Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Νέο βόμβα για Κατρούγκαλο: Το δικηγορικό του γραφείο ανέλαβε προσφυγή κατά της περιφέρειας Θεσσαλίας,ενώ ήταν ήδη υπουργός!

Τι απαντά ο Κατρούγκαλος για τη νέα καταγγελία

- Έγγραφο από το δήμο της Λάρισας ανάβει νέες φωτιές στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης
- Ο δήμος είχε προσλάβει το δικηγορικό γραφείο του υπουργού για προσφυγή κατά της περιφέρειας Θεσσαλίας
- Ως ημερομηνία ανάθεσης εμφανίζεται η 12η Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε αναλάβει το υπουργείο
- Δεν έχει ακόμη κοπάσει ο σάλος από τις αποκαλύψεις του Βήματος πως ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογράψει με απολυμένους του Δημοσίου συμφωνητικό με προμήθεια 12% στις 27 Ιανουαρίου
- Για συκοφαντίες και σκευωρία από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μιλά ο ίδιος




Πριν καλά καλά κοπάσει ο θόρυβος που δημιουργήθηκε από το δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο την ημέρα που ορκίστηκε υπουργός ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε υπογράψει ως δικηγόρος ιδιωτικό συμφωνητικό με απολυμένους του δημοσίου να τους εκπροσωπήσει κατά του... Δημοσίου και να πάρει, σε περίπτωση δικαίωσή τους προμήθεια 12%, νέα έγγραφα έρχονται να βάλουν... φωτιά στο πολιτικό σκηνικό!

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο δήμος Λάρισας είχε αναθέσει στο δικηγορικό γραφείο «ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ» την άσκηση προσφυγής κατά της απόφασης της τότε γενικής γραμματέως Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία στις 22 Οκτωβρίου του 2014 είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.
Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες». Η ημερομηνία της ανάθεσης, σύμφωνα με τα έγγραφα, είναι 12 Φεβρουαρίου 2015, ενώ δηλαδή ο κ. Κατρούγκαλος έχει ορκιστεί υπουργός.
Από την πρώτη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το έγγραφο που εμφανίζει Το Βήμα της Κυριακής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος έχει υποστηρίξει πως παραιτήθηκε από το δικηγορικό του γραφείο από τον Μάιο του 2014, όταν εξελέγη ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Με πληροφορίες από larissanet.gr

Τι απαντά ο Κατρούγκαλος για τη νέα καταγγελία

«Νέα παραποίηση της αλήθειας από τη Νέα Δημοκρατία και όργανα της κίτρινης δημοσιογραφίας», υπογραμμίζει σε δήλωση του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος και προσθέτει:

«Με εμφανίζουν να χειρίζομαι υπόθεση του Δήμου Λάρισας ενώ είμαι Υπουργός. Όπως προκύπτει, όμως, από απλή ανάγνωση της από 12-02-2015 υπ’ αριθμ. 47 απόφασης της δημαρχιακής επιτροπής δικηγορική εμπλοκή είχα μόνο το έτος 2014 και όχι μετά την ανάδειξη μου σε Υπουργό.

Ειδικότερα, τον Οκτώβρη του 2014 είχε ανατεθεί από κοινού στην δικηγορική μου εταιρία και σε μία άλλη δικηγόρο την Α.Λ. (με την υπ.αρ. 682/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής), η άσκηση προσφυγής κατά της διαδικασίας ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου που είχε αποφασίσει ο κύριος Μητσοτάκης. Τότε, προφανώς, δεν ήμουν υπουργός και δεν υπήρχε σχετικό κώλυμα.

Αντιθέτως, τον Φεβρουάριο του 2015, που είμαι Υπουργός, τελώ σε αναστολή και η δικηγορική μου εταιρία δεν υπάρχει, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου είναι σαφής καθώς ανέφερε ότι «ήδη την υπόθεση χειρίζεται η δικηγόρος κ. Κ.Λ.».

Τα χαλκεία πάλι είχαν δουλειά μπλέκοντας τον Οκτώβριο του 2014 με τον Φεβρουάριο του 2015».

1 σχόλιο:

ΜΗΤΣΟΣ είπε...

Δημήτρη, Τον Οκτώβριο του 2014 μετά από εντολή της Εισαγγελέως του
Αρείου Πάγου και της Αντιεισαγγελέως του Εφετείου Αθηνών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις κατά της Δημάρχου Ζωγράφου Τίνας Καφατσάκη και κατά του Δημάρχου Χαλανδρίου για παράβαση καθήκοντος και απείθεια γιατί δεν υπέκυψαν στις εντολές του Κ. Μητσοτάκη να εφαρμόσουν το νόμο για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί με το ΠΔ 164/2004 . Η ίδια ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατά του δημάρχου Λάρισας . Με αποφάσεις των οικείων Δήμων ανατέθηκε η υπεράσπιση των δημάρχων (στα ποινικά και διοικητικά Δικαστήρια και επιτροπές ) στο Ν. Κωνσταντόπουλο και στο
Γραφείο Κατρούγκαλου έναντι ελάχιστης και συμβολικής αμοιβής (περίπου το
γραμμάτιο παράστασης ) .

Απ’ ότι αντιλαμβάνομαι το γραφείο που διατηρούν οι συνεργάτες του Κατρούγκαλου άσκησε προσφυγές στις αρμόδιες επιτροπές των αποκεντρωμένων περιφερειών (αρθρο 152 ΚΔΚ)
οι οποίες δεν συνεδρίασαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 30 ημερών και επομένως η τεκμαιρόμενη άρνηση έπρεπε να προσβληθεί με Αναίρεση ενώπιον του ΣτΕ.
Η άσκηση της αναίρεσης απαιτεί απόφαση της οικονομικής επιτροπής των Δήμων και παροχή πληρεξουσιότητας σε κάποιον δικηγόρο για την άσκησή του. Κάθε εχέφρων άνθρωπος θα έδινε την πληρεξουσιότητα στον δικηγόρο που χειρίστηκε την υπόθεση μέχρι τότε ( προσφυγή στην επιτροπή του άρθρου 152) με την εντολή να την
συνεχίσει στο ΣτΕ.

Μη ξεχνάμε ότι η προσφυγή και η Αναίρεση στρέφονται κατά των
ΓΓ των αποκεντρωμένων Περιφερειών
Αττικής και Θεσσαλίας οι οποίοι
έχουν διοριστεί από το Σαμαροβενιζελικό καθεστώς και ΔΕΝ έχουν παραιτηθεί ακόμη

Read more: Go to TOP and Bottom