Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΤΩΡΑ: Σύσκεψη στο Μαξίμου με Δραγασάκη, Βαρουφάκη και Τσακαλώτο


Σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Ευκλείδη Τσακαλώτο, έχει αυτήν την ωρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το κλίμα των τελευταίων ημερών δεν δίνει περιθώριο στην κυβέρνηση
να μην είναι συνεπής απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους, όσον αφορά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, όπως συμφωνήθηκε στην οκταμερή συνάντηση. Μία λίστα, συγκεκριμένη και κοστολογημένη.

Αύριο Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσουν θέματα σχετικά με την οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο, την πορεία της ΕΕ και περιφερειακά ζητήματα.

Κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα ανέφεραν ότι μετά την οκταμερή συνάντηση των Βρυξελλών το κλίμα στις δύο πρωτεύουσες έχει αποφορτιστεί και έτσι οι δύο ηγέτες θα μπορούν να συζητήσουν εφ όλης της ύλης και χωρίς πίεση.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Γερμανία
Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας θα αναχωρήσει από την Αθήνα για το Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε το απόγευμα να γίνει, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, δεκτός στην καγκελαρία από την Άνγκελα Μέρκελ.

Στις 17:00 (τοπική ώρα) θα του αποδοθούν τιμές από άγημα έξω από την Καγκελαρία και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχουν μεταξύ τους συνάντηση.

Στις 19:00 (τοπική ώρα) θα γίνουν δηλώσεις και θα απαντήσουν σε λίγες ερωτήσεις και αμέσως μετά (το πρόγραμμα ανφέρει στις 20:00) θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες τους από κάθε πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom