Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΤΩΡΑ: Νέα είδηση σοκ από την Τουρκία - Εισαγγελέας όμηρος αριστερής οργάνωσης (φωτο)

Ερευνούσε την υπόθεση της δολοφονίας 15χρονου διαδηλωτή!
Τουρκικές ομάδες SWAT ετοιμάζονται να κάνουν έφοδο στο δικαστικό μέγαρο

- Ομηρία εισαγγελέα σε εξέλιξη στην Τουρκία
- Μέλη αριστερής οργάνωσης έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίν Κιράζ
- Εισέβαλλαν στο γραφείο του στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη
- Ο όμηρος ερευνούσε την υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν
- Είχε πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού κατά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί
- Πρόκειται για την ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C που ιδρύθηκε τη δεκαετία του '90

Ο δικαστής χειρίζεται την υπόθεση του νεαρού Μπερκίν Ελβάν ο
οποίος είχε χτυπηθεί από δακρυγόνο στις διαδηλώσεις για το Γκεζί το 2013, έπεσε σε κώμα και απεβίωσε το 2014 - Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους οι απαγωγείς λένε ότι στις 15:36 θασκοτώσουν τον εισαγγελέα - Επι τόπου τουρκικές ειδικές δυνάμεις

Σοκ προκαλούν εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο και δείχνουν τον εισαγγελέα στην υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, να κρατείται όμηρος από μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C.

Στις εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει βλέπουμε μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης να έχει βάλει στον κρόταφο του εισαγγελέα Μεχμέτ Σαλίμ ένα όπλο και με το άλλο χέρι να του έχει φιμώσει το στόμα με ένα μαντήλι.



Στο σημείο έχουν καταφτάσει ομάδες SWAT της τουρκικής αστυνομίας και υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται επιχείρηση για έφοδο στο κτήριο.


 



Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, όλα έγιναν όταν μέλη της DHKP-C εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στο δικαστικό μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν ο εισαγγελέας. Αρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέχρι που το κτήριο άδειασε.



Στις 12:36, έπιασαν όμηρο τον Μεχμέτ Σαλίμ στον 6ο όροφο του κτηρίου και από τότε απειλούν να τον σκοτώσουν, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Οι δράστες, μάλιστα, έχουν δώσει χρονικό περιθώριο μόλις τριών ωρών. Συγκεκριμένα, λένε πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους στις 15:36 θα σκοτώσουν τον εισαγγελέα, που είναι επικεφαλής της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Πιο αναλυτικά, ζητούν οι αστυνομικοί που σκότωσαν τον 15χρονο να ομολογήσουν την πράξη τους σε απευθείας μετάδοση, να καταπέσουν οι κατηγορίες εναντίον όλων όσοι συμμετείχαν στις διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Μπερκίν Ελβάν και τέλος να εξασφαλιστεί η ασφαλής έξοδός τους από το κτήριο του δικαστικού μεγάρου, χωρίς να υπάρξουν κυρώσεις για την πράξη τους.



Σημειώνεται πως ο ανήλικος Ελβάν είχε τραυματισθεί από την αστυνομία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουνίου του 2013 και κατέληξε τον Μάρτιο του 2014, υποκύπτοντας στα τραύματά του.




Ο 15χρονος είχε χτυπηθεί στο κεφάλι από το περίβλημα ενός δακρυγόνου και παρέμενε σε κώμα επί 269 ημέρες πριν καταλήξει. 




http://www.protothema.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λεω,μπραβο,και παλιν μπραβο στο αγαπητο Ζειδωρον,για την ταχυτητα της ενημερωσης!Βεβαια,μερες που περνουμε και εμεις οι ελληνες....αντε μην μας βαζουν και ιδεες,οι γειτονες!!

Read more: Go to TOP and Bottom