Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Εκλιπαρούν για νεφρολόγους οι αιμοκαθαρόμενοι στο Αγρίνιο (βίντεο)


Κραυγή αγωνίας για την παραπαίουσα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την ώρα που στήνονται ιδιωτικές μονάδες

«Θα βγούμε ζωντανοί;» αυτό αναρωτιούνται
στην webtv του myagrinio.gr οι αιμοκαθαρόμενοι στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Αγρινίου, που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με μια Μονάδα που λειτουργεί χάρις τις φιλότιμες προσπάθειες του ελάχιστου προσωπικού που έχει απομείνει στη Μονάδα. 

Πρόκειται για μια από τις πέντε Μονάδες Τεχνητού Νεφρού πανελλαδικά με το μεγαλύτερο όγκο αιμοκαθαρόμενων, που όμως λειτουργεί με μόνο ένα μόνιμο νεφρολόγο και μια επικουρική νεφρολόγο, η σύμβαση της οποίας μάλιστα λήγει σε λίγους μήνες.

«Όλοκληρος νομός και να μην υπάρχουν νεφρολόγοι;» λένε οι αιμοκαθαρόμενοι που μίλησαν στην webtv του myagrinio.gr εκφράζοντας τα παράπονά τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου και τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις της για πρόσληψη επικουρικών νεφρολόγων, που ποτέ δεν εκπληρώθηκαν. «Τι να σου κάνουν οι γενικοί γιατροί; 

Θέλουμε νεφρολόγους. Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ κάνουμε το σταυρό μας να μην μας συμβεί κάτι κακό» λένε οι αιμοκαθαρόμενοι και κυριολεκτικά εύχονται να μην παρουσιάσουν κάποια επιπλοκή κατά τη διάρκεια της αιμοκάθαρσης, αφού είναι γνωστή και η έλλειψη καρδιολόγων στο νοσοκομείο, που απαιτείται να καλύπτουν την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Παράλληλα δεν λείπουν τα παράπονα των αιμοκαθόμενων ακόμη για τη θέρμανσης της Μονάδας, αφού αναγκάζονται πολλές φορές να φέρνουν ακόμη και κουβέρτες μαζί τους όταν επισκέπτονται τη Μονάδα. 

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δια του εκπροσώπου τους Στ. Μερμίγκη ζητούν άμεσα να πληρωθεί τουλάχιστον η κενή οργανική θέση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, προκειμένου να λειτουργήσει με στοιχειώδη επάρκεια η Μονάδα και να μην υπάρχει το παράδοξο ενός συντονιστή διευθυντή και τις τις δυο Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου. 

Aξίζει να σημειωθεί ότι στην επαναπροκήρυξη 104 θέσεων για επικουρικούς γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που προχώρησε το Υπουργείο Υγείας, δεν προβλέπεται κάποια θέση επικουρικού νεφρολόγου για το Αγρίνιο, παρά μόνο δυο θέσεις επικουρικών καρδιολόγων.

Όσο όμως η δημόσια υγεία καταρρέει στην περιοχή μας φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για δημιουργία ιδιωτικών δομών υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού βρίσκεται επί ξύλου κρεμάμενη και οι αιμοκαθαρόμενοι στα «κάγκελα», το νοσοκομείο Αγρινίου καλείται αυτή τη εποχή να γνωμοδοτήσει για το εάν έχει τη δυνατότητα να διασυνδεθεί επιστημονικά με υπό ίδρυση ιδιωτική μονάδα αιμοκάθαρσης…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom