Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Αυστηρό "εξώδικο" της Δημάρχου Ζωγράφου στους καταληψίες της Ιλισίων και Κερασούντος

ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του Ζωγράφου:Απαράδεκτη η στάση της δημοτικής αρχής

Κατάληψη στα λυόμενα που βρίσκονται σε ακίνητο του Δήμου Ζωγράφου στη συμβολή των οδών Ιλισίων και Κερασούντος,ακριβώς απέναντι από το θέατρο "Δημήτρης Ποταμίτης", έχει γίνει από Σύρους πρόσφυγες. Παρότι το οικόπεδο αποτελεί ιδιοκτησία του Δήμου Ζωγράφου τα λυόμενα ανήκουν στην εταιρεία ΝΕΟΚΑΤ ΑΕ.

Ο φόβος των πιθανών φθορών επί αυτών και η δικαστική διαμάχη που
υπάρχει μεταξύ του Δήμου Ζωγράφου και της εταιρείας ΝΕΟΚΑΤ ΑΕ οδήγησε τον Δήμο Ζωγράφου να συντάξει το ακόλουθο έγγραφο ( δείτε το επισυναπτόμενο )ζητώντας από τους καταληψίες πρόσφυγες να αποχωρήσουν από τους εκεί οικίσκους αναφέροντας μάλιστα ότι πέραν της παράνομης χρήσης τους υπάρχει και ζήτημα παράνομης ηλεκτροδότησης και υδροδότησης τους.

Τα ερωτήματα πολλά και αναμένουμε η νέα δημοτική αρχή να δώσει απαντήσεις για την εκεί κατάσταση.

Το όλο ζήτημα που προέκυψε έχει πολλές διαστάσεις,το καταγράφουμε  και ευελπιστούμε να καταγράψουμε και τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων.
από το zografou.net


ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του Ζωγράφου:Απαράδεκτη η στάση της δημοτικής αρχής

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε για το ζήτημα το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου, όπου μεταξύ άλλων κάνει λόγο για " κατάπτυστη στάση της “αριστερής” διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου", αλλά και απευθυνόμενοι στην δημοτική αρχή της Καφατσάκη "Τι να πει κανείς βέβαια, όταν προεκλογικά δηλώνουν αριστεροί, και μετεκλογικά συναινούν με τον ακροδεξιό Αγγελόπουλο και τους δήθεν αγανακτισμένους πολίτες- δηλωμένους ρατσιστές."

Παραθέτουμε αυτούσια την δήλωση του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου για το ζήτημα αυτό:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΏΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ααπαραδεκτη η σταση τησ δημοτικησ αρχησΜία ομάδα ενεργών πολιτών της γειτονιάς μας έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει και να μετατρέψει τα δύο εγκαταλελειμμένα λυόμενα δωμάτια στο οικόπεδο του Δήμου Ζωγράφου επί της οδού Ιλισίων σε χώρο φιλοξενίας μίας οικογένειας με δύο μικρά παιδιά προσφύγων από το Κομπάνι.

Όλοι οι πρόσφυγες είναι θύματα των οικονομικών ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών. Θύματα της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (το οποίο στηρίζει εμπράκτως η ΕΕ βλ. Ουκρανία) και των μέχρι πρότινος “αγαπημένων” του παιδιών “τζιχαντιστών”.

Η υποτιθέμενη πολιτισμένη ΕΕ ευθύνεται για το προσφυγικό πρόβλημα μετατρέποντας την Ευρώπη σε ένα φρούριο με χιλιάδες νεκρούς στα σύνορά της. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφτιαξαν το τείχος της ντροπής στον Έβρο φέρνοντας την Frontex, έφτιαξε τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ το Αιγαίο μετατράπηκε σε ένα νεκροταφείο ανθρώπων.

Οι ευθύνες της λεγόμενης “κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας” ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι τεράστιες. Αντί να γκρεμίσει το τείχος της ντροπής και να κλείσει άμεσα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ήδη μετράμε δύο νεκρούς σε αυτά και άλλους δύο σε αστυνομικά τμήματα.

Συγκεκριμένα όμως είναι κατάπτυστη η στάση της “αριστερής” διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου. Με μια απαράδεκτη ανακοίνωση που είχε το θράσος να τοιχοκολλήσει έξω από τα κατειλημμένα λυόμενα η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη καλεί να αποχωρήσουν οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι και τους χαρακτηρίζει “παράνομους”.

Τι να πει κανείς βέβαια, όταν προεκλογικά δηλώνουν αριστεροί, και μετεκλογικά συναινούν με τον ακροδεξιό Αγγελόπουλο και τους δήθεν αγανακτισμένους πολίτες- δηλωμένους ρατσιστές.Κάποιος θα πρέπει να πει στην κα Καφατσάκη ότι η κυβέρνησή της που ευθύνεται για τα κύματα προσφύγων και τους πολέμους όντας ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ το λιγότερο που έχει να κάνει είναι όταν κομμάτι της καταστροφής που σπέρνουν έρχεται στην χώρα να μην σφυρίζουν αδιάφορα και να μην τους καταγγέλλουν.

Η οποιαδήποτε κουβέντα γύρω από την εταιρία ΝΕΟΚΑΤ ΑΕ αποτελεί κάλυψη του σκανδάλου της διοίκησης Καζάκου και του “αυτοδημιούργητου” (βλ εφημ. Σκονάκι τεύχος Φεβρουαριου) κ. Μαρκάτου. Καλούμε τον Δήμο Ζωγράφου να αξιοποιήσει τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την σίτιση, τους εγκατελειμμένους χώρους και τα σχετικά κονδύλια του Δήμου και της Περιφέρειας για την υποστήριξη αυτών και άλλων προσφύγων.

Σε οποιαδηποτε άλλη περίπτωση ο δήμος θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και υπόλογος στο λαό του Ζωγράφου.
ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ του Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom