Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Δυναμική παρέμβαση Ομπάμα στη Μέρκελ για την Ελλάδα - Τι ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος


Νέα ισχυρότατη παρέμβαση προς την πλευρά της Γερμανίδας Καγκελαρίου επιχείρησε ξανά ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα στην προσπάθεια του να πείσει την κ. Αγγελα Μέρκελ να συμφωνήσει σε λύση για το ελληνικό πρόβλημα, που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες, περισσότερο παρά ποτέ,
στο Λευκό Οίκο και στο υπουργείο Οικονομικών αισθάνονται ότι η ελληνική κρίση επηρεάζει την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ο κ. Ομπάμα της ζήτησε να βρεθεί μια λύση μέσα από συνεργασία, μια λύση που θα δοθεί στο πλαίσιο της Ευρωζώνης, καθώς ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη διεθνή οικονομική σταθερότητα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση επανεξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες για να επιτευχθεί μια ρεαλιστική συμφωνία που θα οικοδομεί επί των προσφάτων μεταρρυθμίσεων ώστε να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη παραμένοντας στη ζώνη του ευρώ.

Ακολουθεί η μετάφραση της ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία Ομπάμα και Μέρκελ, στην οποία αναφέρεται όλο το περιεχόμενο της συζήτησης των δυο ηγετών, η οποία συμπεριλάμβανε και το θέμα της Ουκρανίας:

Ο Πρόεδρος συνομίλησε σήμερα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη για πλήρη και άμεση υλοποίηση των τριών συμφωνιών του Μινσκ, με στόχο να επιτευχθεί μια βιώσιμη και ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης. Επιβεβαίωσαν τη συμφωνία τους να μην υπάρξει χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία μέχρι να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις της που προκύπτουν από το Μινσκ. Ο Πρόεδρος και η Καγκελάριος επίσης συμφώνησαν για τη συνεχιζόμενη σημασία παροχής οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία, καθώς εφαρμόζει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Προέβησαν επίσης σε ανασκόπηση των προσφάτων εξελίξεων στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να επιτευχθεί μια πραγματιστική συμφωνία η οποία θα στηριχτεί στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις ώστε η χώρα να επιστρέψει στην ανάπτυξη στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Ακολουθεί το πρωτότυπο κείμενο της ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου στην αγγλική:

Readout of the President’s Call with Chancellor Angela Merkel of Germany

The President spoke today with Chancellor Merkel of Germany regarding developments in Ukraine. The two leaders agreed on the need for full and prompt implementation of the three Minsk agreements in order to reach a lasting and peaceful resolution to the conflict. They reiterated their agreement that there will be no easing of sanctions imposed on Russia until it has fulfilled all of its Minsk commitments. The President and the Chancellor also agreed on the continued importance of providing economic support for Ukraine as it implements necessary reforms. They also reviewed recent developments in Greece and efforts to reach a pragmatic agreement that builds upon recent reforms to return the country to growth within the euro area.

http://mignatiou.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom