Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Να καταθέσει ο Βενιζέλος στη δίκη Παπακωνσταντίνου ζήτησε η Εισαγγελέας

Μετά την κατάθεση της γραμματέως του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ

Η γραμματέας του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, Σοφία Μπέλμπα είναι η δεύτερη μάρτυρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι την κλήτευση της κυρίας Μπέλμπα αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο μετά από πρόταση της εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου.

Η εξέταση της κυρίας Μπέλμπα κρίθηκε απαραίτητη μετά την
κατάθεση της πρώην συνεργάτιδας του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Σοφίας Ρίτσου, η οποία ανέφερε ότι ο χρήστης υπολογιστή με τον κωδικό «Σοφία» που την 1η Οκτωβρίου του 2012 εμφανίζεται να διαβάζει μέρος της λίστας Λαγκάρντ, ήταν η γραμματεύς του κ. Βενιζέλου και όχι η ίδια η κυρία Ρίτσου, όπως είχε υποστηριχθεί αρχικά.

Η κυρία Μπέλμπα είναι γραμματέας του κ. Βενιζέλου από το 2005.

Όπως είπε η μάρτυς πράγματι είχε τον κωδικό πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή «Σοφία». Κατά την παράδοση και παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών που έγινε μεταξύ των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου, δεν παραδόθηκε κανένα CD ή στικάκι.

Τον Αύγουστό του 2011, είπε η μάρτυς, ήρθε ο Ιωάννης Διώτης και έδωσε ένα στικάκι στον κ. Βενιζέλο και κάποιες σελίδες, χωρίς όμως εκείνη να γνωρίζει το περιεχόμενο του.

Το στικακι αυτό η κυρία Μπέλμπα το έβαλε σε ένα κουτί και το κλείδωσε σε ένα ντουλάπι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ το οποίο ήταν ασφαλές.

'Οταν έγινε ο θόρυβος ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από την μάρτυρα το επίμαχο στικάκι (2.10.2012). Η κυρία Μπέλμπα άνοιξε το στικάκι για να δει ότι είναι το συγκεκριμένο, ενώ το ανοιξε και πάλι για δεύτερη φορά πρίν το παραδώσει στον κ. Βενιζέλο ο οποίος το έβαλε σε ένα φάκελο και τον έστειλε με αστυνομικό το επίμαχο στικάκι στον Μαξίμου.

Η μάρτυς διαβεβαίωσε ότι ο κ.Βενιζέλος δεν χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και δεν είχε καμία εικόνα του περιεχομένου του. Η μόνη που είχε δει το περιεχόμενο που είχε δει το στικάκι ήταν η ίδια.

Η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου πρότεινε να κλητευθεί να καταθέσει ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλος, η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών που πήγε στο Παρίσι να φέρει το νέο CD με την επίμαχη λίστα Σμαράγδα Πιτέμη, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που πήρε το στικάκι από τον τότε οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και τον Χρίστο Αθανασίου.

Το δικαστήριο διέκοψε για αποφασίσει επί της πρότασης της εισαγγελέως.
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom