Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τρέλα στην Κύπρο: Ο Αναστασιάδης πρώτα τη διόρισε επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας και τώρα ζητά την παραίτηση της !

Αμ δεν ήξερες καημένε,δεν ρώταγες τουλάχιστον
Ποιος να ξέρει τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την απαίτηση του Προέδρου

- Χρήση όλων των συνταγματικών προβλέψεων προκειμένου να αποπεμφθεί η Διοικητής της Κ.Τ.
- Έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του προς το θεσμό της Κεντρικής Τράπεζας ο κ. Αναστασιάδης
- Διαπιστώνεται σύγκρουση συμφερόντων της Διοικητού λόγω εκπροσώπησης Βγενόπουλου από το σύζυγό της
- Συντονισμός ενεργειών για απομάκρυνση Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, η οποία αρνείται να παραιτηθεί
- Επικοινωνία Προέδρου Αναστασιάδη με τον Διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ζητήσει από τον Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσει τα δεδομένα για να ενεργοποιήσει τις συνταγματικές πρόνοιες για απομάκρυνση της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Χρυστάλλας Γιωρκάτζη από τη θέση της.

Αυτό δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε ήδη σχετικά τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Επίσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διαψεύδει κατηγορηματικά τον δικηγόρο του Ανδρέα Βγενόπουλου και εν διαστάσει σύζυγό της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνώριζε εκ των προτέρων τα περί σύγκρουσης συμφερόντων της κας Γιωρκάτζη.

Ωστόσο ο κ. Ντράγκι φέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ΠτΔ να ανέφερε ότι όταν τηρούνται οι όροι και οι διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι πλήρως εναρμονισμένοι με το κοινοτικό κεκτημένο, δεν υφίσταται ζήτημα δικής του παρέμβασης.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τη Διοικητή της ΚΤ, η οποία είχε δηλώσει ότι θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της και πως για την ίδια το θέμα θεωρείται λήξαν, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με θλίψη διαπιστώνει ότι ο θεσμός της Κεντρικής Τράπεζας και η προς αυτόν εμπιστοσύνη έχει σοβαρότατα τρωθεί”.

“Βασικός λόγος αποτέλεσε δυστυχώς το εγειρόμενο θέμα σύγκρουσης συμφερόντων της κας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, το οποίο αν έφερνε εις γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα προέβαινε στο διορισμό της ως Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας”, πρόσθεσε.

Μια σύγκρουση συμφερόντων, συνέχισε, “η οποία με βάση το αναθεωρημένο συμβόλαιο της κ. Γιωρκάτζη, απαγορεύεται ρητά και προκύπτει από το γεγονός ότι ο σύζυγος της κ. Γιωρκάτζη ήταν και παραμένει ο δικηγόρος του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου”.

Μετά τα πιο πάνω, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει άλλη από την επιλογή παρά να ζητήσει από το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας να εξετάσει τα δεδομένα για να ενεργοποιήσει τις συνταγματικές πρόνοιες για απομάκρυνση της κ. Γιωρκάτζη από τη θέση της”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε ήδη σχετικώς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την ενημέρωση του Προέδρου προς τον κ. Ντράγκι, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι “στο πλαίσιο του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και των σχετικών Νόμων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:
Δεν παραιτείται η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη – «Είναι λήξαν για μένα το θέμα» 

Αργηχοί Κομμάτων προς Πρόεδρο: Παραίτηση Γιωρκάτζη και όλου του Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας


Οι θεσμοί εκπροσωπούνται από πρόσωπα, όχι από εξωγήινους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom