Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Πολύνεκρη σύγκρουση ελικοπτέρων στην Αργεντινή- Νεκροί και δύο Γάλλοι Ολυμπιονίκες


Δυο Γάλλοι Ολυμπιονίκες, μια από τις πιο διάσημες ιστιοπλόους και άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συγκρούστηκαν στον αέρα δυο ελικόπτερα στην τουριστική περιοχή Λα Ρόχα της βόρειας Αργεντινής.

Ανάμεσα στα 10 θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας είναι η κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά, κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 στο Πεκίνο, Αλεξίς Βαστέν.
Νεκρή είναι επίσης η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό, η αποκαλούμενη «μικρή σύντροφος του Ατλαντικού».
Ο Αλεξίς Βαστέν
Ο Αλεξίς Βαστέν
Η Καμίλ Μουφά
Η Καμίλ Μουφά
Η Φλοράνς Αρτό
Η Φλοράνς Αρτό
Το τραγικό δυστύχημα έγινε στη διάρκεια των γυρισμάτων του ριάλιτι παιχνιδιού περιπέτειας "Dropped" και είναι η πιο πολύνεκρη τραγωδία που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία των τηλεριάλιτι. Οι Ολυμπιονίκες, η Αρτό και οι άλλοι πέντε Γάλλοι που έχασαν τη ζωή τους μετείχαν στα γυρίσματα του τηλεοπτικού σόου του γαλλικού καναλιού TF1. 

Οι πιλότοι των ελικοπτέρων είναι οι μοναδικοί μη Γάλλοι που σκοτώθηκαν. Ένα από τα ελικόπτερα ανήκε στην τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Λα Ρόχα και το άλλο της γειτονικής επαρχίας Σαντιάγκο ντελ Εστέρο. Οι πιλότοι εργάζονταν για τις αντίστοιχες επαρχιακές κυβερνήσεις.

Η σύγκρουση των δυο ελικοπτέρων έγινε σε μια ορεινή τουριστική περιοχή της επαρχίας Λα Ρόχα η οποία είχε επιλεγεί από την εταιρεία παραγωγής για να γίνουν τα γυρίσματα του τηλεοπτικού σόου.

«Υπάρχουν δέκα νεκροί. Δεν υπάρχουν επιζώντες» ανέφερε ο Σέζαρ Ανγκούλο στο ειδησεογραφικό δίκτυο TN. Τα δυο ελικόπτερα είχαν ναυλωθεί από την εταιρεία παραγωγής του τηλεοπτικού προγράμματος και συγκρούστηκαν από άγνωστη αιτία, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της επαρχίας Λα Ρόχα.

«Προφανώς τα δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στη μέση των γυρισμάτων της σειράς. Δεν υπάρχουν επιζώντες. Δεν ξέρουμε τι προκάλεσε τη σύγκρουση, καθώς ο καιρός στην περιοχή ήταν καλός,» είπε ο εκπρόσωπος της επαρχίας Οράσιο Αλαρκόν. 

Πένθος στη Γαλλία


Η είδηση και ο θάνατος οκτώ Γάλλων μεταξύ των οποίων τρεις από τους πιο σπουδαίους αθλητές της χώρας, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε σοκ στη Γαλλία. 

«Είμαι συγκλονισμένος για τους φίλους μου. Τρέμω. Είμαι τρομοκρατημένος, δεν μπορώ να βρω λέξεις» είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Σιλβέν Βιλτόρ, ο Γάλλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που ήταν μέλος του καστ σε αυτό το τηλεοπτικό ριάλιτι σόου. 

Μετά την τραγωδία αποφασίστηκε τα γυρίσματα του τηλεοπτικού σόου "Dropped" που ξεκίνησαν στα τέλη Φεβρουαρίου στην Ουσουάια, μια περιοχή της Παταγονίας, δεν θα ολοκληρωθούν και όλοι οι συμμετέχοντες θα επιστρέψουν στη Γαλλία.



Η πλέον πολύνεκρη τραγωδία σε ριάλιτι


Είναι η πλέον πολύνεκρη τραγωδία στην ιστορία των ριάλιτι. Αρκετοί υποψήφιοι σε ανάλογες σόου έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων εκπομπών επιβίωσης, που είναι δημοφιλή τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Στη Γαλλία, το 2013 το παιχνίδι επιβίωσης "Koh-Lanta" την παραγωγή του οποίου έκανε όπως και του "Dropped" για το TF1 η εταιρία ALP, είχε διακοπεί μετά τον θάνατο ενός υποψηφίου, του Ζεράρ Μπαμπέν, από οξύ καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της 13ης περιόδου ενώ ακολούθησε η αυτοκτονία του γιατρού του προγράμματος. Έκτοτε, η εκπομπή προβλήθηκε στη μικρή οθόνη το περασμένο φθινόπωρο.

Τον Μάιο του 2009, ένας υποψήφιος της βουλγαρικής εκδοχής του παιχνιδιού επιβίωσης "Survivor" ο Νόντσο Βοντενιτσάροφ, 53, υπέστη οξύ καρδιακό επεισόδιο σε νησί των Φιλιππίνων κατά τη διάρκεια μιας δοκιμασίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μερικούς μήνες αργότερα, κατά τη διάρκεια του πακιστανικού "Survivor", ένας από τους υποψηφίους, ο Σάαντ Χαν, 32 ετών, πνίγηκε μπροστά στις κάμερες και στα μάτια των άλλων υποψηφίων, ενώ γίνονταν τα γυρίσματα μιας δοκιμασίας κολύμβησης στην Ταϊλάνδη. Έπρεπε να διασχίσει τη λίμνη της Μπανγκόκ κολυμπώντας και κουβαλώντας μια τσάντα επτά κιλών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφίες: twitter, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom