Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Νέα βόμβα από το σούπερ σταρ Βαρουφάκη:Θα παγώσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις....!

Ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 12 Απριλίου

- Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα γίνουν σεβαστές μέσα στην τετραετία
- Ξεκαθάρισε πως δεν υποσχέθηκαν ούτε ένα ευρώ σε όσους παίρνουν πάνω από 700 ευρώ
- Επανέλαβε πως η χώρα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες κατά των δανειστών
- Reuters: Ο Βαρουφάκης δήλωσε πως ευελπιστεί να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές μέχρι τις 12 Απριλίου

Νέα θύελλα αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις του υπουργού
Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος βρίσκεται σε οικονομικό συνέδριο στη Λίμνη Κόμο(φωτο) της Ιταλίας κι  έκανε λόγο για αναστολή της εφαρμογής ορισμένων προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κάνουν ένα βήμα καλής θέλησης και να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης προς τους δανειστές.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο οικονομικό φόρουμ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού τύπου μεταξύ των οποίων και η Corriere della Serra, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη είτε να παγώσει είτε να καθυστερήσει κάποιες προεκλογικές υποσχέσεις, ώστε να βοηθήσει αυτό στις διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία οι υποσχέσεις μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή σε βάθος τετραετίας.

Ο κ.Βαρουφάκης φέρεται να σημειώνει πως οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γίνουν σεβαστές στο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τέσσερα χρόνια. Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα ο κ.Βαρουφάκης σημείωσε πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων τους επόμενους μήνες ίσως πρέπει να παγώσουν οι υποσχέσεις, έτσι ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία και εν συνεχεία να είναι εφικτές.

Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τα πάντα σε όλους, λέγοντας πως δεν υποσχέθηκαν ούτε ένα ευρώ, σε όποιον κερδίζει πάνω από 700 ευρώ, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως φέρεται να δήλωσε πως "δεν υποσχεθήκαμε τίποτα στη μεσαία τάξη είτε βρίσκονται στην υψηλή πλευρά είτε στη χαμηλή, για εκείνους θα υπάρξει αυξημένη φορολόγηση".

Το Reuters επισημαίνει πως ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την πεποίθηση πως ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές θα υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 12 Απριλίου, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών ξεκαθαρίζει πως η νέα κυβέρνηση δεν αναζητά οικονομική στήριξη σε χώρες εκτός της ευρωζώνης, όπως η Ρωσία.

Ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, ενώ για άλλη μία φορά τόνισε πως η χώρα θα κάνει ότι είναι απαραίτητο για να αποπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom