωσε την εντολή
- Ωστόσο, σε αυτό το έγγραφο δεν γίνεται λόγος για άνοιγμα συνόρων και για κλείσιμο των κέντρων κράτησης
- Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούσης δήλωσε πως δεν γνώριζε τίποτα και πως θα ζητηθούν παραιτήσεις
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 

Δεν έχει τελειωμό το θέμα με τη διαταγή για τους παράνομους μετανάστες και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, κύκλοι του υποστράτηγου αναφέρουν πως η έκδοση του συγκεκριμένου εγγράφου έγινε, γιατί το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη βιασύνη να εφαρμοστούν οι αποφάσεις πιου είχαν ληφθεί στις 17 Φεβρουαρίου για το πώς δηλαδή θα πρέπει να φύγουν οι παράνομοι μετανάστες από τα κέντρα κράτησης.

Κοινώς οι κύκλοι του υποστράτηγου αποδίδουν την έκδοση της συγκεκριμένης διαταγής στη βιασύνη. Σημειώνουν μάλιστα πως ο υποστράτηγος δεν είχε πάρει εντολή από την πολιτική ηγεσία για αυτή τη διαταγή.

Πάντως, στο έγγραφο που έχει δει το φως της δημοσιότητας αναφέρεται πως στις "στις 3-3-2015 από τον κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας/παρέμβασης της κας Σπαθανά με σκοπό την υλοποίηση/εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Σπαθανά είναι συνεργάτης της αναπληρώτριας υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Με νέα τους παρέμβαση κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων υπουργείων, ενώ επισημαίνουν πως η διαταγή ανακλήθηκε άμεσα και έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της παράτυπης έκδοσής της.

Οι κυβερνητικές πηγές κατηγορούν τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και μερίδα των ΜΜΕ κάνοντας λόγο για επινόηση πως η συγκεκριμένη άκυρη διαταγή, προέβλεπε πως σήμερα το πρωί θα άνοιγαν όλα τα σύνορα και δίχως σχέδιο θα έκλειναν όλα τα κέντρα κράτησης!

Ξεκαθαρίζουν πως η κυβέρνηση επιλέγει η ίδια τους τρόπους και το χρόνο υλοποίησης της πολιτικής της και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Τι προέβλεπε η επίμαχη διαταγή

Η επίμαχη διαταγή εστάλη με θέμα «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών», χθες προς τις αστυνομικές υπηρεσίες, από τον κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και υπογράφεται από τον κλαδάρχη υποστράτηγο Γιώργο Νίτσα.

Η διαταγή αναφέρει ότι «θα αφήνονται ελεύθεροι όλοι οι νεοεισερχόμενοι αλλοδαποί μετά την ταυτοποίησή τους και θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης, χωρίς κράτηση, με προθεσμία 30 ημερών, ενώ θα επιβάλλονται και κάποιοι περιοριστικοί όροι. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας θα συλλαμβάνονται εκ νέου και θα εκδίδονται σε βάρος αποφάσεις επιστροφής, οι οποίες θα αναβάλλονται για 6 μήνες με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Για τους ήδη κρατούμενους -στα Κέντρα Κράτησης και σε διάφορα κρατητήρια- και εφόσον δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας, αναστέλλεται για 6 μήνες η απόφαση απέλασης. Το σημείο που προκαλεί το πρόβλημα είναι ότι αυτό θα ισχύει "ανεξάρτητα" από τον πόσο χρόνο κρατούνται».

Σε δεύτερη διαταγή, όμως, διευκρινίζεται ότι «είναι αυτονόητο ότι θα αφεθούν ελεύθεροι ανεξάρτητα από τον χρόνο κράτησής τους οι αιτούντες άσυλο και οι ευάλωτες ομάδες, ενώ για τους ανήλικους θα επισπευσθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε δομές φιλοξενίας».

Ο κ. Πανούσης -για να μη λέμε ψέματα, όπως είπε- δήλωσε ότι αυτό είναι σωστό και επικαλέστηκε διεθνείς αποφάσεις και εκθέσεις φορέων για τα ανθρώπινα δικαιώματα που κατηγορούν την Ελλάδα για τη διαχείριση των παράτυπων μεταναστών.

Δείτε ΕΔΩ την πρωινή συνέντευξη τύπου του κυρίου Πανούση και το δικό μας σχόλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom