Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΣΟΚ: Η Μέρκελ με ναζί αξιωματικούς στον Παρθενώνα και σκίτσο της με χιτλερικό μουστάκι

Απίστευτο εξώφυλλο στο γερμανικό DER SPIEGEL

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κάνει την έκπληξη σήμερα έχοντας στο εξώφυλλο του την Άνγκελα Μέρκελ ανάμεσα σε ναζί αξιωματικούς μπροστά στον Παρθενώνα στην Ελλάδα της ναζιστικής κατοχής.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι υπεύθυνοι του γερμανικού περιοδικού έχουν
«προσθέσει» τη Γερμανίδα καγκελάριο στη φωτογραφία..,όμως το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τη σιδηρά κυρία που παριστάνει το αφεντικό της Ευρώπης.

To περιοδικό θέλει να δείξει «Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη»,αυτός είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος,όμως κατά τη γνώμη μας μάλλον την εκθέτει αφού και η φωτο που έφτιαξαν οι ίδιοι άλλα και το σκίτσο που κοσμεί τη σελίδα τους παρουσιάζουν τον πραγματικό εαυτό της καγκελαρίου.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά «σTo τέταρτο Ράιχ» , ενώ στην εισαγωγή υπάρχει μια καρικατούρα του Λευτέρη Πιταράκη (Ελληνας πολεμικός φωτορεπόρτερ ξένων πρακτορείων) με την Μέρκελ να φέρει το γνωστό χιτλερικό μουστάκι!

Στην εισαγωγή υπογραμμίζεται: «Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρά ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Στο σχετικό δισέλιδο αφιέρωμα το περιοδικό αναφέρεται στη σφαγή του Διστόμου στις 10 Ιουνίου του 1944,γράφει για 218 νεκρούς,ενώ είναι περισσότεροι και μνημονεύει την ηρωική πράξη του Μανώλη Γλέζου και του Λάκη Σάντα που κατέβασαν τη Γερμανική σημαία από το βράχο της Ακρόπολης τη νύχτα 30 προς 31 Μαϊου του 1941.

Στη σελίδα αυτή υπάρχει και φωτογραφία της εποχής εκείνης με γερμανικά καμιόνια κάτω από την Ακρόπολη...

Δεν ξέρουμε αν το δημοσίευμα θα καταφέρει να πείσει τους αναγνώστες του DER SPIEGEL ότι προφανώς η κριτική που ασκείται στη Μέρκελ είναι άδικη ή το αντίθετο,ότι πράγματι οφείλει πολεμικές αποζημιώσεις στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom