Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Βέτο της Κομισιόν: Παγώνει το ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση


Ένας πραγματικός πόλεμος εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Βρυξέλλες, με τους δανειστές να προσπαθούν να μπλοκάρουν τα πάντα και να φέρουν τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα πραγματικό αδιέξοδο, λίγο πριν τις συναντήσεις της πενταμερής, αλλά και της κρίσιμης συνάντησης του έλληνα πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο.

«Εντολή» στην ελληνική κυβέρνηση να «παγώσει» το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, απέστειλε ο Declan Costello.

Αυτό απαίτησε, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Channel 4, ο επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς.

Σύμφωνα με τον Paul Mason, δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου, ο κ. Costello απαίτησε η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως για παράδειγμα τη παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος ή τροφίμων σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, ενώ αντίθετα δεν έθεσε κανένα βέτο για το νομοσχέδιο που αφορά φορολογικά θέματα.

Ολόκληρο το το μήνυμα του Ντέκλαν Κοστέλο διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την ελληνική πλευρά είναι το εξής:

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης χθες βράδυ, αναφέρατε πως σκοπεύετε να περάσετε από τη Βουλή αύριο, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση. Αντιλαμβανόμαστε επίσης πως άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων και εκείνη για τις δόσεις προς το δημόσιο, αναμένεται να έρθουν σύντομα στο κοινοβούλιο.

Θα συνιστούσαμε έντονα να λάβετε την κατάλληλη επίβλεψη πρώτα, συμπεριλαμβανομένης και της συνάφειας-συνοχής με την μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν και πρέπει να το κάνουμε σε ένα συγκροτημένο και κατανοητό πλαίσιο.
Το να ενεργήσετε διαφορετικά θα αποτελούσε μονομερή ενέργεια και αυτό θα ερχόταν σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom