Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Βρυξέλες:Επωφελή λύση “βλέπει” ο Τσίπρας,για έντιμο συμβιβασμό μιλάει ο Παπαδημούλης

Ρήξη ή συμβιβασμός; Στις Βρυξέλλες ο Α. Τσίπρας το μεσημέρι

Οι δύο πλευρές έστειλαν μηνύματα ρήξης, αλλά ταυτόχρονα όλοι δέχθηκαν να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να συζητήσουν.Ενώ δυναμική παρέμβαση στη Μέρκελ για το Ελληνικό ζήτημα έκανε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ,Μπάρακ Ομπάμα. 

Ο Πρωθυπουργός φτάνει το μεσημέρι στις Βρυξέλλες λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής και ουσιαστικά από εκείνη τη στιγμή ξεκινάει μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης σε πολιτικό επίπεδο.

Με τις σχέσης της κυβέρνησης με τους εταίρους να μοιάζουν να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο η συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκερ, Ντράγκι και Τουσκ.

Επί της ουσίας η διαφορετική ανάγνωση της συμφωνίας της 20 Φεβρουαρίου στέλνει την ίδια τη συμφωνία στο καλάθι των αχρήστων και έτσι πρέπει άμεσα να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των δύο πλευρών.

'Ετσι είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει μια σαφή ερμηνεία της συμφωνίας της 20 Φεβρουαρίου τονίζοντας παράλληλα ότι η άλλη πλευρά έχει δεχθεί τα 10 σημεία Βαρουφάκη τα οποία είναι αυτά που βάζει μπροστά η κυβέρνηση.

Απ' την άλλη πλευρά είναι δεδομένο ότι θα ακουστεί πως την ίδια ώρα η συμφωνία προβλέπει την τήρηση μιας σειρά κανόνων που προβλέπονται από το μνημόνιο. Θα επιμείνουν στη σκληρή γραμμή δηλαδή με μοχλό πίεσης πάντα τη ρευστότητα.

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός τονίζει ότι «δεν ζητάμε ειδική, αλλά ισότιμη μεταχείριση» και υπογράμμισε ότι «προς έκπληξη πολλών στην Ελλάδα δεν απομονωθήκαμε, διεθνοποιήσαμε το πρόβλημα, θέσαμε τις βάσεις μια αμοιβαία επωφελή λύση».

Έντιμο συμβιβασμό “βλέπει” ο Δ. Παπαδημούλης

Από το κέντρο των αποφάσεων στις Βρυξέλλες μάλλον το ... τιτίβισμα του Δ. Παπαδημούλη που μιλά για έντιμο συμβιβασμό προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία ενόψει των κρίσιμων συναντήσεων του Αλέξη Τσίπρα σήμερα και τη Δευτέρα.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω tweeter έκανε ένα σχόλιο γεμάτο νόημα μερικές μόνο ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με Μέρκελ, Ολαντ, Γιούνκερ, Τουσκ και Ντράγκι, λέγοντας ότι η χώρα πρέπει να περάσει τον κάβο αβλαβώς και ο πρωθυπουργός να κάνει έναν έντιμο συμβιβασμό...

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο για μια δύσκολη συζήτηση στην οποία ο πρωθυπουργός θέλει να βάλει τέλος στα σενάρια για Grexit, αλλά και για ένα τέλος στο λιτότητα και να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη.

Έντιμος συμβιβασμός σημαίνει υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές, είμαι βέβαιος ότι ο πρωθυπουργός έχει τη στήριξη τη λαϊκή, τη γνώση και την εμπειρία να κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση”.

Κάλεσε μάλιστα όλους να είναι προσεκτικοί και να στηρίξουν την προσπάθεια του Πρωθυπουργού αυτή την κρίσιμη ώρα.

Όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τη σημερινή συνάντηση και η πρωτοβουλία Μέρκελ για τη συνάντηση της Δευτέρας κινούνται στην κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας πολιτικής λύσης.

Ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε πως όλοι οι θεσμικοί παράγοντες της Ευρώπης είναι ενάντια στο ενδεχόμενο του Grexit λέγοντας πως όλοι οι υπόλοιποι παίζουν παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά στη ρευστότητα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η χώρα επί 11 μήνες ζει χωρίς βοήθεια, “ζούμε από τα δικά μας” είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να απεξαρτηθεί από τη δόση τονίζοντας πως είναι άδικο να γίνεται προσπάθεια να φορτωθούν οι αμαρτίες 40 χρόνων σε μια κυβέρνηση μερικών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom