Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

"Αθώος" ο Κασιδιάρης για το χαστούκι στην Κανέλη - ΚΚΕ: Πρόκληση η απόφαση του δικαστηρίου

Λιάνα Κανέλλη:"Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι"

Την "αθώωση",για την ακρίβεια την παύση ποινικής δίωξης σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, του Ηλία Κασιδιάρη για την  επίθεση με τα χαστούκια που έριξε στον τηλεοπτικό "αέρα" του ΑΝΤ1 εναντίον της Λιάνας Κανέλλη, και τα οποίο είδαν ζωντανά εκατομμύρια τηλεθεατές, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Το σκεπτικό της απόφασης για τον Κασιδιάρη
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο κατηγορούμενος πρέπει να απαλλαγεί από το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, που είχε απαγγελθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία εναντίον του.

Όπως είπε στην πρότασή του ο εισαγγελέας, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορούσε να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη, αλλά χρειαζόταν έγκληση από την παθούσα μέσα σε ένα τρίμηνο.

Το δικαστήριο δικάζει με βάση τα πραγματικά περιστατικά είπε η πρόεδρος

Νωρίτερα κατά την ανακοίνωση της απόφασής της, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του.

«Έπρεπε να ζητήσετε μια συγγνώμη» είπε η δικαστής, ενώ ανέφερε: «Το δικαστήριο δεν δικάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά με τα πραγματικά περιστατικά. Το αδίκημα που διαπράξατε ήταν απλή σωματική βλάβη και παύει η δίωξη σε βάρος σας».

Εισαγγελέας: Έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του κατηγορούμενου καθώς όπως είπε «ένας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα».

Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας "οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη".

Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως "έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».

ΚΚΕ: Πρόκληση η απόφαση του δικαστηρίου για τον Κασιδιάρη

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση», υπογραμμίζει σε σχόλιο του το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη».

Λιάνα Κανέλλη για τον Κασιδιάρη:"Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι"

«Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσεις καταδίκης που πρέπει» δήλωσε μεταξύ άλλων η Λιάνα Κανέλλη μετά την ολοκλήρωση του δικαστηρίου του Ηλία Κασιδιάρη που εκδικάστηκε η άγρια επίθεση σε βάρος της από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Ενώ συμπλήρωσε πως «αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι. Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο».

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ


Κασιδιάρης: Θα ζητούσα συγγνώμη, αν μου ζητούσε εκείνη συγγνώμη

Στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής είπε συγκεκριμένα ότι πήγε να βγάλει το μικρόφωνο για να φύγει και τότε η κ. Κανέλλη τον χτύπησε στο πρόσωπο. “Εγώ αντέδρασα με λάθος τρόπο”, σημείωσε, αλλά συμπλήρωσε στη συνέχεια “για να κριθώ όμως θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και η απάνθρωπη ενέργεια της κ. Κανέλλη. Δεν ζητώ συγγνώμην γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη και η ίδια”, συμπλήρωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Είχε προηγηθεί η προβολή του επίμαχου σημείου από την τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 με το επεισόδιο μεταξύ Κασιδιάρη, Κανέλλη και Δούρου, ενώ η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέγνωσε τους διαολόγους που έγιναν στην εκπομπή.

Σόου στα δικαστήρια από τους Χρυσαυγίτες

Το πρωί, μέλη της Χρυσής Αυγής έστησαν σόου, στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου εκδικάστηκε η πολύκροτη δίκη, με σχόλια, φωνές και συνθήματα.

Η δικηγόρος του κ. Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια της δίκης απηύθυνε ερώτημα προς τη Λ. Κανέλλη. . Όταν η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε πως “παλιοί και νέοι κομμουνιστές υψώνουν το ανάστημα ενάντια στους φασίστες” μέλη της Χρυσής Αυγής στο ακροατήριο άρχισαν να φωνάζουν και να αποδοκιμάζουν.

Όταν υπήρξαν παρατηρήσεις από την έδρα οι ίδιοι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν και να δημιουργούν ένταση με αποτέλεσμα οι δικαστές να διακόψουν προσωρινά τη δίκη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες δημοσιογράφοι στη δίκη Κασιδιάρη

Οι καταθέσεις των δημοσιογράφων στη δίκη του Ηλία Κασιδιάρη, για το επεισόδιο με τη Λιάνα Κανέλλη.

Ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαδάκης κατέθεσε:

«Σηκώθηκε ο κ. Κασιδιάρης, πέταξε το νερό στην κ. Δούρου και η κ. Κανέλλη του είπε με την άκρη της εφημερίδας "τι κάνεις;". Ηταν όρθιος ήδη, άφησε το ποτήρι και αμέσως με γροθιές επιτέθηκε στην κ. Κανέλλη στο πρόσωπο. Η μία την πέτυχε κοντά στο μάτι. Πηγαίνω προς το στούντιο και ακούω "πιάστε τον". Τον πετυχαίνω στο διάδρομο να σπρώχνει κόσμο, με χτύπησε δύο φορές με τον αγκώνα να παραμερίσω. Η κ. Κανέλλη ήταν σοκαρισμένη, είχε ήδη ένα κοκκίνισμα».

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης είπε:

«Η συζήτηση εξελίσσεται ομαλά τόσο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση -το λέω επειδή ακούστηκαν πολλά για στημένη εκπομπή- λίγο πριν από το τέλος. Κάτι λέει η κ. Δούρου, εκνευρίζεται ο κ. Κασιδιάρης, παίρνει το νερό και το ρίχνει στην κ. Δούρου. Τότε λέω το γνωστό "όχι, όχι" και τρέχω προς τον κ. Κασιδιάρη.

Εκείνη την ώρα του λέει η κ. Κανέλλη "τι κάνεις ρε" και τον ακουμπάει με την εφημερίδα. Αρχίζει τα χτυπήματα ο κ. Κασιδιαρης, έντονα χτυπήματα, γροθιές ένα δύο στον αέρα. Το ένα πήρε στα γεμάτα, δημιούργησε και μόλωπα. Ο κ. Κασιδιάρης προσπαθεί να φύγει έξω από το στούντιο, δεν έβλεπα τι γίνεται. Η κ. Κανέλλη ήταν χτυπημένη στο μάτι, είχε μαύρο εξόγκωμα κάτω από το μάτι. Είπα να κάνει ζουμ η κάμερα στο χτύπημα, αλλά η κ. Κανέλλη δεν ήθελε.

Ο κ. Κασιδιάρης προσπαθούσε να φύγει σε έξαλλη κατάσταση. Απειλούσε "θα δείτε τι έχετε να πάθετε" και στο τηλέφωνο είπε "πες στον αρχηγό να στείλει ενισχύσεις" όπως άκουσα από τους συνεργάτες μου. Η διάθεση του κ. Κασιδιάρη ήταν για ισχυρό λάκτισμα».

Οταν ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον Γιώργο Παπαδάκη αν η κ. Κανέλη αποκάλεσε τον Ηλία Κασιδιάρη "καραπ@@@@@@@@" απάντησε "δεν το θυμαμαι". Στις επίμονες ερωτήσεις για τα χτυπήματα σχολίασε: "δημοσιογράφος είμαι δεν είμαι διαιτητής πυγμαχίας". Με την εφημερίδα είπε ότι η κ. Κανέλλη χτύπησε τον Κασιδιάρη όπως σκοτώνουμε μια μύγα.

Η δημοσιογράφος Ντόρα Κουτροκόη κατέθεσε:

«Οταν πέταξε το νερό στην κ. Δούρου πήγα πίσω με την καρέκλα μου ενστικτωδώς. Η κ. Κανέλλη χτύπησε το χέρι του κ. Κασιδιάρη με την εφημερίδα. Μετά τον είδα να τη χτυπά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια είδα τη μελανιά στο πρόσωπο της κ. Κανέλλη. Ακουσα ότι πήρε τηλέφωνο και είπε να έρθουν κι άλλοι.

Ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαντικός, κατέθεσε:

«Ο κ. Κασιδιάρης προσπαθούσε να φύγει κι έλεγε στο τηλέφωνο ελάτε να με βοηθήσετε. Η Λ. Κανέλλη είχε μια μελανιά στο μάτι».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aφου εχουμε μια τετοια δικαιοσυνη που καθαγιαζει
τις βιοπραγιες των ναζι το μελλον αυτης της χωρας
ειναι δισοιωνο melito

Ανώνυμος είπε...

ενώ το ότι ο Κασιδιάρης της έκανε μύνηση για εξύβριση και η βουλή ΔΕΝ ήρε την άρση της ασυλίας της για να μην δικαστεί, είναι δίκαιο , ε;

και το ότι τον προκάλεσε με τέτοιυς χαρακτηρισμούς πρέπει να μας αφήσει αδιάφορους, ε;

έχουμε μάτια και βλέπουμε και μυαλό και καταλαβαίνουμε. Αν εσύ και οι όμοιοί σου φοράτε κομματικά γυαλιά κακό του κεφαλιού σας...

Read more: Go to TOP and Bottom