Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΑΛΛΑΓΕΣ,αλλά... τα «Κκιά Μετρημένα»


Άλλαξε λέει ο τρόπος σκέψη μας! Έτσι λένε.
«Μπαρούφες»! Αλλάζουμε εμείς;

Και πως το καταλάβανε; Διότι εγώ δεν αντιλήφθηκα κάτι να συμβαίνει τριγύρω μας.
Πάντως κάτι άλλαξε λέει, στη σκέψη μας. Τι να θέλει τώρα να πει ο ποιητής; Ότι κάνουμε ότι θέλουνε να κάνουμε ή πραγματικά κάνοντας μια αντιστροφή στο παρελθόν είδαμε ότι δεν πάει άλλο και είπαμε κάτι ν’ αλλάξουμε λίγο.

Διότι για να αλλάξει κάτι στη σκέψη μας πρέπει να αλλάξει η παιδεία μας, η νοοτροπία μας, κι άλλα διάφορα πολλά. Και αυτά δεν γίνονται έτσι από την μια μέρα στην άλλη. Θέλουν χρόνο, θέλουν συγκρούσεις, θέλουν δουλειά, και τι δε θέλουν τελικά!

Άλλαξε όμως κάτι. Δεν κάνουμε πια περικοπές, κι αυτό κάτι λέει. Αλλά αν συγκρίνεις την προθυμία του παρελθόντος με την απροθυμία του παρόντος, μπορεί να είχε φτάσει κι ο κόμπος στο χτένι. Κι έτσι αλαλιασμένοι τρέχουμε δεξιά κι αριστερά, ανοιγοκλείνουμε πόρτες, κάνουμε τηλεδιασκέψεις, κάνουμε το σταυρό μας και όποιον πάρει ο χάρος τελικά.

Αλλά κι αυτός ο πρόστυχος είναι επιλεκτικός!
Διαλέγει και παίρνει πάντα τα ανήμπορα που δεν μπορούν να τρέξουν και δεν έχουν τον τρόπο να διασωθούν. Να βγάλουν «επί παραδείγματι» όπως οι πολιτικοί κανένα ευρώ στο εξωτερικό. Διότι αν είχα κι εγώ κάνα φράγκο έξω, θα σου μιλούσα τώρα διαφορετικά, και σίγουρα θα είχα διαφορετική σκέψη.

Κι έτσι βολεύομαι με το κομπόδεμα του μαντηλιού μου. Το δένω, το ξεδένω και αυτό είναι όλο! «Κκιά Μετρημένα» που λένε και στο χωριό μου! Δε γεννούν τα άτιμα. Ούτε για βενζίνα να πεταχτώ μέχρι Αγγελόκαστρο δεν φτάνουν!

Να αλλάξω σκέψη; Ναα αλλάζω τώρα! Θα αλλάξει η ζωή μου; Προς το χειρότερο μπορεί!
Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή λέει ο ποιητής! Κάτι θα ξέρει αυτός για να το λέει, και μάλιστα να πάρει και βραβείο.

Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom